• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Предпремиера на новия Focus в България още преди старта на производството му

СОФИЯ, 8 септември 2014 г. – Днес в Мото-Пфое се състоя ексклузивната предпремиера на новия Focus в България. Родните медии и клиенти са сред първите в света, които могат да разгледат новия Focus, изложен в шоурум на Ford, още преди старта на официалното му производство в средата на септември.

Специално за най-нетърпеливите и верни фенове на марката, медиите и клиентите, Мото-Пфое успя да достави една от малкото пред-производствени бройки на най-продавания за 2012 и 2013 г. модел в света.

Новият Focus обединява динамичен и емоционален дизайн, със смелото ново лице на Ford и прецизно изработен интериор.

Осъвременената гама двигатели за Европа включва новия 1.5-литров бензинов EcoBoost двигател и новия 1.5-литров дизелов TDCi агрегат. Икономичността е подобрена с 19% спрямо сегашния модел.

С новия Focus в Европа ще дебютира SYNC 2 – модерната система за свързаност в автомобила, която включва цветен HD сензорен екран и подобрено гласово управление за по-лесен достъп до аудио системата, навигацията и мобилните телефони.

Новият Focus е първият глобален Ford, предлагащ технологията за перпендикулярно паркиране без ръце, която помага на водачите да паркират на заден ход съвсем близо до други автомобили, както и усъвършенстваната система за спиране в града, вече работеща до 50 км/ч.

Прочутото пътно поведение на Focus е подобрено с по-стегната предница, променено окачване, пренастроени амортисьори и електрическо сервоуправление, както и нова програма за електронна стабилност.

Новият Focus наследява гените на първия модел, превърнал се в еталон за пътно поведение и удоволствие от управлението. Появил се за първи път през 1998 г., титулуван Автомобил на годината в Европа за 1999 г. и на Северна Америка и Канада за 2000 г., Focus направи революция в сегмента със смелия си и забележителен ню едж дизайн и независимото задно окачване. Оттогава всеки следващ модел Focus защитава достойно наследството и го надгражда.

назад към всички