• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Пилотите на Ford изпълняват дузпи във футболен двубой

Ако финалът на Световното първенство по футбол между Холандия и Испания в неделя се решава с дузпи, рали пилотите на Ford са на разположение.

Вчера екипът на BP Ford Abu Dhabi се отдели за малко от подготовката за Рали България и взе участие в забавни изпълнения на дузпи с няколко медийни отбора в Боровец.

Към пилотите Мико Хирвонен и Яри-Мати Латвала се присъединиха навигаторите Ярмо Лехтинен и Миика Антила и Мениджърът на Автомобилните спортове във Ford-Европа – Джерард Куин. Те приеха няколко други отбора, включително екипа на Stobart – Матю Уилсън, Пи-Джи Андерсън, Скот Мартин и Йонас Андерсън, както и Изпълнителния директор на M-Sport – Малкълм Уилсън.

Прецизността на екипа зад волана не се прояви при изпълненията на дузпите на футболното игрище на хотел „Ястребец”. След отбелязването на всичките 5 дузпи в първия кръг, отборът на BP Ford Abu Dhabi отбеляза още само едно попадение през втория и третия кръг и завърши на четвърто място.

Колегите им от екипа на Stobart се справиха по-добре, отбелязвайки 9 попадения от общо 15-те изстрела и завършиха на трето място. Отборът, представляващ WRC – North One Sport, реализира 11 от 15-те дузпи.

Мениджърът на отбора на BP Ford Abu Dhabi и директор на M-Sport Малкълм Уилсън показа на пилотите как се изпълняват дузпи. Той реализира 3 от 3 изпълнения.

„След като отбелязахме всичките 5 дузпи в първия кръг, решихме, че ще спечелим лесно,” коментира капитанът на отбора на BP Ford Abu Dhabi Мико Хирвонен. „Не можем да виним топката – тя дори не беше професионална, с каквато се играе на Световното първенство! Вярвам, че ще се представим по-добре на ралито, отколкото във футбола.”

Отборът на българските медии бе представен от Атанас Марков – сп. „Motor Show”, Димитър Неделчев – сп. „Top Gear”, Емил Атанасов – в. „7 дни спорт”, Петьо Борисов – Нова ТВ и Тодор Кирков – бТВ. Българският екип се представи достойно, реализирайки 10 от 15-те дузпи и се класира на престижното второ място.

назад към всички