• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Новото Volvo XC90 ще разтърси представите Ви за луксозен, премиум SUV автомобил

Volvo Car Group официално разкри интериора на модела

Еднa от най-очакваните премиери през последните години – на изцяло новото XC90 - започва от днес. Volvo Car Group първо представя луксозните и иновативни интериорни решения в автомобила, а на по-късен етап, през месец август, ще разкрие и екстериора на един от най-продаваните Volvo модели в световен мащаб.
Интересно е да се отбележи, че първото XC90 дебютира през 2002 г. и направи революция в SUV сегмента с комбинация от пространство, многофункционалност и уникални за времето си системи за безопасност. Много бързо този автомобил се превърна в истински феномен по отношение на продажби и клиентска удовлетвореност. Затова няма да е изненада, ако кажем, че всички очакват изцяло новото XC90 да продължи успеха на своя предшественик. От първите интериорни снимки на модела можем да кажем, че този „швед“ ще разтърси представите Ви за луксозен, премиум SUV автомобил.
Новият интериор на Volvo XC90 е най-луксозният, създаван досега в историята на марката и черпи вдъхновение от родината на бранда – Швеция. „Може би най-забележителната функция е контролната конзола с тъч скрийн, подобна на таблет, която е сърцето на напълно нова, интегрирана в автомобила система за управление“, казва Томас Ингенлат, Старши вицепрезидент по дизайна във Volvo Cars. Тази система е практически без бутони и представлява напълно нов начин за водача да управлява своя автомобил и да има достъп до интернет-базирани продукти и услуги.
Интериорът на новото XC90 комбинира материали като мека кожа и дърво с ръчно обработвани детайли. Изключително впечатление правят лостът за смяна на предавките, направен от кристално стъкло от Орефорс, както и съвършено изпипаните контролни бутони за старт/стоп системата и силата на звука. „Тези детайли изглеждат като истински бижутата в интериора. Освен функционалност те добавят изключителен скандинавски щрих, отбелязва Робин Пейдж, Директор Интериорен дизайн във Volvo Cars.
Изцяло новото XC90 е първото Volvo, конструирано на новата платформа на компанията (SPA). Тя създава много по-широка гама от възможности за дизайна, подобрява управлението и позволява включването на най-новите функции за безопасност заедно със свързани, интегрирани в автомобила технологии. „Клиентът е в сърцето на всичко, което правим във Volvo Cars. Ние не създаваме технология заради самата технология - всичко, което има в едно Volvo, е там, за да направи автомобила по-безопасен, а удоволствието от шофирането по-голямо“, казва Алън Висър, Старши вицепрезидент Маркетинг, продажби и обслужване на клиентите във Volvo Cars.
Новото XC90 впечатлява с едни от най-удобните седалки в автомобилната индустрия. Те са с иновативен дизайн и разположение, което освобождава пространство в купето за пътниците както на втория, така и на третия ред и спомагат за превръщането на модела в един истински 7-местен шедьовър.
Стандартните седалки Comfort се предлагат с интуитивно и плавно електрическо управление, включително регулируеми странични опори, удължена възглавница на седалката, многопосочна лумбална опора и вертикално регулиране на подглавника. Внимание заслужава и изцяло новата опционална седалка Contour, която е предназначена да осигури отлична странична опора по цялото протежение на тялото от раменете до бедрата.
Новото Volvo XC90 впечатлява с втори ред седалки, който се състои от три индивидуални кресла с възможност за регулиране на наклона. Функцията плъзгане може също да се използва, за да се създаде повече място за краката на пътниците на третия ред седалки, или за да се увеличи багажното пространство, ако седалките на третия ред са сгънати.
Седалките на третия ред са водещи в класа си по отношение на комфорта. Те са разположени така, че осигуряват на пътуващите в автомобила по-широка гледка напред като в киносалон. Допълнителното пространство за стъпалата под втория ред седалки създават допълнителен комфорт и отварят повече място за краката на пътниците.
Всичките седем седалки имат триточкови колани за безопасност и са оборудвани с усъвършенствани надуваеми въздушни възглавници, тип „завеса“, които се активират при страничен удар или преобръщане на автомобила.
Новото Volvo XC90 приятно изненадва и с четиризонова климатична система. Тя гарантира приятен и свеж климат в купето, който е от изключително значение за доброто състояние и комфорт по време на шофиране. Отделен климатик за третия ред се предлага като стандартно изпълнение или като опция в зависимост от пазара. Системата за пречистване на въздуха CleanZone на Volvo Cars - една от най-ефективните на пазара – в XC90 е допълнително усъвършенствана, чрез добавянето на нов филтър за по-ефективно улавяне на малки, вредни частици и полени във входящия въздух.
Повече информация за иновативните технологии в XC90 ще бъде разкрита през месец август, когато Volvo Cars ще покаже и екстериора на модела.

назад към всички