• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Mото-Пфое изпраща успешна 2022 година

При ръст на пазара на нови автомобили за 2022 г. от 7.8% (дерегистрациите не са включени)  резултатите на марките, представлявани от Мото-Пфое са, както следва са:

Ford отбелязва общ ръст от 18.5%. Ръстът на леките автомобили на Ford, категория М1 e 42.2%  В сегмента на еднотонните ванове Ford Custom е най-продаваният автомобил в сегмента. В категория М2 Ford e с ръст от 233.3% и е лидер с 40.8% пазарен дял. С лансирането си през късната есен, електрическият Транзит eTransit стана най-продаваният електрически ван в България. С доставени над 31 автомобили , еTransit трасира по-доброто и чисто електрическо бъдеще на мобилността.

Ръстът в представянето на Volvo е 16.4%. Бестселър у нас продължава да бъде XC90, който за миналата година реализира близо 50% увеличение. Шведската марка отбелязва и блестящ старт при електрическите автомобили, като те заемат впечатляващите 13% от общите продажби. Заедно с plug-in хибридите, 38% от продажбите на Volvo в България са електрифицирани автомобили.

Jaguar регистрира 13.0% ръст в продажбите. Впечатление прави електрическият I-PACE, който отбелязва над 64% увеличение спрямо 2021 г. и вече заема 30% дял от общите продажби на Jaguar.

Ръстът в продажбите на Land Rover е 7.4% Поръчаните и недоставени автомобили Land Rover надвишават годишните продажби за 2022 г. Бестселър за марката в бъдеще се очертават „Императора“ Range Rover и най-новият модел на бранда - Range Rover Sport. До момента за двата модела Мото-Пфое регистрира над 150 поръчки.

Резултатите на нашите марки не представляват толкова търсенето и продажбите, колкото реализираните доставки от производителите.

През 2022 година Мото-Пфое стартира най-мащабната програма за намаляване на въглеродния си отпечатък. С инвестиция над 1 милион лева, компанията инсталира фотоволтаични системи в най- големите си филиали. След откриване на системата на територията на най-големия автомобилен комплекс - този в Люлин, беше завършена и инсталацията в най-новия комплекс на Volvo и JLR – Мото-Пфое Летище. В момента са в процес на монтаж системи във Варна, Пловдив и Бургас.

Със завършването на тази собственa инвестиция, Мото-Пфое ще спести над 10 000 тона въглеродни емисии за жизнения цикъл на соларните панели, както и ще генерира устойчива и зелена енергия за собствени нужди и за захранване на зарядни станции на териториите на комплексите.

Не на последно място Мото-Пфое отчете нов успешен сезон на благотворителната инициатива „С тениска на бала“. Със събрани над 30 000 лева и подпомогнати десетки абитуриенти сираци, които ще продължат своето образование в университет, всички дарители, БЧК и Мото-Пфое отново демонстрират своя ангажимент към обществото.

Целият екип на Мото-Пфое, както и производителите, представлявани от групата, гледат с оптимизъм и надежда за благополучна 2023 година.

назад към всички