• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Концептуалният FORD EVOS представя новия глобален дизайн на следващото поколение продукти на Ford

Концептуалният Ford Evos, който беше показан на Автомобилното изложение във Франкфурт 2011 г., представя новия глобален дизайн на следващото поколение продукти на Ford – леки, мултифункционални автомобили и кросоувъри.

ДНК-то на първия истински глобален дизайн на компанията е създадено като ключов момент от продуктовата стратегия One Ford и сигнализира за значителната промяна в марката Ford.

Резултат от съвместната работа между членовете на глобалния дизайнерски екип на Ford, той поставя основата за развитие на дизайна на следващите глобални продукти на Ford.

„Концептуалният Ford Evos е израз на сериозните намерения на глобалния дизайнерски екип и очертава неустоимата визия на бъдещите ни продукти. Вярваме, че новите ни клиенти по света имат по-високи очаквания за по-премиум дизайн на всички продукти. Нашето разбиране за потребителите изигра важна роля в оформянето на това чисто ново ДНК на дизайна,” коментира Джей Мейс, Вицепрезидент по дизайна на Ford.

Дизайнът на концептуалния Evos се характеризира с редица ключови елементи, които формират съществена част от дизайна на следващото поколение продукти на Ford. Според Мейс, той представлява смела еволюция на кинетичния дизайн на Ford, част от настоящото портфолио на Ford.

Мартин Смит, Изпълнителен директор по дизайна на Ford в Европа и Азия е очарован от тази еволюция и споделя: „Изумителният отзвук от модели като Fiesta и Focus дадоха на дизайнерския ни екип увереността, че кинетичният дизайн бе добре възприет от потребителите по света. С новия си глобален дизайн сме запазили същия динамичен вид, но с по-отличително премиум усещане.”

Азбука на дизайна Специално разработен да покаже новото лице на Ford, концептуалният Evos представя нов дизайн на интериора и екстериора, който последователно ще бъде приложен във всички бъдещи модели на Ford:

Иновация в силуета: От пръв поглед впечатление прави свежият и отличителен силует на Ford Evos, който допълнително подчертава спортните и носещи страхотно пътно поведение характеристики, превърнали се в отличителен знак на всички модели на Ford по света. Силуетът подчертава уникалния профил на Ford, който го отличава от конкурентите му.

Осезаема ефективност: Концептуалният Evos е със скосен заден капак, което предполага аеродинамика. Тя се подчертава и от наподобяващата капка форма, в която се съединяват линиите в задната част на автомобила. Тънките колони на покрива подчертават визуалната лекота и създават цялостно усещане за много пъргав и подвижен автомобил.

Рафинирани повърхности: Докато някои конкуренти заимстваха линиите на кинетичния дизайн на Ford и ги допълниха, Мейс и неговият екип се ориентират към по-изчистен стил, който подчертава изтънчеността на автомобила, без да прави компромис с характера му. Evos демонстрира този добър ефект чрез мускулестата си стойка и дългата си устремена странична линия, която улавя светлината.

Технически характеристики: За да подчертае значимостта на модерните технологии за марката Ford в нагледен вид, Evos се характеризира с изящна линия, по-специално при долните странични фарове и стопове, както и интергрираните ауспух и дифузьор.

Новото лице на Ford: е най-важният елемент. То е създадено чрез обръщане на популярната досега трапецовидна предна решетка на обратно.

Промяната към ново лице на Ford беше частично загатната от бъдещите Ford Focus Electric и Focus ST.

Визуално усещане за премиум качество: Всички елементи от новия дизайн на концептуалния Evos създават визуално усещане за високо качество на изработката.

Развивайки единна глобална визия Визията на концептуалния Ford Еvos е разработена посредством безпрецедентното съвместно сътрудничество между най-изявените дизайнерски екипи на Ford по целия свят.

„Дизайнът на Ford Evos е резултат от усилената работа на глобалния дизайнерски екип на Ford и показва бъдещото лице на марката,” сподели Мейс. „Нашият ръководен екип – включително Мартин Смит и Морей Кълъм – насърчиха духа на сътрудничество и здравословната конкуренция, които позволяват на всеки екип да опознае различни подходи за бъдещите продукти.”

„Новият глобален дизайн полага основата, която ще позволи на нашите дизайнери да създадат следващото поколение изключително красиви автомобили, споделящи отличителния характер на Ford,” сподели Морей Кълъм, Изпълнителен директор по дизайна в Северна Америка. „Общо ДНК не означава еднакво изглеждащи продукти. Дизайнът е достатъчно гъвкав за различните размери и видове автомобили, така че клиентите по света да могат да го разпознаят като нов Ford.”

Предстояща премиера Първият от новото поколение автомобили на Ford, разработен с новия дизайн, ще бъде представен официално през 2012 г.

„Искахме концептуалният Ford Evos да даде ясно послание за посоката на развитие на дизайна на Ford – да изваем автомобили, които доставят удоволствие от управлението, имат премиум излъчване, но най-вече – са невероятно красиви,” каза Мейс. „Първият пример за новата визия ще бъде готов по-рано, отколко мислите – ще го видите след около 4 месеца, вместо след 4 години. Нямаме търпение да представим първия производствен автомобил с новия дизайн на Ford на клиентите ни по света.”

назад към всички