• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Легендарният Defender по-комфортен от всякога

Иконата на британците впечатлява с нови високи нива на оборудване и технически характеристики

Новата моделна гама Land Rover Defender 2013 е наистина впечатляваща. Моделът вече е готов да отговори на големите очаквания на клиенти, които търсят високи нива на оборудване и технически характеристики. Автомобилът се предлага с три допълнителни опции за нива на оборудване и два нови основни цвята на купето - Barolo Black (черен металик) и Havana (тъмнокафяв металик). Иконата на британското автомобилостроене разполага и с нови премиум седалки както и с усъвършенстванно информационно табло.

Легендарният Defender впечатлява още с нов EU5 2.2-литров дизелов двигател, вентилирани дискови спирачки, много новости в интериора и опции за ограничаване на скоростта - специално за тези потребители, които желаят да се възползват максимално от възможностите за ефективен контрол върху разхода на гориво.

“Ще видите един Land Rover Defender, който предлага уникален комфорт при пътуване. Този автомобил вече може да бъде и персонализиран благодарение на богата гама цветове за контрастиращ покрив. Моделът „стъпва“ още по-здраво на земята с мощния си 2.2-литров дизелов двигател. Със своите уникални възможности той ще те отведе навсякъде независимо от терена и условията на пътя“, изтъква с гордост Джон Едуардс, глобален бранд директор на Land Rover.

Интересно е, че към богатата палитра на бои за Defender са добавени нови отличителни цветове за избор на контрастиращ покрив на автомобила. В допълнение към стандартния Fuji White, сега клиентите могат да правят своя избор между наличните цветове Santorini Black (черен металик), Indus Silver (сребрист металик), Orkney Grey (сив металик) или Firenze Red (червен металик). Така например, дадено купе във Firenze Red (червен металик) може да бъде комбинирано с контрастиращ покрив в Santorini Black (черен металик), а купе в Baltic Blue (син металик) може да бъде комбинирано с контрастиращ покрив в Indus Silver (сребрист металик) или пък клиентът може просто да избере един и същ цвят за целия автомобил.

Внимание заслужават иновите премиум седалки от кожа или плат, които обхващат удобно цялото тяло, като на облегалките вече е избродирано логото на Land Rover. Новият дизайн подобрява естествено удобството и комфорта при пътуването и в най-тежки теренни условия.

Високите предни седалки са конструирани така, че да осигурят максимален комфорт при обхващане на гърба и ергономия на подглавниците при най-трудни условия на каране, като същото внимание е обърнато и на здравите и удобни седалки от втория ред. Моделите 110 Station Wagon (комби), 110 Double Cab Pick Up (пикап с двойна кабина) и 130 Crew Cab (фургон) могат да осигурят удобно разположение на трима пътника върху един асиметрично разделен втори ред седалки. Моделните версии на Defender Station Wagon са оборудвани и с пружинен механизъм, който се използва за подпомагане сгъването на седалките и при пренасяне на големи или нестандартни товари.

Пътниците от втория ред на модела Defender 90 Station Wagon разполагат с две индивидуални, пълноразмерни, разположени по посока на движението задни седалки. Същите се предлагат като опция за трети ред при моделната версия Defender 110 Station Wagon. Достъпът на пътниците към този трети ред седалки става или през задната врата на автомобила или чрез сгъването на седалките на втория ред.

Тапицерията включва дълготрайни материали от винил и текстил, както и кожа в опцията за комбинирана тапицерия кожа/плат.

Същевременно базовата аудио система за модела Land Rover Defender вече разполага с единичен CD плейър, USB-вход, Aux-извод и усилвател за 4x50W с опционален аудио ъпгрейд за свързване с Bluetooth устройства с безжичен микрофон. Системата може да бъде разширена също така чрез една опционална, съббуферна система Alpine Hi Line 150W.

Новата моделна гама Defender предлага четири опционални пакета с различни нива на оборудване, които включват следното:

Пакет Комфорт - климатик, CD-плейър с Aux-извод, и Пакет Удобство.

Пакет Екстериор - предна решетка с обработка Brunel и рамки за предни фарове, покрив с цвета на купето, арки на калниците и странични стъпенки.

Пакет Кожа – В цялото купе е налична комбинирана тапицерия кожа/плат и кожен волан.

Пакет Офроуд - Антиблокираща спирачна система (ABS), усилени джанти и офроуд MTR гуми, теглич с топка и защитна греда в долната част на автомобила.

За моделната модификация Pick Up (пикап с единична кабина) като опция се предлага едноцветно черно покривало на багажното отделение, а пък за модела Defender 110 Double Cab Pick Up (пикап с двойна кабина) се предлага като опция едноцветно бежово покривало на товарното отделение. Тези две опции са като допълнение към вече съществуващите варианти на покривала.

Ще ви впечатли и новият 2.2-литров дизелов двигател, който замества предишния EU4 2.4-литров. Новият агрегат не отстъпва на стария по мощност, въртящ момент и разход на гориво, а в допълнение има цялостно звукоизолационно покритие на двигателя, с което се намаляват шумовите емисии и се увеличава комфорта при пътуване.

Новият 2.2-литров дизелов двигател има мощност от 122 к.с. при 3,500 оборота за минута и въртящ момент от 360 Нм при 2,000 оборота за минута, което осигурява ускорение на автомобила от 0-100 км/ч за 14.7 секунди и максимална скорост от 145 км/ч. Средните стойности на CO2 емисиите при комбиниран цикъл на движение са на нива от 266 г/км за модела Defender 90 и на нива от 295 г/км за моделите Defender 110 и Defender 130.

Шестстепенната механична скоростна кутия GFT MT 82 има отлично предавателно съотношение, ускоряващи високи предавки за движение при високи скорости и усъвършенствани възможности при ниски скорости на „пълзене“. Първата бавна предавка намалява скоростта и прави по-лесно тегленето както на шосе, така и на пресечени терени. Високите стойности на въртящия момент при ниски обороти на двигателя подпомагат също така бързото ускоряване на автомобила, а дългата шеста предавка осигурява отлично постоянно движение на по-високи скорости. Използваните колела с шлифовани зъби както в скоростната, така и в раздатъчната кутия, допринасят за усъвършенстването на трансмисията на автомобила.

Новата моделна гама Defender е и с универсален интериор.Информационното табло предоставя на водача ясна и сбита информация, като циферблатите са оборудвани с LED (светодиодно) осветяване. Същевременно отделенията за вещи са разположени удобно както за водача, така и за пътниците, като се предлагат две конзолни опции: едно практично дизайнерско решение с отворено отделение, при което вещите са под ръка и едно голямо, покрито отделение за вещи, в което се побират впечатляващите 14 литра багаж.

Внимание заслужава и мощната отоплителна и вентилационна система, която е разработена, да се справя и с най-тежките атмосферни условия, като използва алуминиеви пластини и оребрени топлообменници за постигане на най-добри резултати.

В новата моделна гама Defender 2013 все пак едно нещо остава непроменено - уникалната архитектура на шасито. То се предлага в три различни колесни бази, както със стандартно, така и с подсилено окачване (за още по-големи възможности за теглене и товароподемност). В рамките на основната производствена линия се произвеждат общо 14 различни моделни версии на купето – от пикапи и модели с мек покрив до модификации с двойни кабини и комби-шасита.

назад към всички