• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Мото-Пфое подкрепя Планинска Спасителна служба

Вече повече от тридесет и две години Мото-Пфое е добър корпоративен гражданин и от основаването си се стреми да бъде в полза на обществото и да подкрепя каузи с обществена значимост.

Когато по-рано тази година Планинската спасителна служба в Банско се свърза с нас с молба за съдействие, без колебание приехме нелеката задача да намерим подходящ и да трансформираме един от най-търсените лекотоварни автомобили – Ford Transit за техните нужди. Освен здравината и високата проходимост, които Ford Transit 4х4 притежава, успяхме да направим и всички допълнителни модификации и обозначения, така че автомобилът да е пригоден за кучета спасители и да бъде в полза на пострадали в планината.

Вече девет поредни години лекотоварната гама на Форд е най- предпочитаната гама професионални автомобили в Европа.

Спасителната служба в момента не притежава подходящ автомобил, пригоден за спасителни акции и за кучетата на службата. Спасителните акции, в които се включват кучета изискват превозването им до мястото на произшествието. От изключителна важност за прецизността в действията на спасителните кучета  влияят условията, при които се извършва транспортирането им, именно поради тази причина в товарната част на буса монтирахме система за  чист въздух, подходящо осветление, както и прозорци на задните врати. Освен трансформирането на товарната част, добавихме багажник на покрива и стълба на задната врата. Мото-Пфое предостави супер специална цена на Планинската спасителна служба и направи за своя сметка всички допълнителни трансформации и обозначения на автомобила.

 

Проектът нямаше да е възможен без Фондация Манол Пейков и приятели. Благодарение на неговата всеотдайна и неуморна работа, средствата за закупуването на автомобил бяха събрани с дарителска кампания в рамките на само три дни.

 

Неочаквано за Планинската спасителна служба, по време на церемонията по предаване на Транзит 4х4, Мото-Пфое обяви, че предоставя и Форд Рейнджър за ползване от Спасителната служба поне за една година.

Автомобилът, вече брандиран и подготвен, беше изненада за ПСС. „От името на планинска спасителна служба и Групата за спасяване с кучета бих искал да изкажа своите безкрайни благодарности към всички, които направиха възможно реализирането на тази наша мечта“ – сподели Атанас Уков.

 

Ford Ranger продължава да бъде най-продаваният пикап в Европа. С повишена товароносимост, водеща в своя клас теглителна сила, впечатляваща проходимост, и изключителна безопасност, сме уверени, че предоставяме един незаменим помощник на спасителите и сме сигурни, че Ford Ranger ще ги отведе и до най-трудно достъпните места.

 

На 08 август 2023, във филиал „Люлин“ беше извършено предаване на двата автомобила. От името на Мото-Пфое, ключовете бяха връчени от г-н Александър Костадинов, Директор Маркетинг и продажби на Манол Пейков  и Атанас Уков, Планинска Спасителна служба.

 

назад към всички