• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

НОВИЯТ E-TRANSIT. Повдигаме завесата.

Вероятно, преди да отидете на работа няма да изкачите планина, да тичате по заледени писти или да прекосите трасе с хиляди дупки. Ford, обаче, подложи своя изцяло електрически E-Transit на всички тези изпитания като част от развойната му фаза, преди да го изпрати да работи.

За да гарантират, че E-Transit може да се справи с интензивната употреба от страна на стотици хиляди потребители с различни нужди, в продължение на 12 седмици инженерите на Ford го подлагат на тези инквизиционни тестове, пресъздаващи ефектите от 240 000 км или 10 години упорит труд. В служба на клиентите Transit трябва гарантирано да може да премине и по най-лошите пътища в света, по калдъръма, дупките и бордюрите на градски улици и в климатични условия от Сибир до Сахара. Изцяло електрическото му задвижване се тества до краен предел при екстремни ситуации – в сняг и лед, жега и пек – за да се оптимизира производителността на автомобила и комфорта в кабината.

Защото E-Transit трябва да оправдае увереността у шофьорите, че е сигурен, здрав и надежден, като всеки друг член на лекотоварното му семейство. За максимална гаранция Ford използва и най-добрия начин за тестване на качеството – предаде го за изпробване в ръцете на най-взискателните си клиенти. Десет прототипа E-Transit са изпитванипри различни интензивни и реални оперативни сценарии в пощенския, общинския и комуналния сектор, куриерските услуги и доставките на стоки. Сред фирмите, тестващи E-Transit за период от 6 до 12 месеца в Обединеното кралство са компаниите „AWB“ за извозване на отпадъци, „Balfour Beatty“ за строителни, инфраструктурни услуги и поддръжка, куриерът „DHL Express“ и онлайн магазинът „Ocado Group“. Редом са Общински автопарк на град Кьолн и „DPD“ куриерите в Германия, пощенските услуги „Norwegian Post“ в Норвегия и лидерът за саниращи и екологични услуги в скандинавските страни „Recover Nordic“.

С първи доставки за европейски клиенти от пролетта на 2022 г., E-Transit ще предостави чист електрически пробег по WLTP от до 317 км1 – приблизително три пъти дневно изминаваното от средностатистически шофьор на лекотоварен автомобил в ЕС разстояние – при това, с приблизително 40% спестяване на експлоатационните разходи спрямо дизеловите модели.

E-Transit предлага на европейските клиенти 25 варианта на каросерията, дължината, височината на покрива и общата маса на превозното средство. Полезният товар е до 1758 кг при вановете и до 2090 кг при моделите шаси кабина. С Pro Power Onboard изцяло новият E-Transit е и първият лекотоварен модел, представлявящ мобилен източник на енергия до 2,3 кВт в помощ на своите клиенти.

Стандартният модем FordPass Connect на E-Transit и системата SYNC 4 поддържат екосистема от Ford Pro свързани услуги и технологии, за да се оптимизира ефективността на автопарка. Функциите включват лесно намиране на станции за зареждане и заплащане в движение, мониторинг чрез Ford Telematics или приложението FordPass Pro и достъп до повишаващата производителността система за свързаност FORDLiive, намаляваща времето и разходите за поддръжка на превозното средство.

Изцяло електрическият E-Transit се нарежда до награждавания, електрифициран Transit Custom във версиите му Plug-In Hybrid и мек хибрид и до останалите конвенционални разновидности от петте модела в разнообразната лекотоварна гама на Ford – Courier, Connect, Custom, Transit и пикапа Ranger. Налични в пътнически и товарни варианти с различни дължини и височини, осигуряващи оптимални габарити и водещи показатели за товароносимост, те съчетават ултра модерни технологии, икономичност, функционалност и издръжливост с ниски разходи за поддръжка и усъвършенствани асистиращи системи за безопасност в помощ на водача2, оценявани високо със златни награди от независимата организация Euro NCAP3.

Неслучайно, в последните години Ford многократно е най-продаваната марка лекотоварни автомобили до 3,5т в Европа според данните на ACEA. № 1 е в ЕС и за първите 9 месеца на 2021 г., с над 251 100 броя регистрирани автомобили през периода, което е с над 13,5% повече в сравнение с втория по продажби производител в класацията отбелязана от Dataforce4.

Клиентите могат да изберат автомобил от семейството на Transit, подхождащ най-точно на бизнес нуждите им и с 5 години гаранция.

# # #

1 Официално хомологираните данни за енергийна ефективност ще бъдат публикувани по-близо до датата на пускане в продажба. Целевият обхват и времето на зареждане въз основа на тествани от производителя стойности и изчисление са според цикъла на задвижване WLTP. Действителният обхват варира в зависимост от външни условия, поведение при шофиране, поддръжка на автомобила, възраст и състояние на литиево-йонната батерия. Декларираните данни по WLTP за разхода на гориво/енергия, CO2-емисиите и електрическия пробег са определени съгласно техническите изисквания и спецификации на последните изменения от Европейски регламенти (EО) 715/2007 и (EС) 2017/1151. Приложените стандартни процедури на тестване позволяват сравнение между различни типове автомобили и различни производители.

2 Функциите за активна безопасност в помощ на водача са допълващи и не заместват вниманието, преценката и необходимостта от контрол върху автомобила.

3 Ford единственият производител на лекотоварни автомобили, получил златни отличия от Euro NCAP за вановете си както в 1-тонния, така и в 2-тонния сегмент, след златния статус и за Transit Custom от 29.10.2021 г. и в момента е също така единственият производител с повече от един ван със златен статут в своята гама, като Transit получава най-висок резултат от всички тествани возила.

4 Ford Европа отчита продажбите за своите 20 традиционни европейски пазара: Австрия, Белгия, Великобритания, Чехия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Испания, Румъния, Швеция и Швейцария

назад към всички