• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Новото Volvo C30 – градско бижу за динамичен лайфстайл

От представянето си през 2006 година до ден днешен Volvo C 30 е смятано за една от иконите в автомобилната индустрия по отношение на дизайн и излъчване. Моделът спечели безброй почитатели по света със своята уникална и свежа задна част на купето. В края на миналата година шведската компания обнови своето малко градско бижу и накара всички млади хора да се захласнат още повече благодарение на неговата предница. Тя впечатлява с изцяло нови наклонени фарове и уголемена радиаторна решетка. Подчертаните арки на калниците и устремената линия на капака допълват спортния и авангарден силует на новото Volvo C 30.

Компактният модел предлага достатъчно място за четирима възрастни благодарение на двте отделни задни седалки, които са специално конструирани, за да предложат на пътниците по-голямо свободно пространство за краката им. Седалките са също леко центрирани, за да осигурят чувство за простор и уют в допълнение към по-добрата видимост напред.

Интериорът на новото C 30 може да посрещне дори най-изтънчените персонални предпочитания на своите клиенти. По този въпрос програмният мениджър на Volvo Cars Мария Угла споделя: „От проучванията си знаем, че почти половината от клиентите на C 30 се концентрират върху специалното индивидуализиране на интериора си. Те искат сами да решат как да изглежда новия им автомобил, без да бъдат ограничавани от предварително подготвени пакети с оборудване. Затова им даваме възможност за избор с богата свежа гама от модерни материи и цветове”.

Новото Volvo C 30 е оборудвано с аудио система от световна класа. Истинските маниаци могат да се насладят на спираща дъха Premium Sound system с 5х130 W Ice Power дигитален усилвател от Alpine ®, Dolby ® Pro Logic II Surround и 10 високоговорителя от Dynaudio ®.

По отношение на сигурността C 30 е едно истинско Volvo . Оборудването за безопасност, естествено, включва и система за защита при камшичен удар – WHIPS , както и система за странична защита SIPS , включваща странични въздушни възглавници и въздушни завеси IC .

Бижуто C 30 се предлага с избор от пет бензинови и три дизелови двигателя. Най мощният е T 5 с 230 конски сили, а най-икономичния е 1,6 литровият дизелов агрегат с новата еко версия DRIVe . Със своите 109 конски сили двигателят предлага само 3,8 литра разход на гориво на 100 км., като отделя едва 99 грама въглеродни емисии в атмосферата. Тези показатели превръщат новото Volvo C 30 в един от икономичните автомобили в световен мащаб. Не случайно екологични организация от всички континенти посрещнаха с одобрение и оптимизъм поредния нов модел на автомобилната сцена и неговата специална версия DRIVe със Star / Stop система.

DRIVe включва редица нововъведения. Радиаторната решетка, например, е покрита със специален панел, който намалява въздушното съпротивление, като осигурява по-добра аеродинамика. Дефлектори в джантите преодоляват въздушното налягане и теглят купето с 10-15% по-бързо. Специално ново поколение гуми Michelin , нова задна броня, единствен по рода си спойлер и специален аеродинамичен панел под шасито спомагат допълнително за подобряването на енергийната ефективност . Start / Stop системата допълнително допринася за ниския разход на гориво и въглеродни емисии. Тази функция позволява на автомобила да се изключи, когато е спрял. Ако, например, шофьорът изчаква на кръстовище със светофар или е попаднал в поредното задръстване, той може да изключи от скорост. Така двигателят на автомобила ще се изключи и включи автоматично при включване на скорост. Тази нова функция редуцира разхода на гориво между 4 и 8%. Функцията Start / Stop не оказва влияние на комфорта на пътниците. При изключен двигател климатикът в автомобила не работи на максимална мощност. Когато температурата падне или се качи над допустимите граници, в зависимост от настройките, климатикът започва отново да работи с максимални темпове. С помощта на допълнителна батерия, вградена до акумулатора, много от системите в автомобила продължават да работят, дори когато двигателят е изключен. Акумулаторът може да издържи над 175 000 изключвания при задействане на Start / Stop функцията.

Новото Volvo C 30 е перфектният автомобил за всички млади хора с динамичен лайфстайл. За всички, които ценят нестандартния дизайн и удоволствието от шофирането. За всички загрижени за околната среда и за тези, които не се притесняват да изпъкват сред останалите. Новото Volvo C 30 е поглед в бъдещето.

назад към всички