• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Представяме Ви новото Volvo XC60

Новото XC60 е един от най-красивите и най-безопасни Volvo автомобили, създавани някога. Не случайно това е най-продаваният шведски модел в България. Сега той е още по-желан благодарение на освежения си скандинавски дизайн, нови иновативни технологии и двигатели и 8-степенна автоматична трансмисия. Допълнителна привлекателност за клиентите представлява и бонус пакетът Premium, с който се предлага XC60. Пакетът вкючва кожен салон, мултимедийна система и активни Bi-Xenon светлини – с които се спестяват над 8 000 лв. от листовата цена на модела.
Притегателната сила на новото Volvo XC60 се дължи още на умелата комбинация от съвременен спортен дизайн с интелигентни системи за безопасност. Този кросоувър e емоционално въздействащ автомобил. Той е съблазнителен и изпълнен с вълнуващи контрасти. Строен, но същевременно мускулест. Мощен, но пъргав. Просторен, но компактен!
Новото Volvo XC60 е със забележителна конструкция. Той е здраво направен, за да се справя с всякакви условия на експлоатация. Каросерията му притежава изключителна устойчивост на усукване, а спортното му шаси осигурява точен контрол върху колата и минимизира тенденциите към обръщане дори и в трудни условия на шофиране. Новият екстериорен дизайн на най-продавания Volvo модел придава градски „привкус“ на автомобила. Иновативните предни фарове изтъкват фокусирания и уверен профил на XC60, докато хоризонталните линии на решетката с хромирани барове подчертават ширината на автомобила.
Новите, вертикални дневни LED светлини гарантират интензивно и в същото време гладко и софистицирано осветяване. Позиционирани в двата края на автомобила, вертикалните дневни LED светлини придават на новото Volvo XC60 впечатляващо присъствие, височина и стойка. При версията Summum допълнителна хромирана лайсна в долната част на вратите подчертава ексклузивността на топ нивото. Впечатляващи са и новите интегрирани ауспуси, които придават спортно и динамично излъчване на автомобила.
Volvo XC60 впечатлява и с новия си интериор. Специално внимание е обърнато на подобряването на целия „touch and feel” в купето, извеждайки го на по-високо ниво като качество и майсторство на изработката. В резултат B-колоната вече е облечена с плат, мека е и задната част на средната конзола.
Кожената тапицерия по бордното табло повишава премиум излъчването и подчертава ексклузивността в купето, докато новото амбиентно осветление създава топло и луксозно усещане. Въздуховодите и контролните бутони за светлините са облечени с хром, които придават модерен и „тежък“ характер на купето. Прекрасната аура е допълнена от иновативен дигитален дисплей - авангардна функция, позволяваща избор на визуализацията и показваната информация на таблото. При това на български език – нещо изключително важно и за първи път в индустрията!
Специално внимание заслужават новите и още по-добри седалки на Volvo. С впечатляващ дизайн, ергономия и значително увеличение на страничната опора те гарантират истинско спортно усещане зад волана. Интересна новост при XC60 са предлаганите като опция превключватели на предавките от волана. Добре познати от Formula 1 и спортните коли, те позволяват бърза смяна на скоростите и допълнителен адреналин при шофиране.
Интересна иновация в новото Volvo XC60 е системата „Активни дълги светлини“ (Active High Beam Control). Тя елиминира нуждата от превключване между дълги и къси светлини. Технологията прави възможно постоянното каране на дълги светлини, като осигурява оптимално осветяване на пътя за водача, без да заслепява останалите участници в движението. Комбинацията от иновативна светлинна система, камера и модул за обработка на образите гарантира най-добрата възможна видимост през нощта, без нуждата от допълнителен дисплей. Друга иновативна опция за шофиране през нощта е функцията „Ъглови светлини“. Тя е допълнение към Активните дълги светлини. Работи при ниски скорости и осветява зоната, към която завива водача за по-безопасно маневриране.
Гигантският скок на Volvo XC60 в бурно развиващия се свят на свързването се нарича Sensus Connected Touch. Системата позволява свързване на автомобила с Интернет, като трансформира 7-инчов дисплей в модерен инфрачервен тъч скрийн, който може да се използва дори с ръкавици – за първи път в света и много по-удобно през зимата! Свързването става посредством монтирания в автомобила 3G/4G донгъл или през мобилния телефона на водача. Sensus Connected Touch дава възможност за браузване в Интернет, Internet streaming на музика, Интернет радио с хиляди канали от целия свят, on-line (Google) Map and Search, 3D навигация с online traffic, апликации, App Store и прочиe.
Като всяко едно Volvo кросоувърът XC60 предлага много високо ниво на активна сигурност. Toва е първият автомобил в света, който серийно спира сам. В него за първи път, като стандартно оборудване, е внедрена спирачната система City Safety. Тя помага на водача да избегне или намали последствията от типичните за градския трафик и опашките от автомобили нискоскоростни сблъсъци до 50 км/ч. Ако автомобилът е на път да се удари в превозното средство отпред и водачът не реагира, спирачките се активират сами. Уникално нали? Но това не е всичко! Новото Volvo XC60 е достъпно още с редица технологии като Pedestrian detection, Road sign information, BLIS, Cross Traffic alert и още много други.
Важно е да се отбележи, че системата Corner Traction Control е вече част от стандартното оборудване на новото XC60. Тази система предотвратява недозавиване на колата в остри завои. Благодарение на нея се подава точно определено количество спирачна сила на вътрешните колела, докато технологията прецизно контролира ускорението на външните.
Новото Volvo XC60 се предлага с богата гама бензинови и дизелови двигатели от ново поколение. Почитателите на мощните автомобили се спират на Т5 и Т6 VEA мотори, които впечатляват с 245 и 306 конски сили. По-спокойните натури предпочитат дизеловите агрегати D3, D4 и D5, които разполагат съответно със 136, 181 и 215 к.с. Всички те умело съчетават пъргавина и енергоефективност.
Новото Volvo XC60 се предлага стандартно с 5 г. пълна гаранция, без ограничение в пробега. Клиентът в България получава и платинена карта, която осигурява 24 месеца безплатен неограничен брой услуги „Пътна помощ“ до гаранционните сервизи на Volvo в цяла Европа и услугата “Door-to-door за България.

назад към всички