• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Новият Ford Focus е най-продаваният автомобил в света за 2012 г.

КЬОЛН , Германия, 31 август 2012 – Ford Focus е най-продаваният автомобил в света за 2012 г., надминавайки продажбите на всеки друг автомобил за първите 7 месеца на годината.

Над 500 000 автомобила Focus, включително 153 400 в Европа, са продадени от януари до юли включително, продължавайки историята на успеха, която възлиза на ненадминатите 860 000 продадени автомобила Focus през миналата година.

Ford е продал 522 821 автомобила Focus за първите 7 месеца на 2012 г. и изпреварва Toyota Corolla и Volkswagen Golf за същия период. С Focus е свързано и друго ключово събитие за Ford, тъй като днес представител на модела, слязъл от линията в Районг, Тайланд е 350-милионният произведен автомобил в историята на компанията.

„Помислете за момент за мащабността на 350 милиона автомобила,“ сподели Джон Флеминг, Изпълнителен вицепрезидент глобално производство във Ford. „Това е равнозначно на произвеждането на един автомобил на всеки 10 секунди в продължение на 109 години, и ако тези автомобили се поставят един зад друг ще стигнат до луната и обратно, при това – два пъти!“

Ford Focus се появява за първи път в Европа през 1998 г., а през 1999 г. печели наградата Автомобил на годината. Настоящото, трето поколение на компактния модел, представен миналата година, е проектиран в безпрецедентен глобален мащаб, позволявайки повече технологии и характеристики да са икономически по-обосновани от когато и да било за автомобилите от този сегмент.

Ключовите иновации в новия Focus включват Системата за активно спиране в града, Системата за автоматично паркиране, за предупреждение за напускане на лентата, за спазване на лентата, за разпознаване на пътните знаци, автоматични дълги светлини, засичане на умора у водача и адаптивен автопилот.

В Европа новият Focus се предлага с 4 и 5 врати и комби. Тази година Ford представи Focus ST с 250 к.с. – първият глобален спортен автомобил на Ford, а в Европа се предлага новият Focus с 1.0-литров EcoBoost бензинов двигател, провъзгласен за Световен двигател на 2012 г. Focus Electric с нулеви емисии – първият изцяло електрически пътнически автомобил на Ford – ще се предлага през 2013 г.

# # #

* По данни на IHS Autoinsights

назад към всички