• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Новият Ford B-MAX е най-продаваният компактен мултифункционален автомобил в Европа

КЬОЛН , Германия, 23 август 2013 – Новият Ford B-MAX е най-продаваният компактен мултифункционален автомобил в Европа за първото полугодие на 2013 г., базирайки се на анализираните от Ford данни за регистрациите на Polk.*

Ford B-MAX завзе 15.8% дял от продажбите на компактни мултифункционални автомобили в Европа за пърите 6 месеца на годината, реализирайки 38 000 автомобила на традиционните 19 пазара на Ford на Стария континент. Производството на B-MAX стартира в средата на 2012 г., с наличност на всички пазари от ноемрви.

B-MAX изпревари по продажби Citroen C3 Picasso, Fiat 500L, Honda Jazz и Opel Meriva през първото шестмесечие на 2013 г. Увеличените продажби изведоха B-MAX като лидер в класа си на големите пазари като Германия и Великобритания през второ тримесечие. Той е и номер 1 по продажби в Белгия/Люксембург, Холандия и Норвегия през първата половина на годината.

Модерните технологии са ключов фактор за успеха на B-MAX, като над 80% от европейските клиенти избират гласово управляваната технология за свързаност Ford SYNC, която се предлага съвместно с наградената от Euro NCAP система за помощ в аварийни ситуации, уведомяваща местните служби за спешна помощ при възникнал инцидент на 26 езика, говорими в 40 региона на Европа, вкл. български.

1.0‑литровият бензинов EcoBoost двигател на Ford – Световен двигател на 2012 и 2013 г. – е избран от 43% от купувачите на B-MAX, 22% от клиентите са поръчали наградената от Euro NCAP система за активно спиране в града, която следи трафика пред автомобила и автоматично натиска спирачките, ако установи възможен сблъсък, а 12% са избрали камерата за обратен ход.

„Ние знаехме, че имаме много специален автомобил в лицето на B-MAX, особено със системата за лесен достъп до купето, от която клиентите ежедневно намират нови начини да се възползват“, заяви Роланд де Ваард, Вицепрезидент маркетинг, продажби и услуги във Ford-Европа. „Както показват продажбите, уникалната комбинация на B-MAX от находчив дизайн и иновативни технологии наистина промени представите на клиентите какво да очакват от един компактен автомобил“.

B-MAX осигурява ненадминат достъп на пътници и багаж до купето през предните конвенционални и задните плъзгащи се врати, в които са интегрирани средните колони. B-MAX бе награден с максималните 5 звезди от независимата компания за безопасност Euro NCAP. Автомобилът предлага първата в индустрията технология MyKey на Ford, която позволява на родителите да въведат известни ограничения на по-младите шофьори с цел безопасност.

B-MAX спечели наградата „AUTOBEST 2013“ и признанието „Най-красивият миниван на 2012“ от читателите на немското списание Auto Motor und Sport. В България B-MAX е горд носител на титлата „Мултифункционален автомобил 2013“.

# # #

* Данни от основните 19 пазара на Ford и според сегментирането на Ford. Информацията за регистрациите е от R L Polk & Co., с последни налини данни за първото полугодие на 2013 г.

назад към всички