• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Land Rover представи новото поколение Discovery Sport

Според специалисти, това е най-практичният и компактен премиум SUV автомобил в света

Land Rover официално представи най-практичния и най-компактен премиум SUV автомобил в света - Discovery Sport. Моделът е първият от новата генерация под знака на Discovery и дебютира със 7 места, като размерът му не е по-голям от стандартния за 5 местен високопроходим автомобил. За пазара в България наличието на 7-места ще донесе допълнително удобство за собствениците от ползването на ДДС кредит.
Новият Discovery Sport впечатлява с максимално оптимизирани пропорции, като поставя нови стандарти в инженерните технологии по отношение на динамика и използване на вътрешното простраство в купето.
Пред журналисти и клиенти дизайн директорът на Land Rover Джери МкГовърн коментира, че е било истинско предизвикателство за него и целия му екип да създадат автомобил, който да комбинира премиум излъчване с изключителна практичност. За щастие новият Discovery Sport надхвърля и най-смелите им мечти, като резултатът е изключително красив, модерен и динамичен автомобил, който ще си комуникира на емоционално ниво със своите собственици.
Приключенският дух, характерен за Discovery и за целия бранд Land Rover въобще, е пренесен и в интериора на новото поколение Discovery Sport. Впечатление в него правят висококачествените материали и новата по рода си вертикална централна конзола, която пренася премиум излъчването вътре в самия автомобил. Забележителни са интересните подходи, с които инженерите на британската марка внедряват просторни и удобни хранилища за съхранение на вещи. Интересно още е, че в новото Discovery Sport има налични цели четири изхода за 12V мощност и шест USB изхода, разпределени по трите реда седалки в автомобила, което подсказва, че в един и същи момент мога да фунцкионират редица електронни устройства. Водачът и спътникът до него отпред могат да се наслаждават още на 8-инчов информационен дисплей с тъчскрийн функция.
Но може би най-интересния факт в новия Discovery Sport e, че за първи път в света компактен премиум SUV автомобил дебютира със 7 места. Специално конструираното задно окачване на модела позволява по-добра динамика и поведение и същевременно дава възможност за конфигуриране на просторно и удобно място за втория и трети ред седалки в купето. Това от своя страна допринася за уникален по рода си комфорт и возия на всякакъв вид терен. Благодарения на подобрената Terrain Response система, патентована от Land Rover, новият Discovery Sport е лидер в класа си по проходимост. Британцът изумява с 600 мм дълбочина на газене, което е абсолютно непосилно за всички останали.
Като във всеки един автомобил Land Rover и в новия Discovery Sport сигурността на пътниците е абсолютен приоритет. Автомобилът е снабден с първокласни въздушни възглавници от ново поколение, автономна спирачка в случай на опасност и каросерия, която е истинско произведение на изкуството, благодарение на уникалното съчетание от ултра здрава стомана и олекотен алуминий.
В началото новият Discovery Sport ще се предлага с два вида 4-цилиндрови турбо двигатели. Бензиновият 2.0 Si4 е с мощност 240 к.с. и директо впръскване на гориво. Той е по-компактен, но същевременно също толкова мощен, колкто 6-цилиндров агрегат, но разходът на гориво при него е с 20% по-нисък. Дизеловият 2.2 литров мотор на Discovery Sport ще се предлага с възможност за избор – 150 (TD4) или 190 (SD4) к.с. И двата осигуряват впечатляващ въртящ момент от 420 Nm. По-късно през 2015 г. ще се появи още един дизелов двигател ED4, която ще изумява с разход на CO2 емисии от едва 119 г/км. Всички агрегати ще могат да бъдат оборудвани с 9-степенна автоматична скоростна кутия.
Новият Discovery Sport ще се прозвежда в един от най-известните заводи на Land Rover – Хейлууд, в близост до Ливърпул. Моделът ще се предлага в 170 пазара. Първите доставки се очакват в началото на 2015 г.

назад към всички