• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Нови технологии на Ford създават комфорт за водача и могат да спасят човешки живот

Системата за помощ при аварийни ситуации „говори“ на български

Уникалната система за помощ при аварийни ситуации на Ford SYNC се предлага в над 30 европейски държави, „владее“ водещите в бранша 26 езика и дори „говори” на български. Ford е първата автомобилна марка, която предлага тази животоспасяваща помощ у нас на родния ни език.

В случай на инцидент системата за помощ при аварийни ситуации автоматично набира номер 112 чрез свързания с Bluetooth мобилен телефон и дава информация за инцидента. Тя подава точното местоположение на автомобила, докато пътниците има вероятност да са дезориентирани, зашеметени или ранени и преодолява езиковата бариера. В зависимост от мястото на инцидента, „общуването” с местните аварийни служби се осъществява на съответния език в ЕС, например в Германия разговорът протича на немски език, а в България – на български. Ползите от полиезичната система за помощ при аварийни ситуации на SYNC са огромни и водят до потенциалното спасяване на човешки живот!

За инцидент се считат случаите, в които има отворена въздушна възглавница (без тази за колената на водача) или при прекъсване подаването на гориво към двигателя. Данните от системата включват GPS координати на автомобила и всяка допълнителна информация, събрана от системите за безопасност като скорост и тип на удара – страничен, челен, преобръщане, вероятността да има дете на предната седалка – ако е изключена пасажерската въздушна възглавница и др.

Уникалната система за помощ при аварийни ситуации не се предлага от никой конкурент на Ford. Нещо повече, тя върви в комбинация със SYNC без допълнително заплащане и без месечни вноски, за целия жизнен цикъл на автомобила. SYNC е една от най-новите и значими иновации на Ford и представялва система за пълна свързаност в автомобила. Наскоро тя спечели на компанията място сред 50-те най-иновативни в света за 2012 г. SYNC позволява на клиентите на Ford да управляват с гласови команди мобилните си телефони, контактите в тях, MP3-плейърите и цялата аудио библиотека само чрез назоваването на конкретен жанр, изпълнител, албум или песен. Системата дори чете получените смс-и на глас. Целта е водачите да са напълно концентрирани върху шофирането, с ръце върху волана и очи на пътя. Ford SYNC осигурява постоянен комфорт на хората зад волана, още от първия момент. Тя им позволява да ползват любимите си технологични „играчки“ в автомобила по безопасен и лесен за тях начин, като използват единствено гласа си.

SYNC е вече позната на потребителите в САЩ, но дебютира в Европа в края на миналата година, с представянето на новия B-MAX. Системата бързо се разпростира върху цялата гама на Ford. Понастоящем моделите, които я предлагат, са новите Fiesta, B-MAX, Focus, Focus ST, C-MAX, Kuga, лекотоварните Transit Custom, Tourneo Custom и Tourneo Connect, както и всички предстоящи попълнения в гамата.

SYNC постоянно се разширява и осъвременява с нови функции и приложения с непрекъснатото развитие на технологиите и е стандартна за всички аудиосистеми, които имат Bluetooth хендсфри. SYNC технологията вече се предлага и на българския пазар в последните модели на Ford.

назад към всички