• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Новият Ford C-MAX – мултифункционален автомобил на 2011

На 9 декември 2010 г. на голф игрището „Св. София” в Равно поле се състоя ежегодният конкурс „Автомобил на годината в България”. Победителят в категорията „Мултифункционален автомобил на 2011” е новият Ford C-MAX. Останалите претенденти в оспорваната надпревара бяха Kia Venga, Peugeot 5008, Fiat Doblo и Opel Meriva.

Изцяло новата гама на C-MAX включва две модификации – 5-местният C-MAX и 7-местният Grand C-MAX. Двата модела са доказателството, че компактните мултифункционални автомобили могат да бъдат стилни и желани, като същевременно осигуряват пространство и функционалност.

C-MAX и Grand C-MAX съзнателно са проектирани с различен дизайн, за да отговорят на различните приоритети на клиентите на всеки модел.

5-местният C-MAX съчетава по-спортно усещане с външния вид на стилен лек автомобил. Отличава се с динамичен профил, запазвайки традиционните за C-MAX пространство и практичност.

Също толкова динамичен, 7-местният Grand C-MAX е с двойни плъзгащи се странични врати и иновативен дизайн на седалките за повече пространство, гъвкавост и допълнителен комфорт.

Двата модела C-MAX са първите от глобалната платформа на Ford за С-сегмента, в които са внедрени новите високоефективни 4-цилиндрови EcoBoost двигатели с директно впръскване на горивото и турбокомпресор. Широката гама се допълва от усъвършенствани дизелови агрегати с подобрена динамика и икономичност.

Новите технологии на Ford-Европа, залегнали в гамата на C-MAX, подобряват практичността и безопасността за семейните потребители. Тези иновации включват полуавтоматично успоредно паркиране, система за следене на мъртвия ъгъл, електрическо детско заключване на задните врати, електрическо отваряне на задния капак, помощ при потегляне по наклон и ново поколение аудио и навигационни системи.

Новите C-MAX и Grand C-MAX не правят компромис и с безопасността. Двата модела спечелиха максималните 5 звезди на тестовете за безопасност на независимата организация Euro NCAP. Те постигнаха най-високия резултат за защита при камшичен удар в историята и се отличиха в двете категории – за безопасност на пътниците и защита на децата.

Новият C-MAX е в продажба в представителствата на Мото-Пфое в цялата страна.

назад към всички