• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Официална премиера на изцяло новия Jaguar F-Pace

Представиха най-върховия практичен спортен автомобил в света #FPACE

Изцяло новият Jaguar F-PACE бе показан пред света с грандиозно изпълнение, оспорващо законите на гравитацията, в навечерието на Автомобилния салон във Франкфурт. F-PACE показа динамичните си характеристики, като изпълни най-големия 360-градусов лупинг в света и в чест на 80-тата годишнина на Jaguar озари небето над града с драматичния си силует, вдъхновен от концепта C-X17.
F-PACE е мощен кросоувър, проектиран и конструиран да осигурява пъргавината, реакциите и финеса, характерни за всички автомобили Jaguar, заедно с ненадмината динамика и ежедневна практичност. Разработен с олекотената алуминиева архитектура на Jaguar, изцяло новият F-PACE изпълнява обещанията на революционния концептуален автомобил C-X17 и комбинира изчистени линии, повърхност и пропорции с характеристики, вдъхновени от F-TYPE като мощна задна част, въздухозаборници на калниците и отличителна графика на задните светлини.
Дръзката предна решетка и атлетичният преден капак загатват за потенциала на двигатели като V6 със суперчарджър и 380 к. с. Елементи като елегантните full-LED предни фарове, кованите 22-инчови джанти и късия преден надвес пренасят визията за дизайна на концептуалния автомобил C-X17 в производството.
Петима възрастни могат да се настанят абсолютно комфортно в изцяло новия F-PACE с просторно място за главата и коленете, а обемът на багажното отделение има впечатляваща вместимост от 650 литра.
Премиум системата InControl Touch Pro е базирана на 10,2-инчов сензорен екран с мощен четириядрен процесор и твърдотелен диск и работи с ултра-бърз Ethernet. Резултатът е потребителски интерфейс, който е инстинктивен и изключително бърз с отчетлива и невероятно откликваща графика.
Олекотената алуминиева архитектура дава на проектантския и инженерния екип на Jaguar (днес световно признати за лидери в алуминиевите технологии и дизайн) идеалната отправна точка. От самото начало тя е създадена като модулна структура, така че колелата да се поставят точно там, където е необходимо, за да осигурят пропорциите, динамиката и практичността, характеризиращи мощния кросоувър.
Междуосието и следата са различни от всички други автомобили Jaguar. С дължина от 4 731 мм и междуосие от 2 874 мм изцяло новият F-PACE предлага финия профил и късия преден надвес, характерни за дизайна на Jaguar, както и изключително просторен интериор.
„Оставайки абсолютно верен на принципите ни за дизайна, изцяло новият F-PACE е мигновено разпознаваем като Jaguar. Той предлага цялото интериорно пространство, което можете да очаквате - и повече - но поради дисциплинирания ни подход към повърхностите, пропорциите и изчистеността на линиите, според мен сме проектирали най-балансирания и привлекателен автомобил в класа. Jaguar F-PACE е съвършеният практичен спортен автомобил“, споделя с гордост Йън Калъм, Директор дизайн на Jaguar.
Леката, здрава конструкция на каросерията се състои от 80 процента алуминий и е единствената монокок каросерия с високо съдържание на алуминий в сегмента. Допълнителната икономия в теглото на автомобила идва от композитната врата на багажника и магнезия, използван за части като напречната греда под купето.
В резултат на това моделът със задно задвижване с дизелов двигател 180 к. с. и механична трансмисия тежи едва 1 665 кг и постига CO2 емисии от само 129 г/км. С бензиновия двигател V6 с компресор суперчарджър и 380 к. с. на F-TYPE под изваяния алуминиев капак, изцяло новият F-PACE ускорява от 0 до 100 км само за 5,1 секунди преди да достигне електронно-ограничената максимална скорост от 250 км/ч.
Високата коравина на усукване на каросерията осигурява още по-добри показатели на заимстваните от модела F-TYPE предно окачване с двойни носачи и усъвършенствано задно окачване тип Integral Link. Заедно с векторното управление на въртящия момент, което се предлага като стандартно оборудване, и системата за електронно сервоусилване на волана, тунинговани да осигурят възможно най-доброто усещане и реакция, изцяло новият F-PACE задава стандартите за возия и управление.
Дори базовият модел е оборудван с монотръбни амортисьори като стандартно оборудване, а за още по-добро управление и возия електроуправляемата система Адаптивна динамика измерва движението на каросерията и колелата съответно 100 и 500 пъти в секунда, осигурявайки оптимално плавно движение при всякакви пътни условия.
За най-ентусиазираните водачи е Програмируемата динамика: използвана първо при модела F-TYPE, тази функция позволява индивидуални настройки за подаване на газта, автоматична трансмисия, управление на волана и системата Адаптивна динамика, ако автомобилът е оборудван с такава.
„Изцяло новият F-PACE е автомобилът Jaguar, който клиентите по света изискаха от нас да създадем. Целите, които си поставихме, бяха едни от най-трудните, които трябваше да постигаме някога, но съм горд да кажа, че изцяло новият F-PACE постига и дори надминава всяка една от тях. Това е мощен кросоувър с изключителна динамика, който същевременно осигурява плавна и тиха возия. Дизайнът, вдъхновен от F-TYPE, съчетава драматичен външен вид с просторен интериор и изключително голямо багажно отделение. Заедно с изцяло новата ни информационно-развлекателна система, най-усъвършенстваната ни система за задвижване на всички колела и изключителна гама технологии за активна безопасност, изцяло новият F-PACE прави от всяко пътуване по-добро и по-удовлетворяващо изживяване“, изтъква Кевин Страйд, Директор на автомобилна серия Jaguar F-PACE.
Системата за задвижване на всички колела (AWD) с въртящ момент при необходимост при новия F-PACE е най-усъвършенстваната система на Jaguar и има най-голям капацитет на въртящия момент. Функцията IDD запазва пъргавината на задвижването на задните колела и характера на управлението, но може безпроблемно да подава въртящ момент към предните колела, за да използва динамичните предимства на допълнителното сцепление върху всякакви повърхности и при всякакви метеорологични условия. Системата Adaptive Surface Response (ASR), разработена на основата на патентованата, отличена с награди технология Terrain Response на сродната компания Land Rover, прави AWD системата дори още по-ефективна при трудни пътни условия. Вградена в Jaguar Drive Control, системата ASR разпознава вида настилка и оптимизира поведението на силовия агрегат и системата за динамичен контрол на стабилността. Оборудвана за първи път в изцяло новия XF, ASR е подобрена с трети режим, предназначен за дълбок сняг и чакъл. Допълнителните технологии, които осигуряват динамика при всякакви повърхности, включват съществуващите системи на Jaguar; All Surface Progress Control и Low Friction Launch.
Изцяло новият F-PACE е конструиран да отговаря на най-строгите стандарти за безопасност в света и осигурява изключителни нива на защита на пътниците и пешеходците. Стандартът за активна безопасност е също толкова висок благодарение на набор от усъвършенствани системи в помощ на водача. Свръхмодерната стерео камера, която е в основата на системата Автономна аварийна спирачка, сега има функция Разпознаване на пешеходци - първата в автомобил Jaguar. Стерео камерата задейства също системите за предупреждение за напускане на платното (Lane Departure Warning), придържане в платното (Lane Keep Assist), разпознаване на пътните знаци (Traffic Sign Recognition), интелигентно ограничение на скоростта (Intelligent Speed Limiter) и следене на състоянието на водача (Driver Condition Monitor).
Ключова информация като скорост на автомобила и ограничения на скоростта може да се прожектира директно на нивото на очите на водача от лазерния head-up дисплей. В сравнение с конвенционалните системи, лазерната технология е по-малка и по-лека и изображенията остават ясни дори и при ярка слънчева светлина.
Изцяло новият F-PACE води и световния дебют на Activity Key на Jaguar. Представляваща водоустойчива, удароустойчива гривна с вграден транспондер, тази първа в сегмента технология за носене е в подкрепа на активния начин на живот, тъй като позволява ключовете да са заключени на сигурно място вътре в автомобила - което е безценно, ако ще ходите да карате например сърф или каяк. Заключването на изцяло новия F-PACE с Activity Key ще дезактивира всички ключодържатели, оставени вътре в автомобила.

Кратък преглед на серията
Изцяло новата серия автомобили F-PACE включва: F-PACE Pure, F-PACE Prestige, F-PACE Portfolio, F-PACE R-Sport, F-PACE S, F-PACE First Edition
Гамата силови агрегати включва: 2,0-литров дизелов двигател, 180 к. с., с механична трансмисия с RWD/ AWD задвижване и с автоматична трансмисия с AWD задвижване; 2,0-литров бензинов двигател, 240 к. с., с автоматична трансмисия с RWD задвижване; 3,0-литров дизелов двигател, 340 к. с., с автоматична трансмисия с AWD задвижване; два варианта на 3,0-литров бензинов двигател, 340 к. с. и 380 к. с., с автоматична трансмисия с AWD задвижване.
Изцяло новият F-PACE вече се произвежда в завода на Jaguar Land Rover в Солихъл, Великобритания наред със спортния седан Jaguar XE.

назад към всички