• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Новият Range Rover е най-луксозният и най-съвършен всъдеход в света

Новият Range Rover е най-луксозният и най-съвършен всъдеход в света. Той е още по-лек и по-здрав, достигнал абсолютното съвършенство в света на премиум автомобилите. Четвърто поколение от уникалния флагман на британците, променил автомобилния свят с излизането си преди повече от 40 години, е разработено от нулата, улавяйки новаторския дух и класическия дизайн на оригиналния модел.

Новият Range Rover е първият всъдеход в света с революционно олекотена, изцяло алуминиева конструкция, която е с 39 процента по-лека в сравнение със стоманената на предишния модел. По този начин общото тегло на автомобила е намалено с цели 420 кг.

Благодарение на олекотената алуминиева платформа са постигнати значителни подобрения в ефективността и бързоподвижността на автомобила. Но най-важното е, че разходът на гориво и въглеродни емисии са снижени до абсолютен минимум.

Новият Range Rover впечатлява още с нови алуминиеви предна и задна рама и с изцяло реконструирано въздушно окачване на четирите колела. Запазено е емблематичното луксозното возене на всъдехода, а управлението и бързоподвижността му са значително подобрени. Новото окачване гарантира по-стабилно и уверено влизане в завоите, с естествено и интуитивно усещане на волана.

Джон Едуардс, глобален бранд директор на Land Rover, изтъква, че новият Range Rover запазва съществения, уникален характер на автомобила - онази специална комбинация от лукс, ефективност и ненадмината функционалност на всякакъв терен. От друга страна, изчистеният дизайн и революционно олекотената конструкция дават възможност за истинска трансформация в изживяването, с осезаемо надграждане в комфорта, финеса и управлението на автомобила.

Новият флагман на британските луксозни всъдеходи има изчистена и елегантна форма, родена от свежа нова интерпретация на характерните физиономични щрихи на марката. Макар да се разпознава моментално като Range Rover, той прави значителна крачка напред с дръзка еволюция на класическия дизайнерски език на модела.

“Проектирането на следващото поколение Range Rover след 40 години на успехи носеше в себе си голямата отговорност да запазим ДНК-то на тази икона в бранша”, казва Джери Макгавърн, директор на дизайнерския отдел и главен творчески директор на Land Rover. “Нашият дизайнерски екип работи изключително упорито, за да улови елегантните пропорции и изчистените повърхности, които винаги са били запазена марка на Range Rover, споделя с гордост той.

Сред водещите в бранша иновации в новият Range Rover е и революционната версия от ново поколение на системата Terrain Response® на Land Rover, която анализира текущите условия за шофиране и автоматично избира най-подходящите настройки на автомобила за съответния терен.

За да се гарантират изключителната издръжливост и надеждност, новият Range Rover е подложен на тежкия он- и оф-роуд изпитателен и развоен режим на Land Rover, в който цял автопарк от прототипи изминава милиони километри в течение на 18-месечните тежки изпитания в над 20 страни при екстремни климатични условия и пътни повърхности.

Купето на новия Range Rover дава на пътуващите в него усещане за спокойно уединение, като покрива най-високите стандарти за финес на луксозните автомобили. Мерки като взискателно оптимизираната конструкция на каросерията и звукоизолационното покритие на предното и на страничните стъкла значително намаляват нивото на шума, а усъвършенстваното окачване позволява на новия Range Rover да предложи още по-луксозен комфорт на возене, съчетан с ненадминати възможности на всякакви терени.

Разкошният интериор включва отличителните дизайнерски щрихи на Range Rover, но е изпълнен с много съвременна трактовка и изчистени, елегантни повърхности, които са представени безупречно благодарение използването на най-фина кожа и фурнир. С над 120 мм повече място за краката, пътниците на задните седалки ще са облагодетелствани от значително увеличеното пространство и комфорт, като съществува опция за нов пакет от две седалки Executive Class, осигуряващи върха на лукса.

Клиентите на новият Range Rover могат да избират между усъвършенстваните бензинови двигатели V8 и дизеловите агрегати TDV6 и TDV8, комбиниращи бързо ускорение със значително намалени CO2 емисии.

Новият Range Rover ще се произвежда в наскоро изграден свръхмодерен завод в Солихъл, Великобритания. Той функционира изцяло с нискоенергийни технологии. Доставките на новия модел ще започнат в началото на 2013 година. Автомобилът ще се предлага в 160 страни.

назад към всички