• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Новият Ford Transit Custom печели наградата Международен ван на годината. Журито хвали пътото му поведение и ниските експлоатационни разходи

ХАНОВЕР , Германия, 18 септември 2012 – Изцяло новият Ford Transit Custom бе прозвъзгласен за Международен ван на 2013 година на Международното изложение за лекотоварни автомобили в Хановер и е четвъртият член на семейството на Transit, който печели тази престижна награда.

Transit Custom събра 117 от общо 133 точки от жури, съставено от 24 специалисти. Резултатът му надмина общия резултат на втория в класирането Dacia Dokker и третия Mercedes-Benz Citan.

Той следва стъпките на Transit (2001), Transit Connect (2003) и Transit (2007) и отбелязва рекордна, четвърта победа за семейството на Ford Transit в 22-годишната история на наградите.

„Transit Custom е нов вид 1-тонен ван – усърден и практичен, но с чудесен външен вид и отлично пътно поведение,“ заяви Барб Самарджич, Вицепрезидент продуктово развитие във Ford-Европа.

„Съчетаването на пословичната здравина и икономичност на Transit с дизайна и характериситиките на лек автомобил бе предизвикателна задача, но нашите инженери се справиха,“ допълни тя. „Гордеем се, че техните усилия бяха възнаградени с такова значимо отличие.“

Наградите за 2013 г. бяха връчени след първия прес ден на Изложеието в Хановер. На щанда си Ford показва новия Transit Custom – представител на изцяло ново поколение 1-тонни лекотоварни автомобили, редом с новия Transit и новия Transit Connect. Наскоро Ford разкри, че впряга глобалната си стратегия за лекотоварни автомобили за цялостното обновяване на гамата си в Европа през следващите 2 години.

Transit Custom предлага водеща в класа товароносимост, включително множество иновативни решения за товарене на много дълги товари. Водачът ще се наслаждава на последните технологии на Ford като Системата за спазване на лентата и SYNC.

Водещата в класа икомичност и СО2 емисиите от 174 г/км се осигуряват от обновения 2.2-литров дизелов Duratorq TDCi двигател, наличен с автоматична Старт-Стоп система, а експлоатационните разходи са допълнително намалени чрез най-дългите сервизни интервали в сегмента – 2 години или 50 000 км.

„Новият Transit поставя нови стандарти по отношение на дизайна, пътното поведение и товароносимостта,“ каза Питър Виман, Председател на журито на Международен ван на годината. „Ford успя да създаде изцяло нов лекотоварен автомобил на базата на глобалната си платформа с използването на доказани компоненти по шасито и задвижването. Ванът е с екстериора, интериора и пътното поведение на лек автомобил и при все това е един много функционален и практичен автомобил. Ford са отделили голямо внимание на активната и пасивна безопасност на новия модел и на намаляването на разходите за експлоатация,“ допълни той.

Продажбите на новия Transit Custom сега стартират на пазарите в Европа.

# # #

*Всички данни за разхода на гориво и СО2 емисиите в г/км са от официално одобрени тестове в съответствие с директива ЕС 93/116/ЕС. Данните за разхода на гориво се базират на Европейската Директива за икономия на гориво EU 80/1268/ЕЕС и може да се различават от резултатите за разхода на гориво в други райони на света.

назад към всички