• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Новото Discovery 4 – семеен автомобил или офроуд звяр

Според мнозина автомобилни специалисти Discovery е най-истинският и емблематичен модел в гамата на Land Rover и Range Rover . Разбира се неуморимият Defender също върши прекрасно своята работа и сигурно ще продължи да го прави още поне 10 години, но трябва да си наистина голям авантюрист, за да се чувстваш удобно с него и на асфалт. От друга страна Range Rover го раздава твърде „ тежко” и дори “надуто”, особено във версията Sport . Freelander 2 e по-скоро градска кола, където е без конкуренция в основания от нея клас на компактните премиум SUV автомобили. Затова смело можем да кажем, че няма друг такъв автомобил в света, който толкова добре да съчетава високопроходимост и лукс.

Новото Discovery 4 продължава успешната традиция на своите предшественици. Обновеният модел притежава още по-просторен интериор предлагащ интелигентни решения за съхранение на повече багаж, както и възможност за седем комфортни места. Дори третият ред седалки предлага достатъчно място за комфортното пътуване на възрастни хора. А когато не се използват, задните седалки могат да се сгънат, прилепвайки плътно за пода. Така се осигурява още повече товарно пространство.

Основните цели при проектирането на автомобила са осигуряването на просторен интериор и максимален комфорт. Собствениците на Discovery 4 могат да се насладят на предимствата на характерното за Land Rover “командно място на водача”, което се отличава с по-висока позиция на седалката, като по този начин се осигурява увереност и по-добра видимост и контрол над пътната обстановка. Задните седалки също са високо разположени, за да имат пътниците отлична панорамна гледка.

В новото Discovery 4 изобилстват съвременните технологии. Сред тях е патентованата система на Land Rover “ Terrain Response ”, която осигурява безпроблемно и комфортно пътуване, както on , така и off - road . Водачът просто избира една от петте настройки чрез бутон, разположен на централната конзола: за движение по асфалт, за хлъзгави повърхности, кал, пясък или каменист участък. Системата Terrain Response автоматично преконфигурира настройките н а двигателя, трансмисията, окачването и сцеплението, така че да осигури оптимално управление в конкретните условия. По този начин можем да превърнем Discovery 4 от спокоен семеен автомобил на пътя в един истински офроуд звяр само с натискане на един бутон.

Land Rover Discovery 4 е с изцяло нов интериор - по-светли седалки, по- меки линии и много функции. Най- голямата разлика между об новения и стария модел е трилитровият турбо-дизелов мотор с мощност 245 конски сили и въртящ момент от 600 Nm . Фаровете са LED с специална технология за светене и през деня. Новото Discovery 4 покрива Евро 5 стандарта за вредни емисии. Постижение при модела е и 30 % повече мощност при същия разход на гориво и изхвърляне на вредни емисии. Скоростната кутия е шестстепенна, а алуминиевите джанти са включени в серийното производство. Цената на Discovery 4 започва от 91 900 лв . с ДДС. Моделът ползва и данъчен кредит!

назад към всички