• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Новите технологии за безопасност в B-MAX предотвратяват сблъсъците в градски условия или намаляват силата им, когато са неизбежни

Изцяло новият B-MAX ще намали риска от сблъсъци с ниска скорост, както и вероятността от наранявания, когато такива са неизбежни, благодарение на въвеждането на Системата на Ford за предотвратяване на нискоскоростни сблъсъци Active City Stop.

Само във Великобритания, Франция, Германия, Италия и Испания пострадалите при катастрофи са повече от половин милион всяка година. От тях почти всеки осми е пострадал при маневри на заден ход – нещо, което Системата за активно спиране в града може да намали значително или да предотврати изцяло.

„Нискоскоростните сблъсъци на преден или заден ход са едни от най-честите удари в градския трафик,“ заяви Роланд Шефер, Анализатор по безопасността към Ford-Европа. „Те могат да се случат на светофари, пешеходни пътеки, кръгови движения и при други ситуации на пътя, когато има спиране и потегляне. Не е задължително да карате бързо, за да пострадате. Дори при скорост от едва 15 км/ч меките тъкани на врата може да пострадат.“

Представена за първи път във Focus миналата година, сега Системата за активно спиране в града се внедрява в компактен модел на Ford за първи път. Тя следи трафика и прилага спирачно усилие, ако има опасност от предстоящ сблъсък с автомобил отпред. При тестове системата е доказала, че предотвратява сблъсъци при скорост до 15 км/ч и намалява силата им при скорост до 30 км/ч. Системата бе наградена със специалната награда на Euro NCAP през 2011 г.

Системата за активно спиране в града е само един от начините, по които новият мултифункционален автомобил на Ford – B-MAX използва технологии за предотвратяване на най-често срещаните сблъсъци на натоварени пътища, за да увеличи беопасността на градските автомобили.

Системата на Ford за помагане при потегляне по наклон спира движението на автомобила назад при потегляне или паркиране по наклон; B-MAX също е изключително лесно управляем в тесни пространства благодарение на компактното шаси, по-високата позиция на шофьора, малкия ъгъл на завиване и камерата за задно виждане.

„Ние вярваме, че B-MAX е идеалният автомобил за градския трафик на 21 век,“ сподели Йорг Байер, Директор автомобили на Ford. „Системите като активното спиране в града са нови за сегмента. Тези технологии, в съчетание с компактното шаси и малкия радиус на завой, подпомогнати от електрическо сервоуправление, помагат на B-MAX да е отлично подготвен за нуждите на дори най-пренаселения град.“

назад към всички