• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Новото Volvo V60 вече и с Cross Country версия

Също като своя събрат V60, който беше представен по-рано тази година на алеята пред типична семейна къща в Стокхолм, V60CC олицетворява идеята за многофункционалното шведско семейно комби. Към този профил V60CC добавя и способността да се движи по всякакви пътища, която е определяща за Cross Country моделите на Volvo, още от създаването на гамата през 1997 г.

„Създадохме Cross Country гамата преди повече от 20 годинии с V60 Cross Country укрепваме стабилното родословие на нашите безопасни, способни и многофункционални автомобили“, заяви Хакан Самуелсон, президент и главен изпълнителен директор на Volvo Cars.

Пътният просвет на V60 Cross Country е увеличен със 75 мм спрямо V60, благодарение на специално разработеното Cross Country шаси и окачване, които подобряват офроуд възможностите на автомобила.Задвижването на всички колела е стандартно при V60Cross Country, както и функциите за спускане по наклон и контрол на стабилността и сцеплението: Hill Descent Control, Electronic Stability Control, Corner Traction Control. Наличен е и специален Off-Road режим на шофиране.

Също като новите модели от сериите 60 и 90 на Volvo, V60 Cross Country се базира на специално разработената платформа Scalable Product Architecture (SPA) и има същите технологии за безопасност и система за свързаност и инфотейнмънт. Прочутата система за безопасност на Volvo – City Safety с автоматично спиране, е стандартна за V60 Cross Country. Тя помага на водача да избягва потенциалните опасности, като разпознава пешеходци, велосипедисти и едри животни.

Системата за полуавтономно управление Pilot Assist подпомага водача със завиването, ускорението и спирането при пътища с добра маркировка и скорост до 130 км/ч. Функциите за предотвратяване на навлизането в насрещното движение и предпазване от излизане извън пътното платно Oncoming Lane Mitigation и Run-off Road Mitigation, също са стандартни. Опционалната функция за предупреждение за опасност от удар при движение назад Cross Traffic Alert с автоматично спиране допълнително повишава безопасността. Тези и други доказани технологии правят новото V60 Cross Country един от най-сигурните автомобили на пътя.

Инфотейнмънт системата на Volvo Cars Sensus Connect е напълно съвместима с Apple CarPlay, Android Auto и 4G и осигурява безпроблемна свързаност на водача, независимо от това дали шофира в града или по извънградските пътища. Интуитивният, подобен на таблет тъч скрийн съчетава функциите на автомобила, навигацията, услугите за свързаност и приложенията за забавление.

Новото Volvo V60 Cross Country ще бъде налично с бензинов двигател Т5 AWD и дизелов двигател D4 AWD. На по-късен етап ще бъдат налични Mild Hybrid и Plug-in Hybrid версии.

назад към всички