• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Land Rover дарява 1 000 000 паунда на Червения кръст

Discovery 4 потегли на благотворителна експедиция. За 50 дена автомобилът ще измине 8 000 км.

На 29 февруари 2012 г. Land Rover произведе Discovery под номер 1 000 000. В чест на грандиозния успех британската компания организира световна експедиция с юбилейния си автомобил. За 50 дни всъдеходът ще измине 8 000 мили по пътищата на Европа и Азия. Discovery 4 потегли в начлото на март от родното си място в Бирмингам, като се очаква на 23 април да финишира на територията на Пекин, Китай, един от най-бъро развиващите се пазари на марката.

Едномилионното Discovery 4 е произведено точно 23 години след представянето на първия автомобил от знаменитата серия Discovery. За този период моделът е спечелил повече от 200 престижни международни награди, като продажбите му нарастват с всяка изминала година. 2011 г. е най-успешната, като на територията на 170 страни са продадени 45 000 автомобила. Discovery 4 е един от най-практичните модели на планетата, признат в световен мащаб. Функционалността на 7-те места, огромното багажно пространство от 2 500 литра, както и уникалната по рода си система за всякакви терени Terrain Response, го правят търсен от онези, които изискват най-много. Този автомобил е символът на британското автомобилостроене. Той перфектно съчетава характеристиките на безупречен 4х4 боец, подобно на легендарния Defender, и безкомпромисния лукс, характерен за Range Rover. Всеки ден 6 000 хиляди души работят неуморно, за да поддържат на изключително високо ниво имиджа на Discovery. Повечето от тях са отдадени на модела вече 23 години, което е истинско доказателство за любов, преданост и истинска работа в екип.

Важно е да се отбележи, че едномилионното Discovery започва своето 50-дневно приключение с благотворителна цел. Автомобилът ще премине през 13 страни, като във всяка една от тях ще набира средства, които ще бъдат дарени на международната организация на Червения кръст. Британската компания си е поставила амбициозната цел да събере и дари безвъзмездно 1 000 000 британски паунда, с които да бъде изградена пречиствателна водна станция за 45 000 души в един от най-бедните райони на Република Уганда, разположена в централната част на Източна Африка. Липсата на чиста питейна вода в този регион е основен проблем за страната, като само 2% от населението има щастието да премине 65-годишната граница на живот.

До момента едномилионното Discovery 4 е преминало последователно през Англия, Швейцария, Италия, Австрия и Украйна. Най-голямото предизвикателство за автомобила до момента е прекосяването на планинските възвишения на Алпите и Карпатите. Благодарение на системата Terrain Response автомобилът премина през снежни и заледени участъци, през които може да премине единствено автомобил на Land Rover. Не на последно място трябва да бъдат отличени и невероятните шофьорски способности на водача на експедицията Ърнест Лойдъл, бивш световен рали шампион и една от най-големите легенди в най-трудното състезание по автомобилизъм в света – Париж Дакар. Той споделя, че е истинско удоволствие за него да управлява един емблематичен автомобил от гамата на Discovery. Подчертава, че е наслада за него да разчита на всички съвременни системи за сигурност и безопасност, но изтъква, че човекът винаги ще бъде движещата сила в света. Затова трябва винаги да подхождаме разумно зад волана. „Животът е в нашите ръце. От нас зависи как ще го изживеем. От нас зависи колко ще продължи. Пазете се и не карайте бързо, защото някой ви чака да се приберете у дома“, призовава Ърнест Лойдъл.

назад към всички