• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Новият Jaguar XJ – най-бързата концертна зала в света

Новият XJ е първият представител на най-новото поколение автомобили Jaguar с алуминиева архитектура на купето, вдъхновено от космически програми. Интериорът на този автомобил е истинско произведение на изкуството.

Първото впечатление, когато влезете в новия XJ, e чувството за лично пространство, породено от изчистени линии около вас. Изящните дървени апликации по вратите и таблото подчертават мощния и динамичен характер на модела. Усещането за комфорт е подсилено от панорамния стъклен покрив, който улеснява достъпа на светлина, а това засилва усещането за простор. Същевременно покривът е затъмнен, за да не могат силните слънчеви лъчи да нарушат уюта и спокойствието на пътниците.

След като шофьорът се настани удобно в меката и ергономична кожена седалка, новият XJ го поздравява с елегантен кожен волан. Неминуемо погледът на водача се фокусира в малкия, кръгъл и светъл бутон на централната конзола, който е ключът към сърцето на автомобила. След неговото натискане „котката” започва леко и доволно да „мърка”, сякаш погалена от своя стопанин. В следващия миг се показва и селекторът за управление на скоростната кутия, стават видими модерните форми на контролното табло, като светва и 12,3-инчовият екран с висока разделителна способност. На него оживяват скоростомерът, оборотомерът, както и информацията за наличното гориво и температура на двигателя.

Осем инчов двоен сензорен дисплей в централната конзола е друга екстра, която допълва виртуалната галерия в новия Jaguar XJ. Чрез него могат да се управляват едновременно климатичната инсталация, навигацията, телефона и аудио системата. Забележително е, че двойният сензорен дисплей може да изобразява в реално време две различни картини в зависимост от ъгъла на гледане. По този начин водачът може да получава информация от навигационната система, докато спътникът до него се наслаждава на хубав приключенски филм.

Интериорът в Jaguar XJ e предизвикателство не само за очите. Моделът се предлага с 1200W система за озвучаване Bowers & Wilkins Цялата аудио системане не отстъпва по качество на най-съвременната и модерна система за домашно кино. Даже повече. Затова спокойно можем да кажем, че новият Jaguar XJ е най-бързата концертна зала в света.

Новият Jaguar XJ без съмнение съчетава в едно модерен дизайн, удобство, лукс и технологии от най-високо качество. Класическите хромирани елементи и дървени апликации, характерни за автомобилите в този клас, неизбежно присъстват и в най-новата котка. При това в изобилие, но без да дразнят, а напротив – за да осигурят допълнителна наслада за сетивата. Новото тук е, че инталиото може да носи инициалите на собственика.

Интересно е да се отбележи, че когато денят се превърне в нощ новият Jaguar XJ се превръща в едно от най-приятните места, на които човек може да бъде. Великолепна синя фосфорна светлина по таблото, централната конзола и вратите огрява купето, като го изпълва не само с уют, лукс и дискретност, но и с дързост. Дързостта да поемеш по собствен път. Никога преди не сте виждали такъв автомобил. Защото никой досега не е мислил за автомобила по този начин. Новият XJ въплъщава визия, която се противопоставя на досегашните концепции и трансформира идеята за лукс, като същевременно предизвиква схващането, че големите коли са непременно консервативни и респектиращи. Пригответе се новият Jaguar XJ да разтърси представите ви за луксозен спортен салон.
назад към всички