• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Концептът Estate – доказателство, че бъдещето на Volvo е красиво и вълнуващо

На автомобилното изложение в Женева Volvo ще представи официално трети пореден концептуален модел, който ще подсказва визията и насоката, в която ще се развива шведският бранд в следващите години. Прототипът носи името Estate и е дело на Томас Ингелат, старши вицепрезидент по дизайна на Volvo Car Corporation.
Концептът впечатлява с изключително иновативен и изчистен дизайн на интериора. При него традиционните за всеки един автомобил бутони и превклюватели са заменени от тъч–скрийн таблет, монтиран в прословутата централна конзола на Volvo. Според инженерите на марката, това е бъдещето от гледна точка на креативност и леснодостъпните технологии. И не на последно място от гледна точка на сигурността! Защото всички контролни уреди са събрани в един дисплей, който се управлява изключително лесно и бързо без да отклоняват излишно вниманието на водача.
Екстериорният дизайн на концепта Estate наподобява един от най-емблематичните автомобили на Volvo – 1800 ES, произвеждан през 70-те години на миналия век. Всички модели от серията 1800 са се превърнали в икони за шведския бранд, защото са издигнали марката на едно от най-високите места в премиум сегмента. Разбира се, взаимстването на определени елементи в настоящия концепт по никакъв начин не означава, че той е ретро. Напротив, той е по-модерен от всеки друг, като обогатява най-добрите практики от миналото с дизайн-почерка на нашето съвремие и най-добрите технологии от бъдещето.
Volvo Estate e спортен комби автомобил с три врати, който впечатлява с елегантен силует, подчертан от нисък преден капак и изящен стъклен покрив, наблягащ на динамиката, но и простора в този модел. Контрастът между тъмния кафяв цвят на купето и светлите 21-инчови джанти с 5 спици придават неповторима, модерна и свежа аура на прототипа. Концептът приковава вниманието още с новия подход на Volvo за релефен капак на двигателя и „плаваща“ решетка, съпроводена от Т-образни DRL фарове. Дизайн, изцяло вдъхновен от шведската култура и скандинавския начин на живот.
През изминалите десетилетия автомобилите на Volvo винаги са се отличавали с ослепителен, отличаващ се дизайн и материали от най-високо качество. Сега инженерите на шведския бранд добавят фокус върху технологичността и смарт функциите, които всяка една кола от луксозния премиум сегмент трябва да притежава. Но не и за сметка на красотата и сигурността! Прототипът Estate е продължение на други два концептуални модела – Concept Coupe и XC Coupe, показани последователно през последните шест месеца. До момента и двата предходни концепта впечатляват широката публика и феновете на марката Volvo. Първият от тях беше отличен по време на изложението във Франкфурт, като „Car of the Show”, а вторият спечели наградата за „Eyes On design” по време на автомобилното изложение в Детройт, САЩ. Каква награда очаква прототипа Estate? Предстои да разберем, но едно е сигурно – бъдещето на Volvo изглежда красиво и вълнуващо!

назад към всички