• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Land Rover показа изцяло новия Defender

Концептуалният модел беше видян на живо от хилядите посетители

на автомобилното изложение във Франкфурт

Land Rover DC100 e модерна интерпретация на превърналия се в икона легендарен модел Defender. DC100 засега е само концепт, но от британската компания потвърждават, че през 2015 г. той ще бъде пуснат в продажба. Дизайн директор на проекта е Гари Мак Говърн. Той споделя, че конструирането на „наследника” e най-голямото предизвикателство, пред което някога се е изправял. Изтъква, че е изключително трудно да се създаде нов автомобил, който да надминава по възможности всепризнатия лидер в света на офроуда. Затова споделя, че концепът е само началото на един 4-годишен труд в името на новия Defender на 21 век.

Глобалният бранд директор на Land Rover Джон Едуардс успокои феновете на марката, като заяви, че изцяло новият модел ще бъде верен на своето наследство, като ще отговаря напълно на съвременните тенденции в развитието на автомобилостроенето. Компанията отново ще заложи на отличителен дизайн и ненадминати 4х4 способности. За тази цел ще помогнат и безбройните почитатели на марката по света, които вече споделят в социалните мрежи Facebook и Twiitter какво очакват от новия Defender.

Важно е да се отбележи, че Land Rover DC100 засега е само концепт. Той е изграден на базата на някои съществени елементи и характеристики от дизайна на първия представител на модела – Series 1, който прави своя дебют през далечната 1948 г. DC100 има за цел да „запали” и вдъхнови хората по света, с чиято помощ инженерите на Land Rover вярват, че ще създадат перфектния Defender. Следващата глава в легендарната история на модела ще бъде отворена на 13 септември в 09:15 ч. на щанда на компанията на автомобилното изложение във Франкфурт.

назад към всички