• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

НОВОТО Volvo C30 - бъдещето закачливо намига на миналото

Новото Volvo C 30 показва пълния потенциал и индивидуалност на модела. Освеженият и самоуверен нов дизайн, допълнен от широка гама опции и аксесоари придава още по-силна аура на един от най-желаните компактни премиум автомобили.

Volvo C 30 се появи на сцената за първи път през 2006 г. Още тогава моделът спечели безброй почитатели по света с уникалната си стъклена задна врата. С последните промени C 30 придобива един завършен вид, който се харесва на младите хора. На тези, които държат на своята външност, оприличавайки се с автомобила, който шофират.

Промените по новото V olvo C30 са по-обхватни от традиционните фейс-лифтове на шведската компания. Цялата предница е проектирана наново. В допълнение с новата предна решетка и иновативните калници автомобилът придобива нова, силно изразена идентичност, която откроява модела от S 40 и V 50. В компактното бижу е интегрирана повече дълбочина по екстериора, която допринася за по-въздействаща и експресивна визия. Наред с това са добавени правоъгълни линии на предната броня и ослепителни фарове, които засилват впечатлението за скорост и спортно излъчване.

Чаровното C 30 е с вече уголемена емблема, подобно на всички нови Volvo модели. По този начин е засилен визуалният обем . „Необходим е само един бърз поглед в огледалото за обратно виждане и шофьорът веднага разбира, че зад него се движи новото Volvo C 30”, споделя главният дизайнер на модела Фед e Талсма.

По отношение на екстериора се наблюдават промени и по задната част на C 30. Тя е по-спортна, с нови динамични линии и контури. Черните пластични панели са заменени от по-ниски, които са в тон с цвета на шасито или силно контрастират с него, за да изградят по-силен визуален контакт между автомобила и пътната настилка.

Volvo C 30 предлага широка гама възможности и по интериора. Трябва да се отличи новата цветова комбинация – Espress / Blond . Тя се състои от тъмно кафяви елементи и светли тонове, изразени от сиви и бежови черти, характерни з a скандинавския дизайн. Това позволява интегриране на тъкани с ярки цветове като оранжево, зелено, синьо и т.н.

Ние знаем, че повече от половината клиенти, които избират C 30, се интересуват детайлно от интериора на автомобила. Те не се интересуват от упътвания и искат сами да проектират всичко около тях. Новото Volvo C 30 им дава тази възможност, като им предлага много широка гама от опции, с които може да се получи желания баланс между екстериор и интериор , споделя Мария Угла, програмен дизайн директор във Volvo Cars .

Volvo C 30 впечатлява с ново спортно шаси. Окачването на автомобила е стегнато - осигурява по-добро управление и пътно поведение. Воланът реагира с 10% по-бързо на маневреност, което спомага за избягване на инцидент при екстремна ситуация.

C 30 се предлага с богата гама двигатели с мощности от 100 до 230 к.с. Всички агрегати са с оптимизиран разход на гориво и въглеродни емисии. Версията DRIVe , която от пролетта на тази година се предлага с функцията Start / Stop , осигурява само 3,9 л разход на дизел при 100 км пробег. Това превръща новото Volvo C 30 в най-икономичния и най-екологичен модел в премиум сегмента.

И тъй като това е едно истинско Volvo, само че в умален размер, C 30 притежава редица стандартно вградени системи за безопасност. Моделът е снабден както със система за защита при страничен удар ( SIPS ), така и с уникалната система за защита при камшичен удар ( WHIPS ). Volvo C 30 e оборудвано и с въздушни завеси – изключително важни за сигурността на пътниците.

назад към всички