• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Новият Range Rover официално стъпи на българския пазар

Премиерата на новия Range Rover в България вече официално е факт.

Автомобилните журналисти от водещи родни медии имаха честта да тестват и да се убедят лично във възможностите на „Императора“ по време на специално организиран тестдрайв. Експертите изминаха общо 400 км, като благодарение на метеорологичните особености успяха да сменят четири сезона по време на маршрута. Слънцето, дъдждът, снегът и силният вятър още веднъж затвърдиха мнението, че новият Range Rover е най-добрият луксозен всъдеход в света за всички времена. Нещо повече – по лукс той буквално си съперничи с лимузини от ранга на Rolls-Royce и Bentley.

Макар че пази пропорциите, линиите и гените на класическия Range от 70-те години, в новия модел ясно личи една преднамерена еволюция по отношение на дизайна и технологиите. Фаровете, предният капак с формата на мидена черупка, решетките – идеята е същата като отпреди четиридесет години. Но линията вече е станала по-плавна, мека и по-категорична, за да очертае най-могъщия автомобил създаван някога. Перфектният за всякакви терени!

Новият Range Rover е най-луксозният и най-съвършен всъдеход в света. Той е още по-лек и по-здрав, достигнал абсолютното съвършенство сред премиум автомобилите. Четвъртото поколение от уникалния флагман на британците, променил автомобилния свят с излизането си преди повече от 40 години, е разработено от нулата, улавяйки новаторския дух и класическия дизайн на оригиналния модел. Новият Range Rover е първият всъдеход в света с революционно олекотена, изцяло алуминиева конструкция, която е с 39 процента по-лека в сравнение със стоманената на предишния модел. По този начин общото тегло на автомобила е намалено с цели 420 кг.

Благодарение на олекотената алуминиева платформа са постигнати значителни подобрения в ефективността и бързоподвижността на автомобила. Но най-важното е, че разходът на гориво и въглеродни емисии са снижени до абсолютен минимум. Новият Range Rover впечатлява още с нови алуминиеви предна и задна рама и с изцяло реконструирано въздушно окачване на четирите колела. Запазено е емблематичното луксозно возене на всъдехода, а управлението и бързоподвижността му са значително подобрени. Новото окачване гарантира по-стабилно и уверено влизане в завоите, с естествено и интуитивно усещане на волана.

Новият флагман на британските луксозни всъдеходи има изчистена и елегантна форма, родена от свежа нова интерпретация на характерните физиономични щрихи на марката. Макар да се разпознава моментално като Range Rover, той прави значителна крачка напред с дръзка еволюция на класическия дизайнерски език на модела.

Сред водещите в бранша иновации в новия Range Rover е и революционната версия от ново поколение на системата Terrain Response® на Land Rover, която анализира текущите условия за шофиране и автоматично избира най-подходящите настройки на автомобила за съответния терен. За да се гарантират изключителната издръжливост и надеждност, новият Range Rover е подложен на тежкия он- и оф-роуд изпитателен и развоен режим на Land Rover, в който цял автопарк от прототипи изминава милиони километри в течение на 18-месечните тежки изпитания в над 20 страни при екстремни климатични условия и пътни повърхности.

Купето на новия Range Rover дава на пътуващите в него усещане за спокойно уединение, като покрива най-високите стандарти за финес на луксозните автомобили. Мерки като взискателно оптимизираната конструкция на каросерията и звукоизолационното покритие на предното и на страничните стъкла значително намаляват нивото на шума, а усъвършенстваното окачване позволява на новия Range Rover да предложи още по-луксозен комфорт на возене, съчетан с ненадминати възможности на всякакви терени.

Разкошният интериор включва отличителните дизайнерски щрихи на Range Rover, но е изпълнен с много съвременна трактовка и изчистени, елегантни повърхности, които са представени безупречно благодарение използването на най-фина кожа и фурнир. С над 120 мм повече място за краката, пътниците на задните седалки ще са облагодетелствани от значително увеличеното пространство и комфорт, като съществува опция за нов пакет от две седалки Executive Class, осигуряващи върха на лукса.

Клиентите на новият Range Rover могат да избират между усъвършенстваните бензинови двигатели V8 и дизеловите агрегата TDV6 и TDV8, комбиниращи бързо ускорение със значително намалени CO2 емисии.

Новият Range Rover се произвежда в наскоро изграден свръхмодерен завод в Солихъл, Великобритания. Той функционира изцяло с нискоенергийни технологии. Доставките на новия модел в България са вече факт.
назад към всички