• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Независимият Polestar обедини сили с Cyan Racing под отборното име Polestar Racing Cyan

Принц Карл Филип продължава да се състезава и през сезон 2016


Спортната марка Polestar ще функционира като независимо предприятие под шапката на Volvo Cars и ще се управлява от Хакан Самюелсън - Президент и Главен изпълнителен директор на Volvo Cars. Тунинг компанията ще има свой мениджърски екип и ще контролира собствената си продуктова стратегия, изследвания и развитие, както и маркетинг и продажби, допълни Самюелсън .
През 2015 г. Volvo очаква да продаде 750 Polestar версии на комбито V60 и седана S60 в световен мащаб. Прогнозата е продажбите на Polestar да нарастнат между 1000 и 1500 коли годишно в средносрочен план .
Volvo S60 и V60 Polestar са обурдвани с двигател Т6, с мощност 350 к.с. и оптимизирано окачване, които правят възможно ускорението 0-100 км/ч само за 4,9 секунди. Автомобилите демонстрират инжинерната философия на Volvo и Polestar за създаване на завладяващо, прецизно и уверено пътно поведение.

Междувременно компанията обедини сили с Cyan Racing под отборното име Polestar Racing Cyan, чийто собственик и управител е Кристиан Дал – бившия сибственик на Polestar.
Важно е да се отбележи, че Polestar и Volvo имат богата история - състезават се заедно от 1996 г. и са печелили шампионата пет пъти за индивидуални пилоти и седем пъти отборно.
"Много сме щастливи да продължим състезанията във вътрешното първенство с принц Карл Филип. Този шампионат и нашите пилоти са част от наследството Polestar, а ние искаме да продължим да го развиваме и надграждаме", каза Александър Мурджевски Шедивин, вицепрезидент и ръководител на Motorsport в Polestar.
Отборът вече спечели шампионата след състезанията в Карлскуга и сега следва финалът на сезона 25-26 септември в Кнутсторп.
„Амбициите ни са съсредоточени в защитаване на двойната ни титла." Това ще бъде и нашата цел през 2016 г. и през следващите години. Предстои ни 21-ви сезон в шведските моторните спортове", каза Кристиан Дал, Главен изпълнителен директор на Cyan Racing.
Принц Карл Филип ще се състезава за четвърти път през 2016 г., след рекорден сезон през 2015 г., когато попадна в топ 10 на индивидуалното класиране.
Той сподели: „Скандинавският туринг шампионат (STCC) сезон 2015 надхвърли очакванията ми и съм много доволен толкова рано да потвърдя, че продължавам участието си. Целта ми, разбира се, е да съм още по-ефективен през следващата година."

назад към всички