• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Новият Ford Transit Connect e Международен Ван на 2014

МОСКВА, Русия, 9 септември 2013 – Изцяло новият Ford Transit Connect бе обявен за Международен Ван на 2014 г. по време на изложението за товарни автомобили COMTRANS в Москва, Русия, с което Ford стана единственият самостоятелен производител, окичил се с престижната титла в две последователни години.

Ford регистрира своеобразен рекорд с петата си победа за приза Международен Ван на годината, след като жури от 24 европейски журналиста избра Transit Connect със 130 точки от 163 възможни, пред Mercedes-Benz Sprinter (123) и Renault Kangoo (25).

Наградата на изцяло новия Transit Connect продължава успехите в предходни конкурси на Transit (2001), Transit Connect (2003), Transit (2007) и Transit Custom (2013).

“Изцяло новият Transit Connect усъвършенства сегмента на компактните ванове и ние сме много горди да спечелим отново тази важна награда” казва Барб Самарджич, Вицепрезидент продуктово развитие във Ford-Европа. “Новият Transit Connect е здрав и жилав работяга като останалите ни лекотоварни автомобили, сега той идва с нов, рафиниран дизайн и много по-ниски сметки за гориво.”

Ford предприе цялостно обновление на лекотоварната си гама в рамките на 2 години. Етап от този процес е появата на стилния нов Transit Connect, който се присъединява към лидера Transit Custom и предстоящите за представяне през 2014 г. 2-тонен Transit и Transit Courier.

Новият Transit Connect предлага на собствениците си водещи в класа икономичност, товароносимост и издръжливост. Моделът ECOnetic постига подобрение от 34% в сравнение с досегашния – с разход 4.0 л/100 км и CO2 емисии от 105 г/км* . Свръхикономичният 1.0-литров EcoBoost бензинов двигател също постига водеща в класа икономия.

С три си варианта на каросерията – Van, Van с двойна кабина и Kombi, Transit Connect предоставя обширна и практична товарна зона с общ обем от 2.9 м3 до 3.6 м3, пълна преградна стена и максимална товароносимост от върховите за сегмента до 1 000 кг.

“Изцяло новият Transit Connect впечатли журито с множество предимства, но най-вече с факта, че Ford е успял да конструира ван с изключителен акцент върху икономичността. Автомобилът е чудесен за нуждите на малък бизнес, но и на клиенти с обширен автопарк поради това, че им намалява разходите за товарен транспорт,” казва Питър Виман, председател на журито за “Международен ван на годината”.

“Товарното пространство предлага множество иновативни решения – капак в преградната стена за улеснен превоз на дълги товари, сгъваема предна пасажерска седалка и плъзгаща странична врата при моделите с дълга база, за натоварване на едно европале,” продължава Виман. “Ford е обърнал голямо внимание също така на издръжливостта и безопасността, например с първата по рода си в сегмента система за активно спиране в града (Active City Stop).”

Новата престижна награда “Международен ван на годината” за Transit Connect е рекордно пето попъление в забележителната вече колекция от призове на Ford през последните две години – след като Ford Ranger спечели титлата “Международен пикап на 2013”, Transit Custom – “Международен ван на 2013”, а бензиновият 1.0-литров EcoBoost двигател стана Световен двигател на две поредни години – 2012 и 2013.

“Европейският ни екип ликува при тази страхотна новина” казва Стивън Леш, водещият инженер на програмата Transit Connect. “Работихме неуморно, за да предложим на своите клиенти перфектния автомобил и това е един прекрасен ден за всички наши сътрудници, участвали в проекта Transit Connect в цяла Европа.”

Първите производствени бройки от изцяло новия Transit Connect ще се доставят на собствениците им в края на 2013 г.

# # #

* С фиксиран лимит на скоростта от 100 км/ч. Цитираните разход на гориво и CO2 емисии са измерени в съответствие с техническите изисквания и регулации на Европейската директива (EC) 715/2007 с последните и допълнения. Резултатите могат да се различават от данните за разход на гориво в други региони на света, поради различен цикъл на шофиране и регулации, използвани от тези пазари.

назад към всички