• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

НОВИЯ RANGE ROVER EVOQUE E ВСЕ ПО-БЛИЗО ДО НАС

В българия ЦЕНАТА НА МОДЕЛА ЗАПОЧВА ОТ 68 000 ЛВ С ДДС

Преди броени дни официално започна производството на най-големия хит в света на премиум SUV автомобилите – Range Rover Evoque. На 04 юли от завода в Хейлууд, в близост до Ливърпул, излезе първият произведен готов Еvoque, който ще бъде дарен на Музея на британското автомобилостроене.

„Създадохме един невероятно вълнуващ автомобил, който се присъединява към стилната и луксозна гама, която вече имаме. Вярваме, че новият „диамант” в колекцията ни, ще се превърне в нашия бестселър”, заяви с гордост доктор Ралф Степ, главен изпълнителен директор на Jaguar и Land Rover. „Тимът, който проектира и създаде Evoque, работи в тясно сътрудничество с всички наши изследователи, доставчици и партньори. Крайният резултат е блестящ и всички трябва да бъдат много горди с постигнатото. Доказателство за това е факта, че имаме повече от 18 000 поръчки за този модел. Повечето от тези наши бъдещи клиенти даже не са виждали на живо автомобила, но ни се доверяват, вдъхновени от изключително атрактивния му вид”, допълни с удоволствие доктор Степ.

Range Rover Evoque се предлага в две версии – с 3 и 5 врати. При тривратата версия има две отделни задни седалки, като има вариант и за обща седалка при желание на клиента. Еvoque с 5 врати е още по-атрактивен, предлагащ по-голяма практичност и привлекателност за семействата. При него линията на покрива е с 30 мм по-висока, което осигурява повече място за главата и раменете за пътниците на задната седалка.

Range Rover Evoque се предлага с три дизайнерски теми - Pure, създаваща чувство за модерност; Prestige, която залага на лукса и Dynamic, която придава самоуверен и спортен характер на автомобила. Всяка тема е по своему привлекателна по отношение на екстериорния стил, интериорните решения и характеристиките на оборудването, които предлагат най-високо ниво на комфорт в купето и удобства за хората в него.

Pure

Evoque Pure е най-чистият израз на оригиналната концепция за LRX. Отвън моделът се отличава със силно лъскави черни детайли по задния капак и по средната линия на автомобила. Погледът привличат и стилните елементи по вътрешните панели на вратите както и модерните 18-инчови джанти Sparkle Silver.

Вътре седалките са облицовани с мека кожа, а за облицовка на централната конзола е използван матиран алуминий. Стандартното оборудване включва още подгряване на предните седалки, 8-инчов дисплей с висока резолюция и touch скрийн екран, климатична уредба с контрол на температурата, аудио система Meridian с 11 говорителя и събуфер, бутон за стартиране на автомобила, Bluetooth за връзка с мобилен телефон и аудио стрийминг, USB порт и адаптивна система за поддържане на постоянна скорост Cruise Control.

Функциите за управление и безопасност включват системата за помощ при потегляне по наклон Hill LaunchAssist, сензори при паркиране на заден ход, системата за управление в офроуд условия Terrain ResponseTM и системата Hill Descent Control, която подпомага автомобила при спускане по наклон.

Prestige

Тук луксът е определящ във всеки елемент - от екстериорно светлите детайли и 19-инчовите джанти Diamond Turned до изящния интериор с финна кожа „Оксфорд” с избор на топли и подканящи цветови схеми с истински облицовки от дърво, постелки с подходяща форма и хромирани прагове. Металикът се предлага като стандарт, а ксеноновите предни фарове с LED осветление ще привлекат вниманието и на най-големия автомобилен критик.

Във версията Prestige Evoque разполага с HDD сателитна навигационна система с възможност за преодоляване на задръствания и гласов контрол. Налични са още камера и сензори за паркиране и автоматични фарове и чистачки за предното стъкло.

Dynamic

Темата Dynamic придава истинско спортно присъствие на Evoque. Силно впечатление правят праговете и броните в цвета на корпуса, огледалата, които са в черни рамки, както и решетката и панелите на страничните врати. Те се допълват умело от 20-инчовите джанти Sparkle Silver.

Вътре в купето впечатление правят алуминиевото покритие на педалите, металната тъкан, която обвива централната конзола и перфорираната кожа около волана и лоста на механичната скоростна кутия. Поразителният външен вид на Dynamic е допълнен от богат избор между свежи интериорни цветови схеми.

Двигатели

Range Rover Evoque се предлага с богат избор от двигатели – бензинови и дизелови с шестстепенни механични и автоматични скоростни кутии. Това е първият модел на Range Rover, който дава възможност за избор между 2WD (предно предаване) и 4WD (4х4).

Range Rover Evoque се предлага със следните двигаели:

· eD4 дизелов, 150 к.с. 6-степенна механична скоростна кутия, 2WD

· TD4 дизелов, 150 к.с. 6-степенна механична / автоматична скоростна кутия, 4WD

· SD4 дизелов, 190 к.с. 6-степенна механична / автоматична скоростна кутия, 4WD

· Si4 бензинов, 240 к.с., 6-степенна автоматична скоростна кутия, 4WD

Интересно е да се отбележи, че в завода в Хейлууд над 3000 човека ще удвоят усилията в работата си през следващите няколко месеца, за да могат всички, закупили новия Evoque, да получат автомобилите си навреме. 75% от производството ще бъде изнесено в повече от 170 страни по целия свят. Това ще внесе в хазната на Великобритания близо 2 милиарда лири. Друг факт е, че 50% от компонентите в новия Evoque са произведени на Острова с договори на стойност 2 милиарда лири, които ще бъдат разделени между 40 фирми доставчици.

Всички тези цифри още веднъж затвърждават мнението, че новият Evoque е един грандиозен проект. Той се отличава от всички останали с вълнуващи си дизайн, водещи в класа си технологии и олекотени материали, които го превръщат в един от най-икономичните SUV автомобили на нашето съвремие. В същото време този компактен всъдеход си остава един истински Range Rover, който с лекота може да оцелее, както в градската джунгла, така и в най-тежките климатични условия и терени, благодарение на легендарните системи за задвижване на четирите колела, патентовани от Land Rover.

Evoque е един от 40-те нови продукта, които ще бъдат представени в следващите 5 години от Jaguar и Land Rover. Той дава началото на най-мащабната офанзива в историята на двете британски марки в луксозния премиум сегмент. От тук нататък годишно двата бранда ще инвестират по 1,5 милиарда лири в развитието на нови модели, двигатели и технологии.

назад към всички