• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

ПЕТ ЗВЕЗДИ ОТ EURO NCAP ЗА ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯ JAGUAR I-PACE

Първият изцяло електрически SUV на Jaguar постигна резултат от 91% за защита на възрастни пътници, 81% за защита на деца и 81% при системите за сигурност. Jaguar I-PACE постигна максимален брой точки при страничен удар и при удар със страничен стълб, успявайки да защити всички критични зони на човешкото тяло.

Отличният резултат на електрическия SUV означава, че и трите члена на семейството PACE на Jaguar - E-PACE, F-PACE и I-PACE, имат максималния петзвезден рейтинг за безопасност на Euro NCAP, демонстрирайки ангажираността на Jaguar да създава едни от най-безопасните автомобили в света. Jaguar I-PACE е десетият пореден модел на най-големия британски автомобилен производител, който получава пет звезди за безопасност.

Олекотената алуминиева конструкция на каросерията на Jaguar I-PACE осигурява високи нива на здравина и финес. Акцентите в дизайна на каросерията включват използването за пръв път в индустрията на елементи от преработен алуминий и първото за Jaguar прилагане на топлинна обработка след създаване на формите, за да се увеличи здравината на алуминиевите сплави, използвани в критичните зони при сблъсък.

Jaguar I-PACE съдържа и модерни технологии за безопасност за защита на участниците в движението и на пешеходците. Технологиите включват повдигащ се преден капак и Автономна аварийна спирачка с отчитане на пешеходци и велосипедисти. Jaguar проектира и уникална Звукова предупредителна система за превозно средство (AVAS) за своя пръв електрически автомобил, която предупреждава участниците в движението, когато автомобилът приближава. Звукът може да бъде чут при скорости до 20 km/h и надвишава минимума от 56 dB(A), изискван от предстоящото европейско законодателство. Системата е тествана съвместно с членове на „Кучета-водачи за незрящите“, водещата благотворителна организация в Обединеното кралство, насочена към хората, страдащи от загуба на зрението.

Освен технологиите за безопасност електрическият SUV предлага пълен спектър от модерни системи в помощ на водача като Адаптивен автопилот с подпомагане на кормилното управление, Асистент за следене на мъртвата точка и Помощ при паркиране на 360°.

Пълните резултати от теста за безопасност на новия Jaguar I-PACE може да бъдат видяни тук: https://www.euroncap.com/en/results/jaguar/i-pace/34193.

назад към всички