• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Mото-Пфое осъществява голям проект за намаляване на въглеродния си отпечатък, поемайки лидерство в автомобилния сектор в България

На територията на комплекса на Мото-Пфое в столичния ж.к. Люлин бе завършена фотоволтаична инсталация, която ще спести над 3050 тона въглеродни емисии за целия експлоатационен живот на системата.

Очакванията са, че тя може напълно да покрива нуждите от електроенергия на най-големия автомобилен комплекс в България, генерирайки около 210 мВтч/годишно. С това клиентите на компанията ще получават обичайното високо качество на обслужване, съчетано с генериране на нулеви или минимални въглеродни емисии.  

Със завършването на този проект, Мото-Пфое се превръща в първата автомобилна компания в България, инвестирала във възобновяеми източници на енергия в подобен мащаб и значително намаляване на въглеродния си отпечатък.

Генерираната електроенергия ще захранва и зарядните станции на територията на комплекса. Към съществуващата вече станция, през 2022 г. Мото-Пфое ще добави нова 50-киловатова зарядна станция за електрически автомобили. През тази година Ford ще представи на пазара в България два електрически автомобила – Mustang Mach-E и изцяло електрически Ford Transit.

Масохиро Ояма, Управляващ директор на Мото-Пфое Груп, заяви по този повод: „Мото-Пфое  търси начини да създава нова стойност като е крачка напред в решаване на новите предизвикателства отвъд съществуващите рамки, за да помогнем в решаване на социални и екологични проблеми чрез интегриране на нашия бизнес.“

За Мото-Пфое тази инвестиция е пилотен проект, кaто планът е той да се разгърне и в останалите автомобилни комплекси в цялата страна от 2023 г. нататък.

Изпълнител ФВЦ Мото-Пфое Люлин е фирма  Бриабилд – Солар“ ЕООД.

Мото-Пфое е фокусирана от десетилетия върху стремеж и ролята си да бъде добър член на българското общество. От 1997 г. насам съществува и се поддържа Дарителската програма на Мото-Пфое за опазване на природното и културно наследство, която е корпоративен принос за устойчиво развитие и доказателство за социалната отговорност на компанията.

В допълнение, още през 2009 г. групата Мото-Пфое, може би първа в бранша, въведе електронни фактури за клиентите си. Резервните части за автомобилите в портфолиото на компанията се предлагат в торбички от биоразградимия материал Degralen-L. Мото-Пфое постоянно инвестира и в дигитализация на операциите си.

назад към всички