• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Компанията Ford намалява отпадъците си със 70% за 5 години и потреблението на вода с 30% съгласно нов еко план

Ford Motor Company се ангажира със значителното намаляване на отпадъците, които образува, както и с редуцирането потреблението на вода при европейското производство.

Компанията обяви, че чувствително ще увеличи дела на рециклираните и повторно използвани отпадъци, намалявайки боклука в депата със 70%. Това означава намаляване на средното количество отпадъци за автомобил на 1.5 кг през 2016 г. от 5 кг през 2011 г.

Съотнесено към годишното производство от 1.2 милиона автомобила, Ford ще намали потреблението на вода с 30%, спестявайки 2.3 милиона евро за същия период от време и приблизително 1.3 милиарда литра годишно. Това се равнява средно на спестяването на 1 100 литра от всеки произведен лек или лекотоварен автомобил.

„Този план показва нашата ангажираност към намаляване влиянието на Ford върху околната среда преди и след като клиентите се качат зад волана,” коментира Стивън Одел, Председател и Изпълнителен директор на Ford-Европа. „Това върви ръка за ръка с ангажираността ни да произвеждаме най-икономичните автомобили. Екологията има такова значение за Ford като производител, каквото и за околната среда.”

Този план надгражда предходни действия, които помогнаха на Ford-Европа да се превърне в най-малкия източник на отпадъци в рамките на глобалната компания. Ford-Европа е намалил отпадъците си с 40% спрямо 2007 г. и потреблението на вода с 37% за същия период.

Новото обещание се отнася за завода в Генк в Белгия, Валенсия в Испания, Саарлуис и Кьолн в Германия, Саутхемптън, Бриджънт и Дагенам във Великобритания. Генк, Саарлуис и Кьолн вече предприеха значителни мерки за намаляване на отпадъците си.

От Ford заявяват, че първо ще го изпробват вътрешно и с партньорите си, намалявайки ресурсите, използвани при производството; впоследствие намалявайки количеството отпадъци от това производство и накрая, като са сигурни, че колкото е възможно повече отпадъци се рециклират или използват за генерирането на енергия.

Производството на 1.0-литровия EcoBoost двигател в Кьолн вече се осъществява по тази схема. Въвеждането на нова производствена линия и нови производствени похвати намалява използването на вода с 37% в сравнение с производствената линия, която е била заменена. Една част от процеса се състои в това използваният при производството на алуминиеви части за двигателя охладител да се намали от 2 литра на пет милилитра.

„Екологичността ни позволява да намалим разходите при производството на автомобили. Това е правилното и интелигентно решение, което трябва да вземем,” споделя Дирк Хелър, Мениджър производство във Ford-Европа.

назад към всички