• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

НОВИТЕ RANGE ROVER SV И RANGE ROVER PLUG-IN HYBRID СА ВЕЧЕ ДОСТЪПНИ ЗА ПОРЪЧКА

  • Елегантна ефективност: Plug-in хибридът в семейството на Range Rover позволява над 110 км шофиране само с едно зареждане на електромотора
  • Завладяващо шофиране: Новите хибриди с удължен пробег осигуряват 75% от пътуванията с нулеви емисии
  • Инженерно съвършенство: Усъвършенстваните PHEV мотори осигуряват въглеродни емисии до 18 г/км – по-ниски от първоначалните прогнози - с уникална комбинация от ефективност и безпроблемна шестцилиндрова производителност
  • Безпрецедентен избор: Ексклузивни детайли в дизайна, изящни материали и подбрани интериорни теми гарантират, че новият Range Rover SV предлага повече възможности за персонализация от всякога
  • Мощност: Новият Range Rover SV се предлага с различни възможности при избор на двигател - PHEV, ефективен дизел MHEV или нов бензинов V8 с двойно турбо с повишена ограничена максимална скорост от над 260 км/ч
  • Ненадминат интерес: От стартирането на новия Range Rover през октомври 2021 досега са конфигурирани над 2 милиона автомобила
  • Еволюция: Новият Range Rover дефинира съвременния лукс, съчетавайки спираща дъха модерност и естетическа грация с технологична изтънченост и безпроблемна свързаност
  • Пространство: Луксозният интериор с четири, пет и седем места е наличен в две версии – стандартна и удължена база, предлагайки повече пространство, лукс и гъвкавост от всякога

За първи път от официалното си представяне през октомври 2021 г. новият Range Rover е достъпен за поръчка във всички свои версии. Land Rover вече приема заявки и за усъвършенстваните хибридни мотори на модела, като същевременно разкри, че показателите за производителност на електрическото задвижване с plug-in са дори по-добри от първоначално прогнозираните.

Хибридите P510e и P440e предлагат изключителна ефективност, произвеждайки емисии на въглероден диоксид до 18 г/км и осигурявайки до 113 км пробег на електричество, като по този начин гарантират уникално изживяване зад волана. На премиерата на автомобила от Land Rover прогнозираха до 100 км обхват и под 30 г/км въглеродни емисии. Реалните резултатите обаче се оказват далеч по-добри!  

От грандиозното откриване в Кралската опера в Лондон, пред лидери от света на изкуството, културата, бизнеса и спорта, Land Rover отчита безпрецедентно търсене на новия Range Rover, подчертавайки глобалната привлекателност на съвършения луксозен SUV автомобил. Повече от 2 милиона индивидуални конфигурации вече са направени на уебсайта на Land Rover, което е доказателство за небивалия интерес към флагмана по света.

Ник Колинс, Изпълнителен директор Vehicle Programmes, Jaguar Land Rover, споделя: Новият Range Rover е най-желаният, елегантен и способен луксозен SUV автомобил в света. Нашите ефективни нови хибридни задвижвания с разширен обхват повишават изживяването при шофиране с фин баланс между производителност, финес и ефективност, позволявайки на собствениците да извършват пътувания с нулеви емисии до 113 км.”

Новият Range Rover без усилие съчетава спираща дъха модерност и естетическа грация с технологична изтънченост и безпроблемна свързаност. Моделът идва и за първи път във версия със 7 места.

Подобрена ефективност

Възможностите за Range Rover plug-in хибридите се изразяват в тяхната производителност и ефективност. Сертифицираните данни потвърждават, че PHEV моторите ще предложат 113 км електрическо шофиране в съответствие със стандартите на WLTP с емисии на CO2 до 18 г/км.

Новият Range Rover също така е един от малкото PHEV модели, които предлагат възможност за бързо зареждане с 50 kW и могат да се зареждат до 80% за по-малко от час, като с това става един от най-бързите зареждащи се хибриди в световен мащаб.

Най-мощният plug-in хибриден задвижващ агрегат P510e осигурява повишена безпроблемна производителност. Комбинацията от 38kWh литиево-йонна батерия, 105kW електрически двигател и 3,0-литров шестцилиндров двигател Ingenium задвижва луксозния SUV от 0-100 км/ч. само за 5.5 секунди.

Наред с хибридните модели с разширен обхват, които съчетават почти безшумно шофиране, новият Range Rover се предлага и с избор от ефективни меки хибридни шестцилиндрови бензинови и дизели агрегати, плюс изцяло нов V8. Клиентите също така се възползват от избора на четири-, пет- и седемместен интериор в стандартна или дълга база. Изцяло електрически Range Rover ще се присъедини към гамата през 2024 г.

Новият Range Rover се предлага с нива на оборудване SE, HSE и Autobiography, като ексклузивният First Edition е наличен през първата година на производство.

Новият Range Rover SV

Range Rover SV е най-добрият в семейството на Range Rover и представлява изящна интерпретация на лукса и персонализацията на Range Rover с ексклузивни материали, подбрани дизайнерски теми и по-голяма възможност за индивидуалност от експертите в Special Vehicle Operations.

Марк Търнър, Търговски директор, Special Vehicle Operations разказва: “Представянето на новия Range Rover SV е определящ момент за екипа на Special Vehicle Operations, като насърчаваме нашите клиенти да създадат своя собствена интерпретация на съвременния лукс и да се насладят на нашия израз на изискан дизайн, изработка и качество.“

Флагманският модел SV се основава на спираща дъха модерност, незаменимо усъвършенстване и несравнима способност със специфични за SV детайли в дизайна и избор на материали. Новият Range Rover SV може да бъде конфигуриран по повече от 1,6 милиона комбинации.

Уникалният дизайн на предната броня и решетката с пет ленти идентифицират новия Range Rover заедно с лазерно гравираният SV кръг отстрани, новият бял керамичен SV кръг на задната врата и допълнителни 23-инчови джанти със специална конструкция и изработка. Ексклузивните материали включват блестящи метали, гладка керамика, устойчива дървесина и мека алтернативна на устойчива кожа - Ultrafabrics™.

SV Serenity и SV Intrepid дизайнерските теми са ключови за персонализирането на новия Range Rover SV. Всяка от тези теми придава на Range Rover SV отличителна индивидуалност и могат да бъдат определени самостоятелно за екстериора или интериора, или приложени като една тема към целия автомобил. Контрастните двуцветни цветови решения на интериора разграничават предната и задната част на купето.

Новият Range Rover SV се предлага както в стандартна, така и в дълга база. Мощните и ефикасни двигатели включват 510 к.с. Extended-Range plug-in хибрид (само за къса база SWB), ефективен D350 шестцилиндров Ingenium дизел и рафиниран 530 к.с. V8 Twin Turbo. Новият V8 е със 17 процента по-икономичен и произвежда 50 Nm повече въртящ момент от предишния 5-литров компресор, задвижвайки новия Range Rover SV до повишена максимална скорост от над 260 км/ч.

Клиентите на дълга база LWB също имат възможност да посочат четириместния SV Signature Suite, който представлява върховния интериор на SV. Луксозният дизайн е съсредоточен около елегантна конзола, която се простира по цялата дължина на купето и разполага с електрическа клубна маса, електрически разгъващи се поставки за чаши и интегриран хладилник с SV гравирани кристални стъклени съдове Dartington.

Range Rover SV се предлага с 13,1-инчови екрани за забавление на задните седалки, които са най-големите, монтирани някога на Range Rover и с оптимален размер за комфорт. Слушалките също са проектирани специално за Range Rover SV, с подобрено звучене при по-високи честотни диапазони.

Електрифицирано бъдеще

Новият Range Rover ще бъде първият от поредицата изцяло електрически Land Rover, когато той дебютира през 2024 г., като всеки Land Rover ще бъде наличен с чисто електрическо задвижване до края на десетилетието - помагайки на Jaguar Land Rover да постигне нетно нулеви вредни емисии в своите продукти, операции и верига за доставки до 2039 г. като част от стратегията на компанията, известна като Reimagine.

назад към всички