• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

‘Магически’ багажник, отварящ се без ръце, е хит. Половината от клиентите на Ford го предпочитат

КЬОЛН, Германия, 10 февруари 2014 – Балансирайки с обемни торби от покупки, докато търсите ключовете си, за да отворите багажника, е познат на повечето хора сценарий – такъв, какъвто за клиентите на новата Kuga започва да се превръща само в спомен.

Миналата година новата Kuga бе първият средноголям SUV в Европа, предлагащ отваряне на багажника без ръце, позволяващ на шофьорите да отварят задната врата, без да използват ръцете си, а само с леко движение на крака под задната броня.

Над 35 700 клиенти на Ford Kuga – 48% от клиентите – са поръчали технологията през 2013 г., като холандците водят с 94%. Сред шестте най-големи европейски пазара, технологията е най-популярна в Италия, където е поръчана от 60% от клиентите, следвана от Германия с 57%.

„Всеки е попадал в ситуация, в която стои до автомобила си с пълни ръце и си мечтае да му се отвори багажникът по магически начин“, заяви Ролант де Ваард, Вицепрезидент маркетинг, продажби и услуги във Ford-Европа. „Хендсфрий багажникът предлага технология, която клиентите ни ентусиазирано прегръщат. Това е гениално решение да си улеснят живота.“

Системата включва два сензора в задната броня, която регистрира крака на шофьора и реагира на движението му. Това гарантира, че отварянето на багажника без ръце не може да се активира случайно, например ако котка или друго животно мине под колата. Ford е използвал доброволци при тестването на прототипа на системата, за да усъвършенства необходимото движение.

Новият Ford Kuga е оборудван също с Активен паркинг асистент, Системата за спиране в града и Системата за задвижване на четирите колела, която предварително преценява пътните условия 20 пъти по-бързо от мигване на окото и разпределя въртящия момент, за да осигури на шофьора най-доброто съотношение между управление и сцепление.

Новата Kuga оглавява разширяващата се в Европа SUV гама на Ford, която включва също и малкия EcoSport и луксозния Edge – по-голям SUV, който се продава успешно в Северна Америка и на други пазари.

Държави, в които над 50% от Kuga са поръчани с отваряне на багажника без ръце

%

Холандия

94

Португалия

83

Ирландия

77

Норвегия

70

Румъния

67

Дания

63

Финландия

63

Австрия

62

Италия

60

Чехия

57

Германия

57

Полша

53

Белгия

52

назад към всички