• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Относно Акция „Зима“ 2016

От утре КАТ с масови контролни проверки в цялата страна

Шофьорите проверяват безплатно техническото състояние на автомобила си в СБА

От утре започва тазгодишната Акция „Зима“, която се провежда в партньорсто с КАТ, Съюза на българските автомобилисти, БЧК, Комисия за защита на потребителите, Мото-Пфое и други.

В първите 10 дни от кампанията (01-11 ноември) всички автомобилисти ще могат да проверят напълно безплатно готовността на своя автомобил за зимния период във всеки пункт на СБА в страната, както и в сервизите на Мото-Пфое. По системата „Отворени врати“ в рамките на обявеното работно време ще се предоставя безплатна проверка на фаровете и състоянието на гумите на автомобила. Шофьорите ще могат да получат и безплатни технически консултации.

Кампанията също така има за цел да изгради по-висока култура на шофиране у българските водачи на МПС. Концентрацията на шофьорите е много важен фактор. Поради това ще бъдат засилени контролните проверки от екипи на Пътна полиция на територията на цялата страна. Те също ще дават насоки и съвети на водачите за по-безопасно и сигурно шофиране през зимата.

По време на Акция „Зима“ 2016 пътните полицаи ще засилят проверките на автомобилите и дали те са пригодени за зимните условия. Ще се проверяват изправността на фаровете, чистачките, устройствата за почистване на стъкла, гумите и пр. Униформените ще налагат глоби без никакъв гратисен период за шофьорите.

Партньори на кампанията са още Европейски потребителски център България, ДЗИ, Сибанк и Goodyear.

назад към всички