• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Новото поколение Discovery дебютира заедно с космическия кораб Virgin Galactic

С прототипа Discovery Vision Land Rover разкрива бъдещето на марката, като поставя началото на една нова вълнуваща и
смела ера в автомобилната индустрия.

Land Rover официално разкри как ще изглежда следващото поколение Discovery. Това стана факт благоарение на концептуален SUV автомобил, показан за първи път наживо тази нощ, само ден преди откриването на автомобилното изложение в Ню Йорк. Серийният модел се очаква да бъде на пазара през 2015 г.
Прототипът Discovery Vision визуализира новия по-динамичен дизайнерски език на бранда Land Rover, като същевременно впечатлява с иновативни функции и ненадминати он и офроуд способности за всякакви терени. Концептът демонстрира и забележителни новаторски системи, които са резултат на множество проучвания на технологичния изследователски център на компанията Jaguar Land Rover.
Впечатляващ беше начинът, по който беше показан новият прототип Discovery Vision. Той се появи в компанията на умален ултрамодерен космически кораб Virgin Galactic на грандиозно събитие на борда на USS Interpid – американска база в Манхатън за проучвания по земя, въздух и вода. На сцената с двата ослепителни концепта се появи и Фил Пофам – маркетинг директор на групата Jaguar Land Rover. Той припомни пред събралите се гости, че концептът Discovery Vision е бил официално обявен още по време на автомобилното изложение в Женева по-рано тази година. От британската компания обаче го разкриват едва сега, защото той е от ново измерение спрямо всички останали автомобили, взаимствайки космически технологи от бъдещето. Затова е било редно този прототип да се появи в компанията на друго технологично чудо на нашето съвремие като кораба Virgin Galactic. Фил Пофам изтъкна още, че тази година се чества 25-годишният юбилей на първото поколение Discovery. С неговия наследник Land Rover разкрива бъдещето на марката и поставя началото на една нова вълнуваща и смела ера в автомобилната индустрия.
Новият концепт Discovery Vision загатва за уникалното си потекло посредством специални дизайнерски елементи. Вниманието към всеки детайл е впечатляващо в търсене на ултимативния SUV автомобил. В ДНК-то му са залегнали основните принципи на марката - красив емоционален дизайн, ненадминати ултимативни способности на пътя и извън него, както и леснодостъпни технологии от бъдещето в помощ на водача. Впечатление прави интериорът на автомобила, който е едновременно просторен и гъвкав с цял набор от иновативни функции. Една от тях са сгъваемите плоски седалки, които могат да се плъзгат напред или назад посредством сензорен екран в купето. Само с едно движение на пръста си водачът ще може да трансформира своя седемместен Discovery в шестместен, петместен и дори четириместен автомобил с максимално пространство и комфорт, характерни за модели от типа лимузина. Интериорът на новия прототип на Land Rover изпъква още с уникална по рода си премиум кожа Foglizzo, която е специално проектирана, за да се почиства лесно и удобно само за няколко секунди. Дървеният фурнир по пода и контролното табло, както и наличните аксесоари в стил Harris Tweed помагат на водача да превърне купето в едно топло, уютно място с уникален британски дух, прочут с качество и майстортво на изработката.
Прототипът Discovery Vision изумява с цял набор иновативни технологии в помощ на шофьора и неговите спътници. Впечатление прави новото поколение Human – Machine Interface. Тази система създава наистина поглъщащо мултимедийно изживяване за всички пасажаери, които могат да се наслаждават дори на видео разговори посредством монтираните в седалките инфо-развлекателни екрани. Друга технология от бъдещето е Remote Control Drive. С нея шофьорът може да маневрира автомобила си при ниска скорост, без да се налага да е вътре в купето. Специално внимание заслужават и новите мощни лазерни светлини, които осветяват пътя отпред, превръщайки интуитивно нощта в ден. Също, посредством лазер, новото Discovery ще може да се придвижва безопасно по изключително тесни настилки и при стръмен наклон благодарение на функцията „Прозрачен преден капак“. Въпросната технология работи с няколко камери, разположени в предната част на автомобила. Те предават картина на хед-ъп дисплея в колата, който я прожектира директно на предното стъкло. Изображението е напаснато така, че предният капак става напълно невидим. Дисплеят прожектира и познатите данни като скорост на движение, позиция на колелата, ъгъл на наклон и др.
Повече информация за концепта Discovery Vision може да бъде намерена в социалните мрежи и по-конкретно в страниците на марката във Facebook, Twitter и Instagram. Всеки може да научи интересни подробности за историята и бъдещето на една истинска легенда в автомобилния бранш посредством хаштага #ReadyToDiscover.

назад към всички