• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Новият Ford Ranger печели наградата „Международен пикап на 2013 г.“

Журито го нарича „перфектната комбинация“ на и извън пътя

ДЪБЛИН, 5 ноември 2012 – Новият Ford Ranger спечели наградата „Международен пикап на 2013 г.“

Всеки член на журито е поставил новия Ranger на първо място, хвалейки неговите възможности на и извън пътя, силната му гама двигатели, товарните му възможности и способността му за теглене, както и безопасността му.

Новият Ranger спечели наградата „Международен пикап на 2013 г.“ след обстойно тестване на пистата Милбрук в Бедфордшир, Англия, след което бе награден с 47 точки – повече от общия резултат на втория и третия, съответно – Isuzu D-Max и Volkswagen Amarok. Отличието бе връчено на Ford от председателя на журито Питър Виман на изложението за корпоративен транспорт в Дъблин.

„Новият Ranger е универсален супер-боец, с идеалната комбинация от комфорт и стабилност на пътя и оф-роуд способности,“ сподели Джарлът Суини, представителят на журито от Ирландия, журналист за лекотоварни автомобили, който е и в журито на „Международен пикап на годината“.

Новият Ranger се предлага в три версии на кабината – единична, удължена и двойна – които са сред най-просторните в сегмента. Предлага се с избор от два мощни и икономични Duratorq TDCi дизелови двигатели и с възможност на задвижване 4х2 и 4х4.

„Ranger е страхотен за работа и за удоволствие и клиентите ще оценят разликата в мига, в който седнат зад волана,“ заяви Пол Рандъл, Директор Глобални лекотоварни автомобили, Ford-Европа. „Тази престижна награда е признание за работата на глобалния ни продуктов екип и предстои да очаквате още много с преставянето на изцяло новите Transit и Transit Connect през 2013 г.“

Проектиран изцяло наново, Ranger осигурява повече товарно пространство, водеща в класа способност за теглене (на ремарке), иновативни нови технологии за комфорт и в помощ на водача. Това е първият в света пикап с максималните 5 звезди на тестовете на Euro NCAP.

Ford тази година вече спечели наградата „Международен ван на 2013 г.“ за новия Transit Custom, а 1.0-литровият бензинов EcoBoost двигател бе провъзгласен за „Международен двигател на 2012 г.“

Новият Ford Ranger е в продажба във всички основни пазари в Европа, включително и в България.

назад към всички