• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Очакваме най-вълнуващите модели на Ford, начело с Mustang

На знаменателното събитие “Go Further” в Амстердам през септември миналата година Ford обяви, че ще представи 15 нови модела в Европа до 2017 г. По време на “Go Further 2” на 5 декември тази година председателят на Ford-Европа Стивън Одел заяви, че увеличават новите модели от 15 на 25 за същия 5-годишен период. От миналия септември досега на Стария континент вече са представени 10 от тях – новите Fiesta, Fiesta ST, B-MAX, електрическия Focus, Kuga, Explorer в Русия, Transit и Tourneo Custom, Transit и Tourneo Connect. Тази агресивна продуктова офанзива в Европа говори за стабилността на Ford и сериозните планове за бъдещото развитие на компанията на Стария континент.

Тази година пред 2500 медии, дилъри и служители на Ford от цяла Европа бяха представени 3 нови вълнуващи модели. Новото Ka бе първият концептуален автомобил, който Ford показа на присъстващите в Барселона. Освен с порастналите си габарити и познатата от последните модели на Ford шестоъгълна предна решетка, Ka впечатли с 5-те си врати. Проектирано на базата на глобалната платформа на Ford за автомобили от В-сегмента, новото Ка ще е с подобрено качество на изработката, икономичност и безопасност.

Концептуалният Edge е третият автомобил от SUV гамата на Ford, който ще посрещнем в Европа. След премиерата на новата Kuga тази година и по-малкия EcoSport, очакван в края на 2014 г., по-големият и луксозен Edge ще дебютира на Стария континент през 2015 г. Концептуалният автомобил загатва за технологиите, динамичния дизайн и премиум качеството, които ще дефинират най-луксозния SUV на Ford в Европа.

Голямата новина е, че новият Ford Mustang идва в Европа през 2015 г.! Mustang е много повече от автомобил – той отключва чувството на оптимизъм и свобода, които вдъхновяват всеки от нас. С водещи мощност и динамика, спортен силует и иновативни технологии, Ford Mustang осигурява усещането за контрол на пътя. Той ще бъде бърз, забавен за шофиране и стопроцентов Mustang. Ще се предлага във версии купе и кабриолет, и двете – със задно предаване. Верен на спортната си натура, мощността ще е ключова характериситика за новия Mustang. В Европа ще е наличен с два двигателя – 5.0-литров бензинов с 426 к.с., 529 Нм въртящ момент и 2.3-литров EcoBoost с 309 к.с., 407 Нм. Появата на новия Mustang сега не е случайна – през април 2014 г. се навършват 50 години от дебюта на първия модел през 1964 г.

Бил Форд, Изпълнителен председател на Ford Motor Company, сподели: „Искрено вярвам, че Ford е предопределен да има още по-голямо влияние в следващите 100 години в сравнение с първите 100. За да сме успешни, имаме нужда всички, свързани с Ford, да се присъединят към нас в това пътуване“.

„За мен новият Mustang улавя духа на оптимизъм, който усещам в Европа – и това е кулминацията на невероятния прогрес, който виждам тук”, допълни Бил Форд. „Mustang въплъщава всичко специално и уникално в автомобилите Ford – страстта, динамиката и чистото удоволствие от управлението. Той е със същото ДНК на цялата ни продуктова гама – от SUV и Transit гамата, през ST автомобилите. Mustang е автомобил, който ще подклажда уверения ни ход напред и ще ни помогне да достигнем максималния си потенциал. Затова появата му на този континент е истински крайъгълен камък за нашата марка – и специален момент в историята“.

назад към всички