• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Моделите на Ford са най-надеждните употребявани автомобили в доклада на DEKRA за втора поредна година

Четири модела на Ford отнесоха топ наградите за надеждност – три от тях за втора поредна година.

Отличията бяха определени за Fiesta, S-MAX, Galaxy и Kuga за най-малък брой и сериозност на повредите в сравнение с конкурентите им.

Наградите за употребявани автомобили бяха публикувани от DEKRA, органът за тестване и сертифициране в Германия. Съответната компания за безопасност е съпоставяла резултатите от 15-те милиона прегледи на автомобили в Германия през последните 2 години.

Fiesta и Kuga оглавяват категориите за компактни и SUV автомобили в категорията до 50 000 км при индекс на DEKRA респективно 95.3% и 94.7%.

S-MAX и Galaxy спечелиха в класа на мултифункционалните автомобили с километраж в диапазона 100 001 – 150 000 км, с индекс от DEKRA 66.1%.

Др. Томас Хохкирхен, експерт по качеството във Ford-Европа отбеляза, че наградите са резултат от постоянните усилия, насочени към подобряване на надеждността. „DEKRA е много уважавана от клиентите организация и ние се гордеем с тези награди,” допълни той. „Те доказват качеството на изработка и надеждност в началото, чак до няколко десетки хиляди, дори стотици хиляди километри.”

назад към всички