• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

НОВ JAGUAR F-TYPE ДЕБЮТИРА СЪС СВЕЖ ВЪНШЕН ВИД И СВРЪХМОДЕРНИ ТЕХНОЛОГИИ

Вече известен като модела на Jaguar с най-големи динамични възможности, фокусиран върху представянето, спортният F-TYPE продължава да еволюира със свеж външен вид и свръхмодерна информационно-развлекателна система. 

От лансирането си през 2012 г., изцяло алуминиевият двуместен автомобил на Jaguar твърдо се е установил като най-продавания спортен автомобил в сегмента си на родния си пазар и е спечелил почти 160 награди по света. Несравнимият баланс между съблазнителен дизайн, зашеметяващи показатели и изключителна динамика винаги е правел F-TYPE уникален в гама, която постепенно е започнала да включва каросерии тип купе, механични трансмисии и интелигентно задвижване на всички колела.

Новата серия F-TYPE предлага технологии, още по-фокусирани върху водача, и по-широка гама модели от всякога, като включва 28 версии - от изчистения F-TYPE с 340 к.с. и задвижване на задните колела до суперавтомобила на Jaguar за всякакви климатични условия F-TYPE SVR с 320 км/ч и задвижване на всички колела.

Вече всеки F-TYPE е оборудван с информационно-развлекателната система Touch Pro. Супер бързите й реакции, интуитивното управление като при таблет, интелигентните навигационни функции като Share ETA и онлайн услугите като информация за трафика и метеорологична прогноза в реално време правят всяко пътуване по-удовлетворяващо и предоставят изобилие от информация на разположение на водача.

Награждаваният дизайн на F-TYPE е по-мощен и фокусиран, с по-ясно визуално разграничение, благодарение на специфична за модела предна броня. Full LED предни фарове още повече усилват визуалната привлекателности спомагат за подобряване на безопасността и комфорта на водача.

Добриятдизайннаспортен автомобил взема предвид пропорциите и изчистеността. Най-предизвикателният елемент на процеса за дизайнерите е да се фокусират върху и поддържат вълнуващ силует, който обещава динамика. За F-TYPE, моделнагодина 2018, разгледахмекакможемдадоусъвършенствамеключовидетайли, такачедавнесемощеповечеяснотазацелтана цялостниядизайн – заводача, пътниците и страничнитенаблюдатели.

Иън Калъм, Директор Дизайн на Jaguar

Прибавянето на олекотени издължени седалки и нови хромирани и алуминиеви покрития усилват усещането за интериор с фокус върху водача и перфектно допълват усъвършенстваните цветови схеми, включващи кожената опция в цвят Siena Tan, която вече е налична за цялата гама.

За да отбележат представянето на новата гама F-TYPE Jaguar са разработили ексклузивния модел 400 SPORT, който ще се продава в цял свят, но само за една година. Мощността на новата версия с 400 к.с. на 3,0-литровия двигател V6 с компресор суперчарджър се допълва от подобрено шаси, включващо спирачната система Super Performance, системата Програмируема динамика и 20-инчови джанти с уникално покритие в цвят Dark Satin Grey.

Отличителни емблеми 400 SPORT в цвят Yellow и Dark Satin Grey в задната част на автомобила и на предния сплитер загатват за допълнителната мощност, скрита под издутия преден капак и перфектно допълват избора на боята металик в цвят Indus Silver, Santorini Black и Yulong White. Елементите на интериорния дизайн включват надпис 400 SPORT на централната конзола, волана, праговете на вратите и бродираните подглавници. Из цялото купе има контрастиращи шевове в цвят Yellow.

Моделът R-Dynamic е нов в основната гама. Тази спецификация е налична с версиите с 340 и 380 к.с. на двигателя V6 с компресор суперчарджър, разширявайки избора на клиента, и се отличава с 19- и 20-инчови алуминиеви джанти и отвори на предната броня с рамки в цвят GlossBlack. Отличителното покритие в цвят GlossBlack е нанесено и на предния сплитер, въздуховодите на предния капак, страничните прагове и задния дифузьор.

Към всеобхватната гама системи в помощ на водача на F-TYPE се включва и полуавтоматична функция в помощ на паркирането, която прави успоредното паркиране дори в най-тесни пространства по-бързо и лесно. Когато минете покрай потенциално паркомясто, ултразвуковите сензори за паркиране на автомобила измерват дължината му. Ако е подходящо, системата поема контрол над управлението: всичко, което водачът трябва да направи, е да натисне един бутон, да включи на задна предавка и да контролира подаването на газ и спирачките. Системата също така ще насочва автомобила при излизане от паркомястото.

Новата гама на F-TYPE се състои от:

F-TYPE Coupé and Convertible:
340PS 3.0-litre V6; Quickshift RWD/ manual RWD

380PS 3.0-litre V6; Quickshift; RWD/ AWD, manual RWD


F-TYPE R-Dynamic Coupé and Convertible:
340PS 3.0-litre V6; Quickshift RWD/ manual RWD

380PS 3.0-litre V6; Quickshift; RWD/ AWD, manual RWD


F-TYPE 400 SPORT Coupé and Convertible:
400PS 3.0-litre V6; Quickshift RWD/ AWD

 

F-TYPE R Coupé and Convertible:
550PS 5.0-litre V8; Quickshift AWD


F-TYPE SVR Coupé and Convertible:
575PS 5.0-litre V8; Quickshift AWD

Дизайн

За моделна година 2018 изгледът на предницата ще стане по-ясен и по-мощен, с LED предни фарове, които ще внесат технологичен щрих. Вътре, олекотените издължени седалки ще осигурят повече стил, повече пространство и по-голям комфорт. Хармонична селекция от нови покрития и материали за интериора ще придаде на F-TYPE по-екзотично усещане.

Ключова цел на дизайнерския процес бе да се създаде по-силна, по-изчистена формулировка на предницата на F-TYPE, като същевременно се осигури по-ясно визуално разграничение между различните модели. Прибавянето на full LED предни фарове и издължени седалки правят естетиката на автомобила още по-впечатляваща и значително подобряват усещането при шофиране.

Формата и графиката на предната решетка на F-TYPE са непроменени и както винаги си остават ключови елементи на дизайнерското ДНК на спорния автомобил. Но за моделна година 2018 дизайнерите са обърнали особено внимание на бронята, като въвеждат по-дръзки повърхности и по-опростени форми с отличителни характеристики, дискретно усъвършенстващи формата на предницата, които осигуряват по-голямо разграничение между моделите в гамата, от F-TYPE до F-TYPE SVR.

Вместо двойните отвори като хриле на акула на предшественика си, новият F-TYPE има големи, мощни отвори с ромбоиден мрежест дизайн. Надграждайки тази тема на дизайна, моделите F-TYPE R-Dynamic получават рамки на отворите в цвят Gloss Black.

Отразявайки увеличаването на мощността и динамиката, V8 R с 550 к.с. има по-големи, по-широки отвори с отличително хоризонтално ребро за още по-голям акцент върху визуалната широчина на автомобила. Потенциалът от 320 км/ч на V8 SVR с 575 к.с.е ясно изразен чрез уникални отвори, създадени да предлагат максимален въздушен поток и аеродинамична ефективност.

Новите full LED предни фарове изтъкват по-голямата яснота в езика на дизайна на F-TYPE. Отличителните дневни светлини с J-образен контур на Jaguar са запазени и вече служат и като мигачи, като „клепачите“ на фаровете са изравнени с линията на предния капак, за да се акцентира още повече многопластовата графика на светлините.

Подобрената естетика е съчетана с динамика и функционалност: светлината на LED фаровете има цветна температура от 5500-6000 K, което я прави близка до естествената слънчева светлина. Въвеждането на по-висококачествена светлина на пътя подобрява видимостта, спомага за облекчаване на умората при дълги пътувания и помага на водачите по-лесно и бързо да забелязват опасности.

Системата Адаптивни предни светлини прави новите LED предни фарове още по-ефективни. Свързването им към гамата сензори в автомобила им позволява интелигентно да превключват между четири основни режима на шофиране: Град, Провинция, Магистрала и Лошо време.

При нормални условия и скорост до 48 км/ч, режим Град осигурява широкоъгълни къси светлини, които помагат на водача да вижда пешеходци и отбивки по-лесно в застроени райони. За да подпомогне шофирането в силен дъжд, режим Лошо време се активира при скорост до 64 км/ч.

Когато F-TYPE ускори над 48 км/ч, се активира режим Провинция и осигурява дълги светлини с по-тесен ъгъл, за по-добра видимост на далечни разстояния. При скорости над 90 км/ч се включва режим Магистрала, който се фокусира далеч на пътя отпред, за по-добра видимост на водача.

Задните LED светлинни клъстери също са усъвършенствани дискретно. Характерната светлинна графика на хоризонтална линия, пресичаща кръгъл елемент – черта, наследена от емблематичния Jaguar E-type – вече е акцентирана от по-тъмни лещи, които придават на автомобила още по-целеустремен вид.

Интериорен дизайн: по-комфортен, по-луксозен, по-изчистен

Интериорът на F-TYPE за моделна година 2018, също както екстериора, еволюира в по-изчистен, по-концентриран израз на оригиналната елегантност и спортен характер на автомобила. Интериорните дизайнери на Jaguar са се фокусирали върху усъвършенстването на редица ключови елементи, за да създадат по-силно чувство за хармония в покритията, да подобрят усещането за баланс между лукс и динамика и да въведат нови материали, които придават на автомобила още по-екзотично усещане.

Едно от най-значимите подобрения са новите олекотени издължени седалки, които съчетават ергономично оптимизирана форма и изключителен комфорт. Плавните контури и изваяните повърхности на седалката също допринасят за повишеното чувство на очакване и стабилност в интериора на F-TYPE.

Рамките на седалките са изработени от излята под налягане магнезиева сплав - материал с високо съотношение между якост и тегло и отлична обработваемост, необходими за ергономичната форма на иновативните седалки на Jaguar. Спестеното тегло в сравнение с предшествениците им е повече от 8 кг.

По-стабилната подложка на облегалката и горната извивка на седалката осигуряват на водача изключителна странична опора, усилвайки усещането за връзка между водача и автомобила за още по-удовлетворяващо изживяване при шофиране. Дизайнът също така позволява на облегалката да се мести назад с до 50 мм повече от преди, което от своя страна позволява по-ниска позиция на сядане и повече пространство за краката.

Освен с опционалното отопление, комфортът може да се подобри още повече чрез система от охлаждащи елементи и вентилатори, които осигуряват прохладен въздух равномерно по повърхността на седалката.

Издължените седалки са в два варианта: Sport и Performance. Моделните линии F-TYPE и F-TYPE R-Dynamic са стандартно оборудвани с изчистените линии на версията Sport. Версията Performance, която има повече детайли и по-изразена странична опора на височината на раменете, е стандартно оборудване при моделите 400 SPORT, R и SVR – всеки с уникален надпис на подглавника.

Досега ексклузивен за F-TYPE SVR, коженият интериор в цвят Siena Tan вече се предлага за цялата гама. В комбинация със седалките Performance, Siena Tan създава по-спортна среда, която отразява динамичния характер на спортния автомобил и перфектно се съчетава с цветовете на екстериора като Carpathian Grey.

Дизайнерският екип на Jaguar внимателно е усъвършенствал интериора, за да създаде по-концентриран израз на оригиналния стил на F-TYPE. Всички модели вече имат покритие от сатиниран хром на бутона за стартиране на двигателя и перата за смяна на предавките. Нанесено е покритие Noble Chrome - като акцент, наподобяващ бижу - на копчетата на вратите, кантовете на въздуховодите и волана, което внася по-силна визуална хармония в интериорния дизайн.

Централната конзола има три нови покрития, които още повече разграничават моделите в гамата: F-TYPE вече има изчистенопокритие от набразден алуминий, в моделите R-Dynamic новото алуминиево покритие Delta придава спортно усещане, а моделите R се отличават с алуминиево покритие Linear Vee с емблематичното “R”, гравирано ясно в повърхността. Покритие на конзолата от карбонови влакна вече е налично като опция в цялата гама.

 

 

Несравнима привлекателност за водача: специален модел F-TYPE 400 SPORT

За да отбележат представянето на новата гама F-TYPE Jaguar разработиха ексклузивния специален модел 400 SPORT. Предлаган в цял свят, но само за една година, 400 SPORT е оборудван с обновена версия на 3,0-литровия двигател V6 с компресор суперчарджър, като максималната му мощност е увеличена от 380 на 400 к.с.

Клиентите ще могат да избират между задвижване на задните и на всички колела в зависимост от стила си на шофиране и всички модели ще са оборудвани с 8-степенната трансмисия Quick shift и механичен диференциал с ограничено приплъзване.

Отличителни емблеми 400 SPORT в цвят Yellow и Dark Satin Grey отпред и отзад загатват за 400-те к.с., скрити под издутия преден капак, и перфектно допълват избора на боята в цвят Indus Silver, Santorini Black или Yulong White. Перфектните пропорции на автомобила са усъвършенствани с пакета Sport Design, включващ по-изявен преден сплитер, удължени странични прагове и заден дифузьор с елегантно покритие в цвят Dark Satin Grey.

Прибавената мощност се допълва от подобрено шаси, включващо спирачна система Super Performance с 380-милиметрови предни и 376-милиметрови задни дискове и черни спирачни апарати с логото 400 SPORT, 20-инчови джанти с уникално покритие в цвят Dark Satin Grey и системата Програмируема динамика, която позволява на водачите да избират индивидуални настройки на подаването на газ, трансмисията, волана и амортисьорите.
Купето се възползва от същото внимание към детайла. Из кожения премиум интериор има контрастиращи шевове в цвят Yellow, а логото 400 SPORT е бродирано в подглавницитена издължените седалки Performance с 12-степенно регулиране. Има допълнителен надпис 400 SPORT на волана с плоско дъно, на черната централна конзола с покритие от полиран алуминий и на праговете на вратите. Перата за смяна на предавките с покритие от анодиран алуминий са друг акцент в кокпита, фокусиран върху водача.

inCONTROL: информация, развлечение и свързаност

Информационно-развлекателна технология от световна класа: TouchPro

Touch Pro е най-усъвършенстваната информационно-развлекателна система, предлагана някога от Jaguar, и вече е стандартно оборудване в цялата гама F-TYPE. Проектирана и разработена със свръхмодерни технологии, включително мощен четириядрен процесор, високоскоростно 60 GB статично дисково устройство (SSD) и ултра бърза Ethernetмрежа, системата Touch Pro осигурява характеристики и функционалност от световна класа и изключителен потребителски опит.

8-инчовият капацитивен сензорен екран на системата има превъзходно качество на графиката, а началният екран може да се персонализира и да се прибавят уиджети, за да се създадат бързи връзки с конкретни характеристики и функции. Може дори да се прибавят допълнителни персонализирани начални екрани, ако е необходимо.

Достъпът до данните, записани на високоскоростното дисково устройство, е много по-бърз, отколкото с обикновен твърд диск, което прави графиката невероятно откликваща. Приближаването и отдалечаването на карти е невероятно лесно, благодарение на плъзгащи и прибиращи движения с пръсти - точно като при смартфон или таблет.

Съвършенството като стандарт: Аудио система Meridian

InControl Touch Pro предоставя и отличен звук и предлага избор между две системи, разработени специално за новия F-TYPE с експерти от световноизвестната британска компания Meridian. Стандартно оборудваната система има 10 високоговорителя, а опционалната система със съраунд звук има 12 високоговорителя и осигурява изключително ясен, кристален звук, оптимизиран както за водача, така и за пътниците.

Преживяването се обогатява от албумите в Gracenote, съхранявани на дисковото устройство - масив от 10 GB е заделен за съхранение на медийните файлове на потребителя. Touch Pro има и интелигентни функции като „Пусни други подобни“, която автоматично съставя плейлисти, или Music Queue, която улеснява търсенето и прибавянето на песни, албуми или изпълнители в списък с песни, докато настоящата песен все още звучи.

TECHNICAL DATA                        

 

F-TYPE 340PS Coupé

F-TYPE 340PS Convertible

ENGINE & TRANSMISSION

 

Engine capacity (cc)

2,995

Cylinders

V6 Supercharged

Valves per cylinder

4; DOHC

Bore/ stroke (mm)

84.5/ 89.0

Compression ratio

10.5:1

Fuel injection

150bar direct injection

Power PS (kW)

340 (250) @ 6,500rpm

Torque Nm (lb ft)

450 (332) @ 3,500-5,000rpm

Transmission

8-speed Quickshift, [6-speed manual]

Gear ratios (:1)

 

1st

4.714  [4.110]

2nd

3.143  [2.315]

3rd

2.106  [1.542]

4th

1.667  [1.178]

5th

1.285  [1.000]

6th

1.000  [0.846]

7th

0.839  [   -   ]

8th

0.667  [   -   ]

Reverse

3.317  [3.727]

Final Drive ratio

3.15  [3.31]

CHASSIS

 

Front suspension

Double wishbone

Rear suspension

Double wishbone

Front brakes

Single-piston sliding caliper; 355mm ventilated discs

Rear brakes

Single-piston sliding caliper; 325mm ventilated discs

Steering

Rack-and-pinion; electromechanical

DIMENSIONS

 

 

Length (mm)

4,482

4,482

Width inc./ excl. mirrors (mm)

2,042/ 1,923

2,042/ 1,923

Height (mm)

1,311

1,308

Wheelbase (mm)

2,622

2,622

Track front/ rear (mm)

1,597/ 1,649

1,597/ 1,649

Weight (kg)

From 1,577 [1,567]

From 1,597 [1,587]

Boot volume (litres)

310/ 408 with/ without parcel tray

207

Fuel tank (useable) litres

70

70

PERFORMANCE &
FUEL ECONOMY

 

 

0-60mph (sec)

5.1 [5.5]

5.1 [5.5]

0-100km/h (sec)

5.3 [5.7]

5.3 [5.7]

Top speed mph (km/h)

161 (260)

161 (260)

Fuel consumption mpg
(litres/100km) EU combined

33.6 (8.4) [28.8 (9.8)]

33.6 (8.4) [28.8 (9.8)]

CO2 emissions (g/km)
EU combined

199 [234]

199 [234]

 

TECHNICAL DATA

 

F-TYPE 380PS Coupé

F-TYPE 380PS Convertible

ENGINE & TRANSMISSION

 

Engine capacity (cc)

2,995

Cylinders

V6 Supercharged

Valves per cylinder

4; DOHC

Bore/ stroke (mm)

84.5/ 89.0

Compression ratio

10.5:1

Fuel injection

150bar direct injection

Power PS (kW)

380 (280) @ 6,500rpm

Torque Nm (lb ft)

460 (339) @ 3,500-5,500rpm

Transmission

8-speed Quickshift, [6-speed manual]

Gear ratios (:1)

 

1st

4.714  [4.110]

2nd

3.143  [2.315]

3rd

2.106  [1.542]

4th

1.667  [1.178]

5th

1.285  [1.000]

6th

1.000  [0.846]

7th

0.839  [   -   ]

8th

0.667  [   -   ]

Reverse

3.317  [3.727]

Final Drive ratio

3.31  [3.31]

CHASSIS

 

Front suspension

Double wishbone

Rear suspension

Double wishbone

Front brakes

Twin-piston sliding caliper; 380mm ventilated discs

Rear brakes

Single-piston sliding caliper; 325mm ventilated discs

Steering

Rack-and-pinion; electromechanical

DIMENSIONS

 

 

Length (mm)

4,482

4,482

Width inc./ excl. mirrors (mm)

2,042/ 1,923

2,042/ 1,923

Height (mm)

1,311

1,308

Wheelbase (mm)

2,622

2,622

Track front/ rear (mm)

1,597/ 1,649

1,597/ 1,649

Weight (kg)

From 1,594 [1,584]

From 1,614 [1,604]

Boot volume (litres)

310/ 408 with/ without parcel tray

207

Fuel tank (useable) litres

70

70

PERFORMANCE &
FUEL ECONOMY

 

 

0-60mph (sec)

4.8 [5.3]

4.8 [5.3]

0-100km/h (sec)

4.9 [5.5]

4.9 [5.5]

Top speed mph (km/h)

171 (275)

171 (275)

Fuel consumption mpg
(litres/100km) EU combined

32.9 (8.6) [28.8 (9.8)]

32.9 (8.6) [28.8 (9.8)]

CO2 emissions (g/km)
EU combined

203 [234]

203 [234]

 

TECHNICAL DATA

 

F-TYPE 380PS AWD Coupé

F-TYPE 380PS AWD Convertible

ENGINE & TRANSMISSION

 

Engine capacity (cc)

2,995

Cylinders

V6 Supercharged

Valves per cylinder

4; DOHC

Bore/ stroke (mm)

84.5/ 89.0

Compression ratio

10.5:1

Fuel injection

150bar direct injection

Power PS (kW)

380 (280) @ 6,500rpm

Torque Nm (lb ft)

460 (339) @ 3,500-5,500rpm

Transmission

8-speed Quickshift

Gear ratios (:1)

 

1st

4.714

2nd

3.143

3rd

2.106

4th

1.667

5th

1.285

6th

1.000

7th

0.839

8th

0.667

Reverse

3.317

Final Drive ratio

3.31

CHASSIS

 

Front suspension

Double wishbone

Rear suspension

Double wishbone

Front brakes

Twin-piston sliding caliper; 380mm ventilated discs

Rear brakes

Single-piston sliding caliper; 325mm ventilated discs

Steering

Rack-and-pinion; electromechanical

DIMENSIONS

 

 

Length (mm)

4,482

4,482

Width inc./ excl. mirrors (mm)

2,042/ 1,923

2,042/ 1,923

Height (mm)

1,311

1,308

Wheelbase (mm)

2,622

2,622

Track front/ rear (mm)

1,597/ 1,649

1,597/ 1,649

Weight (kg)

From 1,674

From 1,694

Boot volume (litres)

310/ 408 with/ without parcel tray

207

Fuel tank (useable) litres

70

70

PERFORMANCE &
FUEL ECONOMY

 

 

0-60mph (sec)

4.9

4.9

0-100km/h (sec)

5.1

5.1

Top speed mph (km/h)

171 (275)

171 (275)

Fuel consumption mpg
(litres/100km) EU combined

31.7 (8.9)

31.7 (8.9)

CO2 emissions (g/km)
EU combined

211

211

 

TECHNICAL DATA

 

F-TYPE 400PS Coupé

F-TYPE 400PS Convertible

ENGINE & TRANSMISSION

 

Engine capacity (cc)

2,995

Cylinders

V6 Supercharged

Valves per cylinder

4; DOHC

Bore/ stroke (mm)

84.5/ 89.0

Compression ratio

10.5:1

Fuel injection

150bar direct injection

Power PS (kW)

400 (294) @ 6,500rpm

Torque Nm (lb ft)

460 (339) @ 3,500-5,500rpm

Transmission

8-speed Quickshift

Gear ratios (:1)

 

1st

4.714

2nd

3.143

3rd

2.106

4th

1.667

5th

1.285

6th

1.000

7th

0.839

8th

0.667

Reverse

3.317

Final Drive ratio

3.31

CHASSIS

 

Front suspension

Double wishbone

Rear suspension

Double wishbone

Front brakes

Twin-piston sliding caliper; 380mm ventilated discs

Rear brakes

Single-piston sliding caliper; 376mm ventilated discs

Steering

Rack-and-pinion; electromechanical

DIMENSIONS

 

 

Length (mm)

4,482

4,482

Width inc./ excl. mirrors (mm)

2,042/ 1,923

2,042/ 1,923

Height (mm)

1,311

1,308

Wheelbase (mm)

2,622

2,622

Track front/ rear (mm)

1,585/ 1,627

1,585/ 1,627

Weight (kg)

From 1,594

From 1,614

Boot volume (litres)

310/ 408 with/ without parcel tray

207

Fuel tank (useable) litres

70

70

PERFORMANCE &
FUEL ECONOMY

 

 

0-60mph (sec)

4.8

4.8

0-100km/h (sec)

4.9

4.9

Top speed mph (km/h)

171 (275)

171 (275)

Fuel consumption mpg
(litres/100km) EU combined

32.9 (8.6)

32.9 (8.6)

CO2 emissions (g/km)
EU combined

203

203

 

TECHNICAL DATA

 

F-TYPE 400PS AWD Coupé

F-TYPE 400PS AWD Convertible

ENGINE & TRANSMISSION

 

Engine capacity (cc)

2,995

Cylinders

V6 Supercharged

Valves per cylinder

4; DOHC

Bore/ stroke (mm)

84.5/ 89.0

Compression ratio

10.5:1

Fuel injection

150bar direct injection

Power PS (kW)

400 (294) @ 6,500rpm

Torque Nm (lb ft)

460 (339) @ 3,500-5,500rpm

Transmission

8-speed Quickshift

Gear ratios (:1)

 

1st

4.714

2nd

3.143

3rd

2.106

4th

1.667

5th

1.285

6th

1.000

7th

0.839

8th

0.667

Reverse

3.317

Final Drive ratio

3.31

CHASSIS

 

Front suspension

Double wishbone

Rear suspension

Double wishbone

Front brakes

Twin-piston sliding caliper; 380mm ventilated discs

Rear brakes

Single-piston sliding caliper; 376mm ventilated discs

Steering

Rack-and-pinion; electromechanical

DIMENSIONS

 

 

Length (mm)

4,482

4,482

Width inc./ excl. mirrors (mm)

2,042/ 1,923

2,042/ 1,923

Height (mm)

1,311

1,308

Wheelbase (mm)

2,622

2,622

Track front/ rear (mm)

1,585/ 1,627

1,585/ 1,627

Weight (kg)

From 1,674

From 1,694

Boot volume (litres)

310/ 408 with/ without parcel tray

207

Fuel tank (useable) litres

70

70

PERFORMANCE &
FUEL ECONOMY

 

 

0-60mph (sec)

4.9

4.9

0-100km/h (sec)

5.1

5.1

Top speed mph (km/h)

171 (275)

171 (275)

Fuel consumption mpg
(litres/100km) EU combined

31.7 (8.9)

31.7 (8.9)

CO2 emissions (g/km)
EU combined

211

211

 

TECHNICAL DATA

 

F-TYPE 550PS AWD Coupé

F-TYPE 550PS AWD Convertible

ENGINE & TRANSMISSION

 

Engine capacity (cc)

5,000

Cylinders

V8 Supercharged

Valves per cylinder

4; DOHC

Bore/ stroke (mm)

92.5/ 93.0

Compression ratio

9.5:1

Fuel injection

150bar direct injection

Power PS (kW)

550 (405) @ 6,500rpm

Torque Nm (lb ft)

680 (502) @ 3,500rpm

Transmission

8-speed Quickshift

Gear ratios (:1)

 

1st

4.714

2nd

3.143

3rd

2.106

4th

1.667

5th

1.285

6th

1.000

7th

0.839

8th

0.667

Reverse

3.317

Final Drive ratio

2.56

CHASSIS

 

Front suspension

Double wishbone

Rear suspension

Double wishbone

Front brakes

Twin-piston sliding caliper; 380mm ventilated discs

Rear brakes

Single-piston sliding caliper; 376mm ventilated discs

Steering

Rack-and-pinion; electromechanical

DIMENSIONS

 

 

Length (mm)

4,482

4,482

Width inc./ excl. mirrors (mm)

2,042/ 1,923

2,042/ 1,923

Height (mm)

1,311

1,308

Wheelbase (mm)

2,622

2,622

Track front/ rear (mm)

1,585/ 1,627

1,585/ 1,627

Weight (kg)

From 1,730

From 1,745

Boot volume (litres)

310/ 408 with/ without parcel tray

207

Fuel tank (useable) litres

70

70

PERFORMANCE &
FUEL ECONOMY

 

 

0-60mph (sec)

3.9

3.9

0-100km/h (sec)

4.1

4.1

Top speed mph (km/h)

186 (300)

186 (300)

Fuel consumption mpg
(litres/100km) EU combined

25.0 (11.3)

25.0 (11.3)

CO2 emissions (g/km)
EU combined

269

269

 

TECHNICAL DATA

 

F-TYPE 575PS AWD Coupé

F-TYPE 575PS AWD Convertible

ENGINE & TRANSMISSION

 

Engine capacity (cc)

5,000

Cylinders

V8 Supercharged

Valves per cylinder

4; DOHC

Bore/ stroke (mm)

92.5/ 93.0

Compression ratio

9.5:1

Fuel injection

150bar direct injection

Power PS (kW)

575 (423) @ 6,500rpm

Torque Nm (lb ft)

700 (516) @ 3,500-5,000rpm

Transmission

8-speed Quickshift

Gear ratios (:1)

 

1st

4.714

2nd

3.143

3rd

2.106

4th

1.667

5th

1.285

6th

1.000

7th

0.839

8th

0.667

Reverse

3.317

Final Drive ratio

2.56

CHASSIS

 

Front suspension

Double wishbone

Rear suspension

Double wishbone

Front brakes

Twin-piston sliding caliper; 380mm ventilated discs

Rear brakes

Single-piston sliding caliper; 376mm ventilated discs

Steering

Rack-and-pinion; electromechanical

DIMENSIONS

 

 

Length (mm)

4,475

4,475

Width inc./ excl. mirrors (mm)

2,042/ 1,923

2,042/ 1,923

Height (mm)

1,311

1,308

Wheelbase (mm)

2,622

2,622

Track front/ rear (mm)

1,585/ 1,611

1,585/ 1,611

Weight (kg)

From 1,705

From 1,720

Boot volume (litres)

310/ 408 with/ without parcel tray

207

Fuel tank (useable) litres

70

70

PERFORMANCE &
FUEL ECONOMY

 

 

0-60mph (sec)

3.5

3.5

0-100km/h (sec)

3.7

3.7

Top speed mph (km/h)

200 (322)

195 (314)

Fuel consumption mpg
(litres/100km) EU combined

25.0 (11.3)

25.0 (11.3)

CO2 emissions (g/km)
EU combined

269

269

назад към всички