• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

MOTO-PFOHE отчете резултатите си за 2009

“Мото-Пфое” обяви резултатите си за 2009 г. и начерта целите си за 2010 г.

Източник: Speed-Press

На традиционна годишна среща с журналисти от бранша, “Мото-Пфое”, вносител на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover, представи резултатите си за 2009 г. и начерта целите си за 2010 г.

През изминалата година на пазара в България са реализирани 2030 автомобила Ford, 277 автомобила Volvo, 15 автомобила Jaguar и 231 автомобила Land Rover. С тези резултати вносителят “Мото-Пфое” отчита пазарен дял от 9,92%. Ръководителите на компанията Димо Николов и Атанас Фурнаджиев отчетоха една много тежка година не само за “Мото-Пфое”, но и за цялата автомобилна индустрия и прогнозираха, че се очаква подобрение в бранша едва през втората половина на 2010 година. От компанията се надяват многобройните новости за всичките марки в портфолиото на “Мото-Пфое” и различни активности да помогнат на фирмата по-бързо и по-лесно да излезе от кризата. Като крайна несправедливост ръководителите на компанията отчетоха факта, че държавата признава за фирмен разход компютъра, но не и автомобила, този незаменим помощник, без който бизнесът в наши дни е немислим.

През 2010 г. Ford ще представи на пазара новите модели C-MAX, S-MAX, Galaxy и Mondeo. От Volvo се очаква изключително атрактивното ново поколение на S60. Land Rover ще представи на пазара през 2010 г. Discovery4, който е един от най-продаваните модели на марката. От страна на Jaguar пък ще дебютира новото поколение на флагмана XJ.

Въпреки трудните финансови условия “Мото-Пфое” ще продължи активно да участва в обществения живот на България с различни дейности, сред които спонсориране на турнира за купата на България по футбол, която носи името “Ford Мото-Пфое”. Компанията ще продължи да организира благотворителното модно ревю “Мото-Пфое”, голф шампионата Volvo Masters, футболния турнир за журналисти “Мото-Пфое и приятели”, ще продължи и да подкрепя експедицията “Перперикон”. Тази година ще приключи и Дарителската програма за опазване на природното и културно наследство на Мото-Пфое, сезон 2009-2010. Всеки, който разработва проект в този ресор има възможност да се включи до 15 април 2010 г. (Вижте подробности тук http://www.motopfohe.bg/read_text.php?tid=60).

Подробна пресинформация - "2009 - Цифри, Факти, Резултати".

назад към всички