• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Новият Ford B-MAX постига максималните 5 звезди на тестовете на Euro NCAP

Изцяло новият Ford B-MAX постигна най-високия възможен резултат от 5 звезди на тестовете на независимата организация за оценяване на безопасността Euro NCAP.

Компактният мултифункционален автомобил B-MAX постигна 83% за цялостна защита, 93% за защита на пътниците и 84% за безопасност на децата.

„Безопасността е фундаментална ценност за Ford и ние сме горди от постигането на максималните 5 звезди на Euro NCAP,“ заяви Том Овърингтън, Мениджър по безопасността във Ford-Европа. „Екипът ни работи много здраво за това B-MAX да покрие високите стандарти за сигурност, която нашите клиенти очакват от автомобилите си с марка Ford.”

Ford подложи B-MAX на над 5 000 компютърни теста по време на създаването му, около 40 пълни краш теста и още 100 теста, при които автомобилът е монтиран на специална платформа и „изстрелян“ в неподвижно препятствие.

Здравата и ултраздравата стомана формират над 58% от каросерията на B-MAX и са използвани в колоните, които „улавят“ енергията при сблъсък; те заключват иновативната система на Ford за отваряне на вратите в случай на страничен удар.

B-MAX е оборудван със седем въздушни възглавници, а предницата е внимателно проектирана за оптимална защита на пешеходците. Моделът се характеризира и със Системата на Ford за активно спиране в града – първата в сегмента система, която предотвратява сблъсъци с ниска скорост със спрял или бавно движещ се отпред автомобил.

С по-добра Система за свързаност от всеки друг автомобил в своя клас, B-MAX предлага гласово управляваната система SYNC и Системата за спешни случаи, която помага на пътниците да се обадят за помощ в случай на инцидент.

„Единствено автомобилите, които предлагат цялостна защита, могат да постигнат 5 звезди на тестовете на Euro NCAP,“ сподели Микиел ван Ратинген, Генерален секретар на Euro NCAP. „Ford B-MAX е страхотен пример как това може да бъде постигнато с иновативен дизайн, изключително инженерство и модерни технологии като Системата за активно спиране в града.“

Създадена през 1997 г. Euro NCAP е най-голямата и уважавана независима институция за краш тестове в Европа.

назад към всички