• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Land Rover наема 1 000 нови служителя

Във времена на икономическа криза компания инвестира

в нови кадри и въведе 24 часов работен ден

в завода в Хейлууд

Компания Land Rover официално потвърди, че ще разкрие допълнителни 1 000 работни места. Новите служители на премиум бранда ще бъдат назначени в завода в Хейлууд, в близост до Ливърпул. Причината е огромният интерес и множеството поръчки, които отчита марката в последните месеци, за хитовия си модел Range Rover Evoque и за доказания през годините компактен всъдеход Freelander 2. Затова ръководните кадри на Land Rover решават да инвестират допълнителни средства в обучението и наемането на нови кадри за качественото изпълнение на поръчките в срок, което е от огромно значение за имиджа и престижа на компанията.

Интересното е, че с новите служители общият брой работници в Хейлууд ще нарастне на 4 500 човека. Цифрата е три пъти по-голяма в сравнение с тази преди 3 години, непосредствено преди индийската компания Tata да изкупи контролния пакет акции на Land Rover. Похвално е, че в тежките времена на световна икономическа криза Ратан Тата и неговият екип от висококвалифицирани специалисти успяха не само да съживят компанията, но и да спечелят сериозен пазарен дял, както в Европа, така и в световен мащаб. В основата на успеха са изключително качествени и луксозни продукти на компанията, които получават признание дори от най-големите автомобилни критици. Поредното доказателство за това е новият Range Rover Evoque. Само за 4 месеца той успя да спечели повече от 50 престижни международни награди, включително и признанието за най-добър 4х4 автомобил на редица реномирани издания като Auto Express, Top Gear, The Sun, Motor Trend, Autoweek’s, Road & Travel’s, Decisive Magazine, Automotive Lease Guide (ALG), Bloomber News и много други. За по-малко от половин година хитовият британец покори с лекота дори доскоро трудни дестинации, като Германия, Китай, Португалия, Южна Африка, Австралия, Бразилия, Испания, Индия, Франция, Чехия и Нова Зеландия. В България Evoque също бе отличен за най-добър 4х4 автомобил на 2012 г. от журито на Прес-Авто Клуб България. Автомобилните специалисти у нас оцениха изключително високо Evoque, който победи конкурентите си безапелационно.

HR директорът на Land Rover Дес Трълби потвърди пред световните агенции, че и в бъдеще компанията ще продължи да се развива и да наема нови хора на работа. „За нас е удоволствие, че можем да подпомогнем икономиката на Великобритания в този тежък икономически момент за страната. Имаме средствата и ресурсите да инвестираме в нови кадри, които със своите свежи и иновативни идеи, да помогнат за превземането на още нови пазарни дялове. За да изпълним в срок непрекъснато нарастващите ни поръчки за Evoque и Freelander в последните месеци, решихме да въведем ново работно време на завода в Хейлууд. Нашите служители работят вече на 3 смени, като трудовият процес е 24 часа в денонощието“, сподели с гордост Трълби.

назад към всички