• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Новото Volvo V40 – истинско усещане за скандинавски лукс

Моделът впечатлява с красив дизайн и поредна революционна система за безопасност - Pedestrian Airbag Technology

Днес по време на автомобилното изложение в Женева Volvo представя V40 - най-новото попълнение в класа премиум хечбек. Поредното шведско бижу притежава всички изискани и същевременно функционални черти на Скандинавския дизайн - изчистени, елегантни линии, материали от най-високо качество, както и интуитивни, съвременни технологии.

Нисък и широк дизайн на предницата

В новото Volvo V40 класическата V-форма на предния капак е подсилена с по-смели и изразителни линии. Силно полираната предна решетка е разположена ниско. Същевременно тя е широка, за да придаде спортен, долепен до земята вид на предницата. Отворът на бронята в долната част е заобиколен от изваяни елементи в ъглите, които се простират от единия до другия калник. Ъгловите елементи не само придават характер на автомобила, но също така насочват въздушната струя, за да подобрят аеродинамиката на модела. Дневните светлини се намират в долните краища на предната броня и се извиват нагоре при поглед отпред. Дизайнът на предните фарове е с форма на острие. Това създава атрактивен светлинен отпечатък в тъмнината.

Широки рамене и динамичен профил

Широката линия на раменете в новото V40 тръгва от предните фарове и подчертава повдигащата се средна линия на автомобила. В края на задните врати линията се извива нагоре във формата на „кука”, наследена от легендарния дизайн на Р1800. Подчертаната линия продължава назад, оформяйки стабилна задница и завършва при стоповете на автомобила.

Очертанията на покрива създават усещането, че колата е наклонена напред – готова за „излитане”. Ослепителният дизайн завършва с динамично изваяна задница, която допълнително подчертава широката стабилна стойка.

Характерният дизайн на задните стопове е част от ДНК-то на автомобилите Volvo. Те са разположени високо и следват извивките на раменете. Шестоъгълният заден капак, представен за първи път в модела C30 и вдъхновен от P1800ES, също е запазена марка на автомобилите Volvo.

Технология на светлините

Иновативните LED светлини в новото V40 придават на автомобила индивидуален стил и високотехнологичен дизайн. Елементите за оптично насочване на светлината се използват за постигането на светлинен модел, който подчертава дизайна. LED технологията е използвана за следните светлини:

  • Предни фарове
  • Мигачи на страничните огледала
  • Задни светлини
  • Осветяване на задния регистрационен номер
  • Горни стопове
  • Дневни светлини (DRL)

Странични огледала

Вградените LED мигачи предлагат по-добра видимост и придават на Volvo V40 още по-елегантен вид. Когато заключвате автомобила, страничните огледала могат автоматично да се прибират. Те притежават и функция за автоматично накланяне, което ви позволява да виждате бордюра, когато паркирате назад.

Панорамен стъклен покрив – възхитително изживяване

Новото Volvo V40 се предлага с вграден панорамен, стъклен покрив, който се простира от предното стъкло до облегалката на задните седалки. Той увеличава усещането за простор във вътрешността на автомобила. Затъмнен е и е проектиран да предпазва пътниците от облъчване с инфрачервени лъчи.

Панорамният покрив е снабден с електронно управляема завеса от плат. Тя се отваря отпред назад, което означава, че пътниците на задните седалки могат да се наслаждават на слънчевата светлина, докато водачът отпред е на сянка.

Интериор – проектиран за удобство

Интериорът на новото Volvo V40 е проектиран за удобството на пътниците със силен акцент върху ергономичността, комфорта и удоволствието от шофирането. Широкото табло, заедно с плавно извития дизайн на вратите, създават усещането за простор като в лимузина. Интериорът е проектиран така, че да предложи на водача и пътниците просторна и отпускаща атмосфера с истински скандинавски привкус. Изборът на материали и цветове увеличава усещането за лукс и качество на изработката.

Седалки с удобна странична поддръжка

Ключовите думи при разработката на седалки във Volvo Car Corporation са ергономия и комфорт. Задните седалки са удобно изваяни, също като предните. Те са отопляеми и ви гарантират върховен комфорт.

Сгъваемата двойна поставка за чаши, вградена в средата на възглавницата на задната седалка, е находчиво решение, дискретно скрито в седалката, когато не се използва, без да нарушава комфортното пътуване на пътника в средата.

Тънка, извита централна конзола

Новото V40 е оборудвано с характерната за Volvo ултра тънка централна конзола. Сега тя е още по-изваяна в сравнение с предходните модели, като се предлага в тъмно сив цвят при стандартното оборудване. Възможни варианти още са Modern Wood, Shimmer Graphite и Centre Court (вдъхновен от тениса на корт с червена ивица като акцент).

Централната конзола в новото V40 е завършена с рамка от светло сиво, метално, хромирано покритие, коeто още повече подчертава скандинавския дизайн. Същото покритие може да се види във вратите и на таблото, около централния дисплей, страничните отвори на климатика, бутона за стартиране и скоростния лост.

Вътрешно огледало за обратно виждане без рамка

Вътрешното огледало за обратно виждане без рамка е още една интериорна скъпоценност, вдъхновена от дизайна на съвременните смартфони.

Интелигентно отделение за съхранение

Под подлакътника в новото V40 може да откриете отделение за съхранение на вещи. Там ще откриете и изходи за USB/iPod или AUX, в зависимост от вашата аудио система. Подлакътникът може да се регулира допълнително в зависимост от желанието на водача.

Новото Volvo V40 разполага със специално хранилище, разположено срещу седалката на пътника отпред. В него има достатъчно място за три кутии или две бутилки, които по всяко време се поддържат охладени, с помощта на въздушна струя от електронната климатична система.

Други детайли, които заслужават внимание, са отделението за слънчеви очила над вратата на водача, държача за химикал в предното хранилище, удобните отделения за съхранение под таблото и отстрани на задните седалки. Поредното интелигентно решение е специално проектираното отделение за стъргалка за лед в панела на вратата на водача.

Седем различни опции за осветление според настроението ви

Интериорното осветление в новото Volvo V40 е проектирано така, че да създава усещане за киносалон. LED светлините се използват за осветяване на стратегически места. Водачът може да се наслади на преминаване от червено към синьо осветление, което се адаптира според температурата в купето. Светлините за четене отпред и отзад могат да бъдат регулирани в зависимост от нуждите.

Осветление на скоростния лост

Горната част на скоростния лост за автоматичната и механичната трансмисия е прозрачна и осветена с LED светлини отвътре. Светлината се отразява, за да създаде илюзия за триизмерен ефект. В джобовете за съхранение на страничните врати също има вградени LED светлини.

Сигурност и безопасност

Новото VolvoV40 е най-безопасният Volvoмодел. Автомобилът се предлага с вече познатите системи за сигурност като BLIS, Roll Over Protection System, Inflatable Curtains, WHIPS, Adaptive Cruise Control, Collision Warning with Auto Brake, Pedestrian Detection, City Safety и Driver Alert Control. Нещо повече – V40 се появява на пазара с нова революционна система за сигурност - Pedestrian Airbag Technology – въздушна възглавница за пешеходци. Тя функционира с помощта на сензори, монтирани в предната броня. Те регистрират възникването на физически контакт между автомобила и пешеходеца. Тогава предният капак на V40 се отваря и едновременно се повдига нагоре от раздуващата се въздушна възглавница. Напълно раздутата въздушна възглавница покрива зоната под отворения преден капак плюс една трета от предното стъкло и долната част на А-колоната, за да предпазят максимално пешеходеца от наранявания.

назад към всички