• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Новият електрически прибиращ се теглич на Ford Focus е растящ хит сред клиентите

Технологията ще се вложи и в други модели

Закачането на ремарке, малка каравана или рамка за колела на Ford Focus доскоро означаваше да се избере фиксиран или ръчно демонтируем теглич.

Сега едно ново решение надхвърля продажбите и на двата вида тегличи – едва няколко месеца след появата му на пазара.

Появилият се за първи път в сегмента и лесен за употреба електрически прибиращ се теглич на Focus автоматично се прибира настрани под задната броня на Focus когато не се ползва, за да запази спортната визия на модела и предотврати затруднения с паркирането.

„Някои клиенти на Focus обичат или се нуждаят от функционалността на теглича и възможностите, които предоставя за набиращите все по-голяма популярност занимания на открито,“ заяви Курт Райнхолд, Бранд координатор във Ford-Европа. „Но те са също запалени по това да запазят визията на своя Focus – така, когато не се използва, тегличът не се вижда.“

Focus, притежаващ ремарке със спирачки до 1500 кг, е първият компактен семеен автомобил, който предлага тази технология. За по-малко от седем месеца от появата му на пазара, продажбите му вече задминаха тези на фиксираните или ръчно демонтируеми тегличи.

Ford планира да разшири технологията, въвеждайки я и в други модели, включително Mondeo, S-MAX и Galaxy.

Наличен за всички купета на Focus, тегличът включва 13-пинов куплунг за поддържане на осветлението и други системи, характерни за модерните ремаркета и каравани, и е свързан с акумулатора на автомобила, за да осигури надеждно захранване.

Електрически прибиращият се теглич на Focus се освобождава посредством бутон в купето. Системата не може да се активира случайно и може да се управлява само при изключен двигател и когато купето е отворено. Допълнителна мярка за сигурност е тегличът ръчно да бъде издърпан докрай и фиксиран на определена позиция.

Клиентите, които избират новия Focus с електрически прибиращия се теглич, получават безплатно системите за Помощ при потегляне по наклон и Контрол на стабилността на ремаркето.

Системата за Помощ при потегляне по наклон предотвратява движението на автомобила назад. Спирачката задържа колата до 3 секунди, позволявайки на водача да освободи спирачката и да борави със съединителя и газта, без да прибягва до ръчната спирачка.

Системата за Контрол на стабилността на ремаркето използва програмата за електронна стабилност, за да идентифицира люлеенето на ремаркето и после постепенно забавя автомобила, първоначално намалявайки мощността на двигателя, а впоследствие – прилагайки спирачно усилие.

назад към всички