• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Новото Volvo XC60 автоматично спасява от опасностите на пътя

Най-новият модел на Volvo – XC60, е вече в България. Това е най-безопасният Volvo автомобил, създаван някога, и един от най-сигурните в световен мащаб. Динамичният шведски SUV е напълно оборудван с най-модерните технологии за сигурност. Той впечатлява с атлетичен силует, луксозен скандинавски интериор и богата гама мощни, но екологични двигатели.

Сигурност от ново поколение

Системата за безопасност City Safety засича други автомобили, хора, велосипедисти и дори животни на пътя. В новото ХС60 City Safety е усъвършенствана с функция за подпомагане на кормилното управление Steer Assist, която се активира, когато автоматичното задействане на спирачката не е достатъчно да предотврати сблъсък.

Функцията Oncoming Lane Mitigation помага на водачите да избягват удари с автомобили в насрещното платно. Водач, който неволно се е отклонил от лентата, получава предупреждение, а функцията за автоматично подпомагане на кормилното управление насочва автомобила обратно в собствената лента.

Информационната система, която предупреждава водачите за автомобили в мъртвата точка на видимост - Blind Spot Information System (BLIS), също е обновена. Тя не само предупреждава, но и насочва автомобила обратно в собствената лента и далеч от опасността. Pilot Assist, системата на Volvo за полуавтономно шофиране, която контролира завиването, ускорението и спирането на автомобила при движение по пътища с маркировка и при скорост до 130 км/ч, сега е налична като опция в новото ХС60.

Богата гама мощни, но екологични двигатели

Volvo XC60 се предлага с носителя на специална награда при XC90 T8 Twin Engine – бензинов Plug-in хибрид двигател, с 407 к.с. и ускорение от 0 до 100 км/ч само за 5,3 секунди. При нормално шофиране агрегатът се движи в режим Hybrid, при който предните колела се задвижват от 2-литров, 4-цилиндорв бензинов мотор, оборудван с механичен турбокомпресор, а задните - от електрически мотор с мощност 80 к.с. С едно натискане на бутона шофьорът може да превключи изцяло на електричество, което е от огромна полза в натоварения градски трафик. Максималният пробег в електрически режим е 43 км, преди отново да се премине на стандартния хибриден режим.

Хибридният двигател на ХС60 намалява въздействието върху околната среда, като осигурява нисък разход на гориво от 2,1 л/100 км и вредни емисии от едва 49 г/км. Така собствениците на новото ХС60 вече могат разчитат на мощен двигател и в същото време да бъдат спокойни, че се грижат за околната среда.

Новото ХС60 дебютира още с D4 дизелов двигател с мощност 190 к.с. и D5 с PowerPulse технология и 235 к.с. Автомобилът се предлага и с Т5 бензинов двигател с 254 к.с., както и Т6 с турбокомпресор и механичен компресор, с 320 к.с. и 400 Нм въртящ момент.

Екологичните показатели на новото Volvo XC60 не са само под капака му. Системата за пречистване – CleanZone, филтрира вредните частици, които замърсяват въздуха отвън, за да внесе в купето на автомобила чист и скандинавски свеж въздух.

Екстериор и интериор

 

Въздушното окачване и щедрият пътен просвет от 216 мм на XC60 го поддържат стабилен на пътя, осигуряват плавна возия върху всякаква пътна настилка и гарантират комфорт и контрол над управлението. Новото ХС60 може да се справи с всякакви пътища – от високоскоростни магистрали, през извънградски терени до малки градски улици.

Екстериорът му впечатлява с атлетична изваяна осанка, предна решетка, създаваща триизмерно усещане, и мощен преден капак. Интериорът на новото Volvo XC60 е специално проектиран с внимание към детайла, с естествени и качествени материали.

Аудиосистемата от Bowers & Wilkins осигурява кристален звук с идеално разположение на високоговорителите и субуфер с вентилация.

Взаимодействието със сензорния екран на таблото е лесно и естествено. Точно като използването на таблет, всички функции могат да се контролират напълно интуитивно. Car Play и Android Auto предлагат смартфон интеграция в автомобила, също както в серията 90 на Volvo.

Новото Volvo ХС60 ще замести изцяло настоящия модел, който 9 години след премиерата си се превърна в бестселър в премиум сегмента на средните SUV автомобили в Европа с повече от 1 млн. продажби. Към момента ХС60 съставлява 30% от всички продажби на Volvo в световен мащаб. Очаква се новото Volvo XC60 да бъде още по-успешен и продаван модел от предшественика си.

назад към всички