• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Половината квота на новото Volvo XC90 за 2015 г. в България е продадена!

Първите поръчки са за хибридната версия на модела. Очаква се до края на годината цялата квота да бъде продадена


Мото-Пфое продаде половината квота на изцяло новото Volvo XC90 за 2015 г., броени дни след като разпространи официално цените на модела в България. Интересно е, че щастливите собственици се спират основно на хибридната версия. Има поръчки и за най-високото оборудване – Inscription, което дава възможност за по-голяма персонализация в интериорното оборудване, осигурявайки върховен лукс за автомобил от премиум сегмента.
Първите автомобили от новото поколение XC90 се очакват в България през пролетта на следващата година. Интересът към модела е огромен, като по всичко личи, че до края на 2014 г. ще бъде продадена цялата XC90 квота за следващата година. Цените на новото Volvo XC90 стартират от 108 900 лв. с ДДС. В допълнение клиентът получава 5 г. гаранция и Premium service, с включена door-to-door услуга за територията на България.

ЗА ИЗЦЯЛО НОВОТО VOLVO XC90
Изцяло новото Volvo XC90 е визуално впечатляващ, седемместен SUV с премиум качество, водещи в света функции за безопасност, авангардни двигатели, ненадминато съчетание на мощност и икономия на гориво и превъзходна изработка на интериора.
Новият модел XC90 бележи началото на нова глава в историята на Volvo, като улавя бъдещата посока в дизайна, включва своя собствена гама от нови технологии и използва новата продуктова платформа (SPA) на Volvo.
Първата партида от изцяло новото Volvo XC90 - 1 927 индивидуално номерирани автомобила, които се предлагаха за продажба само онлайн, бяха разпродадени само за 47 часа след пускането им пазара в началото на септември 2014 г.

ДИЗАЙН
Новият облик на Volvo
Новият модел XC90 е първият автомобил Volvo, който носи новото по-открояващо се лого на компанията с емблематичната стрела, елегантно подравнена с диагоналната черта, минаваща през решетката. Заедно с Т-образните дневни свевтлини, наречени „Чука на Тор“, желязното лого създава един изцяло нов, отличителен и уверен облик за бъдещото поколение автомобили Volvo.
По-големият преден капак на модела XC90 с новия си релеф, страничната линия и заострените рамене, свързани с подобните на татуировка нови задни светлини са още едни важни отличителни черти на дизайна, които ще присъстват в цялата гама.

Луксозен интериор
Интериорът на XC90 е най-луксозният, проектиран за Volvo автомобил. Най-впечатляващата функция е контролната конзола със сензорен екран, подобна на таблет, която е сърцето на напълно нова, интегрирана в автомобила система за управление. Системата е на практика без бутони, една изчистена линия, която отваря широки пространства и дава възможността за модерна и луксозна архитектура вътре в купето.
Интериорът на новото XC90 съчетава материали като фина кожа Nappa и дърво с ръчно изработени детайли, включително лост за предавките, направен от кристално стъкло Orrefors, прочутият шведски производител на кристално стъкло, както и шлифованите като диамант контролни бутони.
Нови седалки
Марката Volvo вече е известна с внедряването на най-удобните седалки в автомобилната индустрия. Новото XC90 засилва тази репутация, като предлага седалки с иновативен дизайн, който освобождава пространство в купето за пътниците както на втория, така и на третия ред седалки и спомага за превръщането на модела в истински 7-местен автомобил.
Седалката има ергономична форма, която прилича на гръбначния стълб на човека. С многобройните възможности за регулиране всеки клиент може да създаде идеалната позиция на седене. Новите седалки се предлагат с регулируеми странични подпори, удължение на възглавницата на седалката и функция за масаж.
Вторият ред се състои от три индивидуални седалки с регулиране на наклона. Функцията плъзгане може да се използва, за да се създаде повече място за краката за пътниците на третия ред, или да се увеличи багажното пространство.
ШАСИ И ДВИГАТЕЛИ
Изцяло ново шаси
Когато става въпрос за динамика на шофирането, XC90 ви осигурява комфортно и стабилно шофиране, характерно за премиум SUV в съчетание с прецизно управление и бързи реакции. Шасито е изцяло ново, отпред и отзад.
Моделът се отличава с предно окачване с двойни носачи и нов заден мост с интегрална връзка и напречна листова пружина, направена от олекотен материал. XC90 може също да бъде оборудван с въздушно окачване с електронно управление и с набор от пет режима.

Комбинация от мощност и икономия на гориво без аналог
Новият модел XC90 предлага гама от 2-литрови, 4-цилиндрови двигатели Drive-E, които осигуряват изключителна динамика и икономия на гориво. Върховият за гамата двигател Twin Engine на XC90, който съчетава бензинов двигател със supercharged и турбокомпресор заедно с електромотор, предоставя ненадминато съчетание на мощност и екологичност: около 400 конски сили и емисии въглероден двуокис от 64 г/км (предваритени данни).
Нормалното шофиране се извършва в хибриден режим по подразбиране. Но само с натискане на един бутон, водачът може да премине към безшумно и екологично градско шофиране само на електрическа енергия, където обхватът ще е около 40 километра, и после, когато е необходимо, веднага да се върне на комбинираната мощност на бензиновия двигател с електромотор. Комбинираният максимален въртящ момент е над 600 Нм, благодарение на който XC90 ускорява от 0 до 100 за около 6,4 секунди.
Пълна гама от други варианти на двигателя
Гамата автомобили Volvo XC90 включва и двойния турбо дизелов двигател D5 с мощност от 225 к.с., въртящ момент от 470 Нм и най-ниския в класа си разход на гориво от около 6 л/100 км, както и турбо дизеловия двигател D4 с мощност от 190 к.с., въртящ момент от 400 Нм и разход на гориво от около 5 л /100 км.
Гамата предлага и два варианта на бензинови двигатели. Първият е T6 със supercharged и турбокомпресор с мощност от 320 к.с. и максимален въртящ момент 400 Нм. Вторият е T5 с мощност 254 к.с. и максимален въртящ момент 350 Нм.
Всичките версии на двигателите се предлагат с 8-степенна автоматична скоростна кутия като стандартно оборудване.
SENSUS
Най-модерната система за управление на пазара
Новият потребителски интерфейс Sensus е безспорно най-модерната интегрирана в автомобила система за управление. Тя напълно преобразява начина на управление на автомобилите.
Традиционният набор от бутони и контроли е заменен от плавно, интуитивно взаимодействие между голям, подобен на таблет сензорен екран, бутони за управление от волана и ефективна система за управление с гласови команди.
Дигиталният екран и Head-up дисплея осигурява най-подходящата информация, когато се нуждаете от нея.
Sensus предоставя удобен достъп до широк набор от, клауд базирани, приложения. Изключителните възможности, интегрирани в автомобила, включват интернет радио, свързана навигация, , Bluetooth стриймване на музика, способността да се клонират и използват Apple и Android устройства на дисплея със сензорен екран, хотспот за използване на таблет в автомобила и още много други.
Четиризонова климатична система
Изцяло новото Volvo XC90 може да се поръча с четиризонова климатична система с индивидуални настройки за пътуващите на предните седалки и на втория ред. Отделен климатик за третия ред се предлага като стандартно изпълнение или като опция в зависимост от пазара.
Системата за пречистване на въздуха CleanZone на Volvo Cars - една от най-ефективните на пазара - е допълнително усъвършенствана чрез добавянето на нов въглероден филтър за по-ефективно улавяне на малки, вредни частици и полени във входящия въздух.
Една от най-добрите аудио системи в света
Изцяло новото XC90 има една от най-добрите аудио системи в автомобилния свят. Върховата за серията система включва усилвател от Клас D с мощност 1 400 вата и 19 високоговорители на Bowers & Wilkins. Тя включва и един от първите субуфери с въздушна вентилация, интегрирани в автомобил. Най-новият софтуер за обработка на звука е използван за управление на тайминга на звука и за координация на високоговорителите. Това внася в автомобила емоционалното преживяване на изпълнение на живо от световна класа.
БЕЗОПАСНОСТ И ПОДКРЕПА
Най-всеобхватният стандартен пакет функции за безопасност
Изцяло новото XC90 предлага най-всеобхватния и технологично усъвършенстван стандартен пакет функции за безопасност в автомобилната индустрия. Той включва две технологии за безопасност за първи път в света: пакет за защита при излизане от пътното платно и система за автоматично спиране при пресичане на платно.
При сценария с излизане от пътното платно изцяло новото XC90 установява какво се случва и предните предпазни колани се затягат, за да задържат седящите на мястото им. За да се предотвратят травми на гръбнака, между седалката и нейната рамка работи функционалност за абсорбиране на енергията, която омекотява вертикалните сили, когато автомобилът се приземи твърдо върху терена.
XC90 е първият автомобил в света с технология за автоматично спиране, ако шофьорът завива пред приближаваща се кола. Това е често срещан сценарий при натоварените градски кръстовища както и на магистралите, където разрешените скорости са по-високи.
City Safety - стана общото име за всички функции на автомобилите Volvo за автоматично спиране, които са стандартно оборудване за изцяло новото XC90. Сега технологията предпазва превозните средства, велосипедистите и пешеходците пред автомобила, денонощно.

Автоматична подкрепа при задръствания
В подкрепа на водача новият адаптивен круиз контрол позволява безопасно, полуавтономно шофиране чрез автоматично следване на превозното средство отпред в задръстения трафик. Ускоряването, спирането, а сега вече и завиването се контролират автоматично.
За да може водачът със сигурност да държи пълен контрол при маневриране и движение на заден ход в тесни пространства, изцяло новото XC90 предлага 360-градусов изглед около автомобила. Той дава на водача изглед от птичи поглед, като информацията от всички камери се наслагва дигитално в едно 360-градусово изображение. Асистентът за паркиране предлага също автоматично движение на заден ход при паркиране.

назад към всички