• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Невян Симеонов ще представя България на финалите на Volvo World Golf Challenge

Деветото издание на турнира у нас се проведе в Голф клуб “Св. София”

84 голфъри стартираха в деветото издание на най-стария и престижен голф турнир у нас – Volvo World Golf Challenge. През 2004 г. с това състезание се открива Голф клуб “Св. София” и се слага началото на турнирния голф в България. Десет години по-късно домакин на надпреварата отново бе клубът край Равно поле.
Участниците в турнира Volvo World Golf Challenge бяха разделени в три дивизии според техния хендикап. В А дивизия (хендикап 0 - 9) се игра индивидуален строук плей на 18 дупки. Играчите в B дивизия (хендикап 10 - 19) и C дивизия (хендикап 20 - 28) се състезаваха във формат индивидуален стейбълфорд на 18 дупки.
След оспорвани 18 дупки в А дивизия победи 13-годишната Ивана Симеонова, която завърши с невероятните 68 удара нетен резултат. Според регламента на Volvo World Golf Challenge обаче до финала се допускат само голфъри над 18-годишна възраст. Така правото да представи България на международния финал на турнира в Шанхай в началото на 2015 г. спечели бащата на Ивана – Невян Симеонов, който се класира втори с 69 удара. Със същия резултат завърши и Стефан Кралчев и зае третото място.
В B дивизия победи Юли Ботев с 42 точки, втори остана Иван Голомеев с 39, колкото има и третият в класирането Галин Ганчев.
Иван Делчев спечели надпреварата в C дивизия с 41 точки, на второ място се класира Ангелос Парасхакис с 39, трета е Албена Денева също с 39 точки.
Трофеят за най-добре представила се дама заслужено бе присъден на победителката в А дивизия Ивана Симеонова.
Освен че се насладиха на отлично подготвения терен и летните температури, всички участници имаха възможност да тестват най-актуалните модели от богатата гама автомобили Volvo. Гостите на организаторите от Moto-Pfohe направиха първи стъпки в голфа, забавляваха се с тест драйв и с различни видове спорт – волейбол, бадминтон, тенис на маса и петанка.

назад към всички