• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Новото Volvo V40 Cross Country комбинира динамика и офроуд

Този автомобил е за авантюристи, които желаят

индивидуален облик

През 1997 година Volvo създаде един изцяло нов сегмент с представянето на V70 Cross Country. Днес, 15 години по-късно, шведската марка отново създава една изцяло нова група Cross Country в премиум C сегмента.

“Новото Volvo V40 Cross Country е създадено за хората, които се наслаждават на приключенията в ежедневието си“, споделя със задоволство Лекс Керсмакерс, старши вицепрезидент „Продуктова стратегия“ във Volvo Car Corporation. „Когато искате почивка от големия град, V40 Cross Country ще ви отведе навсякъде, където пожелаете“, изтъква още той. Според него всички ще бъдат изумени от динамичния и спортен характер на автомобила.

Петвратият и петместен all roader комбинира изтънчени офроуд способности с елегантен и луксозен дизайн със специално внимание към всеки детайл. Отличава се със силно изразителен характер, който ви гарантира сигурност и висока доза адреналин. Елегантните релси на покрива, хромираните прагове и стилната решетка подчертават мускулестата визия на автомобила и подсказват смелия дух на този модел.

Новото Volvo V40 Cross Country ще предлага избор на богата гама контрастни цветова в интериора. Само кожената тапицерия е налична в пет различни версии. "Нашите клиенти са индивидуалисти и ние искаме да им предложим много емоционални възможности“, казва Мария Угла, мениджър “Цветове и материали“ в шведския бранд. Според нея, двутоновите тапицерии са перфектен избор за хората, които искат наистина индивидуален облик на техния автомобил в зависимост от личността на собственика.

Новото V40 Cross Country предлага достатъчно място да вземете с вас най-добрите си приятели и с подходящото оборудване да потеглите към мечтаната дестинация. Облегалката на задната седалка е съставена от две части в съотношение 40/60. Тя се сгъва лесно, удобно и практично, като осигурява бърз достъп до товарното отделение, което може да бъде отделено с мека защитна мрежа или стилна стоманена решетка, която е достъпна като аксесоар. Автомобилът може още да бъде оборудван с „гъвкав екстра етаж“ в товарното отделение, което дава на собственика допълнителни възможности. От друга страна, предните седалки могат да бъдат сгъвани напред, което открива още повече пространство.

Подлакътникът на новото Volvo V40 Cross Country може да се регулира за по-голямо удобство. Под него е интегрирано достатъчно място да се съхраняват цели комплекти компакт дискове, като хранилището разполага с USB/iPod или AUX конектори в зависимост от аудио системата. Пред подлакътника е разположен държач за две чаши, както и изход за 12V електричество. Комфортът в интериора на автомобила е допълнен от отделение за слънчеви очила над вратата на водача, интегрирани поставки за чаши на задната седалка, както и специално проектирано място за стъргалки за лед в предните панели на двете предни врати. Чувството за ексклузивност и лукс се засилва от специалното LED осветление, което ви загатва „театрална“ обстановка, като лампите за четене отпред и отзад могат да бъдат затъмнени. Водачът може да избира между различни цветове светлинни сигнали в зависимост от настроението му.

Важно е да се отбележи, че новото Volvo V40 Cross Country предлага водеща в класа си динамика със задвижване на четирите колела. Моделът се предлага с 2,5 литров T5 бензинов двигател с мощност 254 конски сили и 400 Нм въртящ момент. С автоматична трансмисия автомобилът ускорява от 0-100 км/ч само за 6,1 секунди, като комбинираният разход на гориво е 7,8 л/100 км. Т5 двигателят е наличен и във версия с 213 конски сили и 300 Нм въртящ момент.

Бензиновата гама на новото Volvo V40 Crosss Country се допълва от 1,6 литров Т4 двигател със 180 конски сили, който дава разход на гориво от само 5,5 литра на 100 км и CO2 емисии от 129 г/км. Този агрегат е наличен и с ръчна скоростна кутия.

От дизеловите двигатели специално внимание заслужава версията D2. С мощност от 115 конски сили разходът на гориво е едва 3,8 л/100 км. Ако все пак ви трябва повече мощност, Volvo ви предлага два допълнителни дизелови агрегати D3 и D4, които разполагат с мощност съответно 150 и 177 конски сили, налични с шестстепенни автоматични или ръчни скоростни кутии.

Всички двигатели на новото Volvo V40 Cross Country се предлагат със start/stop функция и система за регенериране на енергията.

Volvo Car Corporation планира да подава по 17 000 автомобила от новия модел. Според предварителните изчисления 50% от продажбите ще бъдат в Европа, а 30% в Китай. Моделът ще се произвежда в завода на компанията в Гент, Белгия, като производството стартира през месец ноември 2012 г.

назад към всички